🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Artikelen
Speculaaskruiden maken
Speculaaskruiden maken

Speculaaskruiden maken

Zo doe je dat!

Wist je dat je in Nederland vrijwel geen gingerbreadkruiden kunt vinden in de supermarkt? Wij hebben namelijk onze eigen populaire en minstens zo lekkere speculaaskruiden. Het enige verschil is dat in gingerbread kruiden iets meer gember zit. In deze blog lees je hoe je zelf speculaaskruiden maakt en wat je ermee kunt in bakrecepten.

Basisingrediënten speculaaskruiden

Een potje speculaaskruiden bevat de volgende kruiden: 

  • 8 theelepels kaneel

  • 2 theelepels nootmuskaat 

  • 3/4 theelepel kardemom

  • 1 theelepel anijs

  • 1 theelepel kruidnagel

  • 1 theelepel gemberpoeder 

Dit zijn de basisingrediënten, maar je kunt er natuurlijk zelf mee experimenteren om de beste kruidenmix te krijgen! Wil je je kruidenmix meer op gingerbread kruiden laten lijken? Doe er dan een extra theelepel gember bij.

vijzel

Kruiden malen

Hoe verwerk je kruiden het best door de taart of cake? Veel kruiden ontwikkelen hun smaak pas als je ze vermaalt. Doe alle kruiden in een vijzel en maal ze met een licht stampende beweging tot poeder.

Speculaaskruiden door botercrème

Tijdens het bakken kun je de kruiden eenvoudig door het beslag mengen of door de botercrème. Zoals bij deze kersttaart op basis van biscuittaart. Maar ook als decoratie op de topping van je taart kun je goed kruiden gebruiken. Steranijs, kaneelstokjes en vanillestokjes maken je kersttaart helemaal compleet!

Recept Kersttaart

Kersttaart-dorpje-w

Naked gingerbread kersttaart

Naked gingerbread taart

Francesca van Francesca Kookt ging helemaal los met kruiden voor het taartbeslag van deze Naked gingerbread taart! Gember, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat. Ze maakte hiermee de ultieme kersttaart! Echt een recept om uit te proberen, want hij ziet er niet alleen prachtig uit, hij smaakt ook heerlijk! 

Recept Naked Gingerbread taart

Kruiden als cadeautje

Heb je nog veel kruiden over of ken je iemand die erg van bakken houdt? Dan kun je er een super leuk kerstcadeautje van maken! Doe ze in een feestelijk zakje en je hebt een heel bijzonder en persoonlijk cadeautje voor iemand. Leuk voor Sinterklaas of met Kerst! 

Speculaaskruiden als cadeautje

Kruiden bewaren

Kruiden bewaren

Nadat je de kruiden hebt gemalen, kun je de overgebleven speculaaskruiden het beste luchtdicht bewaren op een droge en donkere plek. Kruiden zijn heel lang houdbaar, maar kunnen als ze in de zon staan ook snel hun smaak verliezen.

Cakerol met mascarpone en chocolade
Gemiddeld
4
0 min.
Wortelcake ananas
Moeilijk
5
25 min.
Speculaas letterkoek
Erg moeilijk
4
90 min.
Speculaaspop
Moeilijk
3
30 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.