Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Moorkoppen

Zo bak je zelf de lekkerste moorkop van heerlijk soezendeeg vanaf de basis met bloem, Natuurlijk heerlijk met chocolade en gevuld met slagroom of Zwitserse room. Met extra chocolade maak je ook een Bossche bol.

Bereiden

25 min

Baktijd

25 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

8 soezen

Voorbereiden

Elektrisch 210°C / Hetelucht 200°C

  1. Stap 1

    Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.

Soezen maken en bakken

  1. Stap 2

    • 60 g boter

    • 100 ml water

    • Snufje zout

    Doe de boter, het water en het zout in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook.

  2. Stap 3

    • 75 g Koopmans Patentbloem Kristal

    Haal de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel goed doorheen.

  3. Stap 4

    Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur.

  4. Stap 5

    • 3 eieren

    Roer één voor één de eieren door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

  5. Stap 6

    Verdeel het beslag met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat; zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.

  6. Stap 7

    Bak de soezen in ca. 25 minuten gaar en bruin. Laat de soezen afkoelen.

Moorkop of Bossche bol maken

  1. Stap 8

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    • 1 reep pure chocolade (ca. 85 g)

    Smelt het chocoglazuur volgens de aanwijzingen op de verpakking in heet water. Hak ondertussen de chocoladereep in kleine stukjes.

    Smelt en hak extra chocolade wanneer je Bosche bollen wilt maken.

  2. Stap 9

    Schenk het gesmolten glazuur in een kommetje, voeg de chocoladestukjes toe en plaats het kommetje op een pan met kokend heet water en laat (au bain-marie) al roerende de chocoladestukjes in het glazuur oplossen.

  3. Stap 10

    Dip de soezen in de gesmolten chocolade, laat het wat afdruipen en laat ze op bakpapier in ca. 20-30 minuten drogen.

    Liever Bossche bollen?

    Wil je Bossche Bollen maken, maak de soezen dan wat groter en dompel ze helemaal in de gesmolten chocolade. Hiervoor is wat meer chocolade nodig. Vul de soezen, nadat het glazuur hard is geworden vanaf de onderkant; maak hiervoor een gaatje in de soezenbodem en spuit de soezen voorzichtig vol met slagroom.

  4. Stap 11

    • 500 ml slagroom

    • 60 g suiker

    • 2 zakjes Dr. Oetker Vanillesuiker

    Klop ondertussen met de mixer met garden de slagroom met de suiker en de vanillesuiker stijf.

    Voor het sneller laten drogen van de chocolade kunnen de soezen met chocolade 10 minuten in de koelkast worden geplaatst.

  5. Stap 12

    Snijd of knip de soezen door en vul ze met de geklopte slagroom. Je kunt ook bovenop een klein toefje slagroom spuiten.

    Vervang de slagroom door banketbakkersroom of Zwitserse room (half banketbakkersroom – half slagroom).

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.