Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Eclairs met frambozen en pistache

Soezen maak je in een handomdraai, eclairs zijn leuk als je iets meer uitdaging wil. Deze eclairs zijn gevuld met frambozen en pistache.

Bereiden

30 min

Baktijd

25 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

12 eclairs

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat, teken er 12 lijnen van ongeveer 12 cm op en draai het bakpapier om.

Soezendeeg maken

  1. Stap 2

    • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 60 g boter

    • 100 ml water

    • Snufje zout

    Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

  2. Stap 3

    • 3 eieren

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

Eclairs

  1. Stap 4

    Vul de spuitzakken met het beslag en knip een punt van 5 cm van de zak.

  2. Stap 5

    Spuit het beslag in lijnen van circa 2 cm breed en 12 cm lang op de lijnen op het bakpapier.

Eclairs bakken

  1. Stap 6

    Bak de eclairs net onder het midden van de oven in 25 minuten gaar en goudbruin. Doe de oven ondertussen niet open, want dan zakken ze in.

  2. Stap 7

    Prik een gaatje onderin de éclairs en laat ze in de oven afkoelen.

Vulling

  1. Stap 8

    • 150 g pistachenoten (gepeld)

    • 200 g witte chocolade

    Hak ondertussen de pistachenoten en de witte chocolade fijn.

  2. Stap 9

    • 70 g frambozen

    Leg wat frambozen apart voor decoratie. Pureer met een staafmixer de frambozen. Zeef het frambozenmengsel en zet koel tot gebruik.

  3. Stap 10

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Verwarm het bruine chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking en verwarm driekwart van de witte chocolade au bain-marie. Bewaar de rest voor de garnering.

Eclairs vullen

  1. Stap 11

    • 1 zakje Dr. Oetker Banketbakkersroom

    • 350 ml water

    Doe 400 ml water en de Mix voor banketbakkersroom in een kom en meng het geheel met garde of mixer op de middelste stand. Klop het geheel 1 minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel. Laat de baketbakkersroom ca. 5 minuten opstijven in de koelkast.

  2. Stap 12

    • 250 ml water

    Klop de slagroom stijf en spatel deze door de banketbakkersroom.

  3. Stap 13

    • Dr. Oetker Kleurstoffen (groen)

    • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

    Verdeel het roommengsel over twee kommen. Meng 1 kom met de pistachenootjes en 2-3 druppels groene kleurstof, zodat er een groene pastelkleur ontstaat. Meng de ander kom met de frambozenpuree en 1 druppel rode kleurstof, zodat er een roze pastelkleur ontstaat.

  4. Stap 14

    Vul een spuitzak met de pistacheroom en een spuitzak met de frambozenroom. Vul vervolgens de helft van de eclairs met de pistachevulling en de andere helft met de frambozenvulling.

  5. Stap 15

    Bestrijk de helft van de eclairs met het bruine chocoglazuur en de andere helft met de gesmolten witte chocolade. Decoreer ze gelijk met de achtergehouden frambozen.

  6. Stap 16

    Maak met behulp van een lepel een zigzag-patroon over de eclairs. Gebruik het bruine chocoglazuur om strepen te maken over de éclairs met een witte chocoladelaag, en de witte chocolade om strepen te maken over de éclairs met een bruine chocoladelaag.

  7. Stap 17

    Garneer met de eclairs met fijngehakte pistachenoten en de overgebleven witte chocolade.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.