Zoetrecepten

www.zoetrecepten.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Stroopwafel soezen

,,Wees gewaarschuwd, deze salted caramel stroopwafelsoezen zijn akelig lekker'', schrijft Mariëtte van Zoetrecepten over haar recept.

Bereiden

20 min

Baktijd

25 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 soezen

Voorbereiden

Elektrisch 200°C / Hetelucht 190°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en beleg een bakplaat met bakpapier.

Soezendeeg maken

  1. Stap 2

    • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

    • 60 g boter

    • 100 ml water

    • Snufje zout

    Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

  2. Stap 3

    • 3 eieren

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

  3. Stap 4

    Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken. Bak de soezen in ca. 25 minuten gaar en bruin. Laat de soezen afkoelen.

  4. Stap 5

    • 500 ml slagroom

    • 60 g suiker

    • 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

    Klop met de mixer met garden de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf. Snijd of knip de soezen door en vul ze met de geklopte slagroom.

    Chocolade

    Extra lekker: dip de soezen in gesmolten pure chocolade!

Stroopwafel vulling maken

  1. Stap 6

    • 1 zakje Dr. Oetker Klop-Fix

    • 2 zakjes Dr. Oetker Cake & Taart Vulling Salted Caramel

    • 500 ml slagroom

    Klop de slagroom stijf met de Klop-Fix. Voeg de Salted Caramel Cake & Taartvulling eraan toe en mix dit er doorheen. Neem de overgebleven spuitzak, knip de punt eraf en steek er een spuitmondje naar wens in. Zet opnieuw in een hoog glas en vul met de salted caramel slagroom.

  2. Stap 7

    • 12 stroopwafels (kleine)

    Haal de soezen weer tevoorschijn en snijd de kapjes eraf. Vul elke soes met de spuitzak met salted caramel slagroom en steek er een klein stroopwafeltje in. Zet de kapjes weer terug op de soezen en top ze af door de resterende Salted Caramel Cake & Taartvulling eroverheen te strepen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.