Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Moorkoppen

Moorkoppen

Dit recept is van: Koopmans

  1. Moorkoppen
Item 1 of 1
Moorkoppen
info
Benodigdheden
Stappen

Zo bak je van heerlijk soezendeeg vanaf de basis de lekkerste moorkop. Natuurlijk heerlijk met chocolade en gevuld met slagroom of Zwitserse room. Met extra chocolade kun je ook een Bossche bol maken!

25 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
8 soezenPorties
ChocoladeSoezenVerjaardagGebakThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water
    100 ml
    Water
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    75 g
    Koopmans Patentbloem Kristal
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei

 

  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Pure chocolade
    85 g
    Pure chocolade
  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Suiker (kristalsuiker)
    60 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Steelpan
    Steelpan
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor (elektrisch 210°C / hetelucht 200°C).

2. Soezen maken en bakken

Doe de boter (60 g), het water (100 ml) en het zout (snufje) in een steelpan met een dikke bodem en breng dit aan de kook.

Haal de pan van het vuur en roer de bloem (75 g) er met een houten spatel goed doorheen.

Zet de pan weer op het vuur en blijf roeren tot het deeg als een bal van de bodem loslaat (na ca. 1 minuut). Haal de pan van het vuur.

Roer één voor één de eieren (3 stuks) door het beslag totdat ze goed zijn opgenomen.

Verdeel het beslag met twee lepels in 8 gelijke hoopjes op de bakplaat. Zorg voor voldoende tussenruimte omdat de soezen rijzen tijdens het bakken.

Bak de soezen in ca. 25 minuten gaar en bruin. Laat de soezen afkoelen.

3. Moorkop of Bossche bol maken

Smelt het chocoglazuur (1 zakje) volgens de aanwijzingen op de verpakking in heet water. Hak ondertussen de pure chocolade (85 g) in kleine stukjes.

Smelt en hak extra chocolade wanneer je Bosche bollen wilt maken.

Schenk het gesmolten glazuur in een kommetje, voeg de chocoladestukjes toe en plaats het kommetje op een pan met kokend heet water en laat (au bain-marie) al roerende de chocoladestukjes in het glazuur oplossen.

Dip de soezen in de gesmolten chocolade, laat het wat afdruipen en laat ze op bakpapier in ca. 20-30 minuten drogen.

Liever Bossche bollen?

Wil je Bossche Bollen maken, maak de soezen dan wat groter en dompel ze helemaal in de gesmolten chocolade. Hiervoor is wat meer chocolade nodig. Vul de soezen, nadat het glazuur hard is geworden, vanaf de onderkant. Maak hiervoor een gaatje in de soezenbodem en spuit de soezen voorzichtig vol met slagroom.

Klop ondertussen met de mixer met garden de slagroom (500 ml) met de suiker (60 g) en de vanillesuiker (2 zakjes) stijf.

Voor het sneller laten drogen van de chocolade kunnen de soezen met chocolade 10 minuten in de koelkast worden geplaatst.

Snijd of knip de soezen door en vul ze met de geklopte slagroom. Je kunt ook bovenop een klein toefje slagroom spuiten.

Vervang de slagroom door banketbakkersroom of Zwitserse room (half banketbakkersroom – half slagroom).

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.