Zoetrecepten

www.zoetrecepten.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Stroopwafel soezen

,,Wees gewaarschuwd, deze salted caramel stroopwafelsoezen zijn akelig lekker'', schrijft Mariëtte van Zoetrecepten over haar recept.

Bereiden

20 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 soezen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

 1. Stap 1

  Verwarm de oven voor en beleg een bakplaat met bakpapier.

Soezenbeslag maken

 1. Stap 2

  • 1 pak Dr. Oetker Basismix Soezen

  • 3 eieren

  • 120 ml water

  • 75 ml zonnebloemolie

  Haal de mix voor soezen uit het pak en doe deze samen met de eieren, zonnebloemolie en het water in een beslagkom. Mix in 3 minuten tot een glad soezenbeslag.

 2. Stap 3

  Scheur de twee bijgevoegde spuitzakken van elkaar en knip de punt eraf. Neem een groot glas en steek de spuitzak hierin met de punt naar beneden. Vouw de randen over de rand van het glas en vul de spuitzak met de helft van het soezenbeslag. Spuit 6 soezen op de bakplaat van 5 cm doorsnee. Herhaal deze stap met de rest van het soezenbeslag.

 3. Stap 4

  Bak de soezen in 30 – 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven. Laat de soezen daarna volledig afkoelen voordat je ze vult met de salted caramel slagroom.

Stroopwafel vulling maken

 1. Stap 5

  • 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

  • 2 zakjes Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel

  • 500 ml slagroom

  Klop de slagroom stijf met de Klop-Fix. Voeg de Salted Caramel Cake & Taartvulling eraan toe en mix dit er doorheen. Neem de overgebleven spuitzak, knip de punt eraf en steek er een spuitmondje naar wens in. Zet opnieuw in een hoog glas en vul met de salted caramel slagroom.

 2. Stap 6

  • 12 stroopwafels (kleine)

  Haal de soezen weer tevoorschijn en snijd de kapjes eraf. Vul elke soes met de spuitzak met salted caramel slagroom en steek er een klein stroopwafeltje in. Zet de kapjes weer terug op de soezen en top ze af door de resterende Salted Caramel Cake & Taartvulling eroverheen te strepen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.