🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Stroopwafel soezen

Stroopwafel soezen

Dit recept is van: Zoetrecepten

Stroopwafel soezen
Stroopwafel soezen
Info Benodigdheden Stappen

Soezen én stroopwafels: een fantastische combinatie om je vingers bij af te likken. Ga aan de slag met dit recept en deel uit aan familie of vrienden.

20 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Karamel Stroopwafel Soezen Bloggers

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    75 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    100 ml
    Water
  • Zout
    snufje(s)
    Zout
  • Ei
    3 stuk(s)
    Ei
  • Slagroom (ongezoet)
    1000 ml
    Slagroom (ongezoet)

 

  • Suiker (fijne)
    60 g
    Suiker (fijne)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)
  •  
    12 stuk(s)
    Mini stroopwafels
  • Caramelz Zeezout
    1 Potje(s)
    Caramelz Zeezout

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan (dikke bodem)
    Steelpan (dikke bodem)
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Lepel
    2 stuk(s)
    Lepel
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Glas (hoog)

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C) en beleg een bakplaat met bakpapier.

2. Soezendeeg maken

Doe de boter (60 g), het water (100 ml) en wat zout (snufje) in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de Koopmans Patentbloem Kristal (75 g) er met een houten spatel goed doorheen. Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren (3 stuks) door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken. Bak de soezen in ca. 25 minuten gaar en bruin. Laat de soezen afkoelen. Klop met de mixer met gardes de slagroom (500 ml) met de suiker (60 g) en de Dr. Oetker Vanillesuiker (2 zakjes) stijf. Snijd of knip de soezen door en vul ze met de geklopte slagroom.

3. Stroopwafel vulling maken

Klop de slagroom (500 ml) stijf met de Dr. Oetker Klop-Fix (1 zakje). Voeg de Caramelz (1 potje) eraan toe en mix dit er doorheen. Hou een beetje apart om te decoreren. Neem de overgebleven spuitzak, knip de punt eraf en steek er een spuitmondje naar wens in. Zet in een hoog glas en vul met de salted caramel slagroom. Haal de soezen weer tevoorschijn en snijd de kapjes eraf. Vul elke soes met de spuitzak met salted caramel slagroom en steek er een klein stroopwafeltje (12 stuks) in. Zet de kapjes weer terug op de soezen en top ze af door strepen te maken met de resterende Caramelz.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.