Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Stroopwafel soezen

Stroopwafel soezen

Dit recept is van: Zoetrecepten

  1. Stroopwafel soezen
Item 1 of 1
Stroopwafel soezen
info
Benodigdheden
Stappen

Soezen én stroopwafels: een fantastische combinatie om je vingers bij af te likken. Ga aan de slag met dit recept en deel uit aan familie of vrienden.

20 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KaramelStroopwafelSoezenBloggers

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Patentbloem Kristal
    75 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    100 ml
    Water
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Slagroom (ongezoet)
    1000 ml
    Slagroom (ongezoet)

 

  • Suiker (fijne)
    60 g
    Suiker (fijne)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Klop-Fix (Dr. Oetker)
    1 Zakje(s)
    Klop-Fix (Dr. Oetker)
  •  
    12 Stuk(s)
    Mini stroopwafels
  • Caramelz Zeezout
    1 Potje(s)
    Caramelz Zeezout

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan (dikke bodem)
    Steelpan (dikke bodem)
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Lepel
    2 Stuk(s)
    Lepel
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Glas (hoog)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 190°C) en beleg een bakplaat met bakpapier.

2. Soezendeeg maken

Doe de boter (60 g), het water (100 ml) en wat zout (snufje) in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de Koopmans Patentbloem Kristal (75 g) er met een houten spatel goed doorheen. Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur. Roer één voor één de eieren (3 stuks) door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

Verdeel het soezendeeg met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken. Bak de soezen in ca. 25 minuten gaar en bruin. Laat de soezen afkoelen. Klop met de mixer met gardes de slagroom (500 ml) met de suiker (60 g) en de Dr. Oetker Vanillesuiker (2 zakjes) stijf. Snijd of knip de soezen door en vul ze met de geklopte slagroom.

3. Stroopwafel vulling maken

Klop de slagroom (500 ml) stijf met de Dr. Oetker Klop-Fix (1 zakje). Voeg de Caramelz (1 potje) eraan toe en mix dit er doorheen. Hou een beetje apart om te decoreren. Neem de overgebleven spuitzak, knip de punt eraf en steek er een spuitmondje naar wens in. Zet in een hoog glas en vul met de salted caramel slagroom. Haal de soezen weer tevoorschijn en snijd de kapjes eraf. Vul elke soes met de spuitzak met salted caramel slagroom en steek er een klein stroopwafeltje (12 stuks) in. Zet de kapjes weer terug op de soezen en top ze af door strepen te maken met de resterende Caramelz.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.