Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kerstdorpje op biscuittaart

Maak deze Kerst je eigen dorpje of stadje op je taart! Super simpel met wat wafeltjes die je met prikkers in de biscuittaart steekt.

Bereiden

30 min

Baktijd

35 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en plaats een rooster net onder het midden van de oven.

  2. Stap 2

    Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en plaats de rand hierop.

    Extra hoog

    Gebruik een hoge springvorm van 18-20 cm voor een smalle hoge taart. Let op dat hij dan wat langer in de oven moet staan.

Biscuittaart bakken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    Doe de biscuittaart mix samen met 5 eieren en het water in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    Bak de biscuittaart in 40 tot 50 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm, draai de taart om en leg de biscuittaart op een rooster om verder af te koelen.

Botercrème maken

  1. Stap 5

    • 100 g boter

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 125 ml melk

    • Speculaaskruiden (optioneel)

    Klop de boter met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk, de mix voor de botercrème toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

    Speculaaskruiden

    Voeg wat speculaaskruiden toe aan de botercrème. Eerst een klein beetje toevoegen, proeven en dan eventueel meer toevoegen!

Biscuittaart decoreren

  1. Stap 6

    Snijd de afgekoelde taart doormidden en bestrijk de bovenkant van de onderste helft met 3/4 van de botercrème. Leg vervolgens de bovenste helft erop.

  2. Stap 7

    Smeer een dun laagje botercrème aan de zijkanten van de taart. Strijk glad zodat de cake er iets doorheen schijnt. Bestrijk de bovenkant met een wat dikkere laag.

  3. Stap 8

    • Witte chocoladerasp

    Rasp witte chocolade over de bovenkant van de taart.

  4. Stap 9

    • 1 pak Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel

    • 3 wafels (rechthoekig)

    Snijd 3 gelijke rechthoeken uit de wafels. En snijd naar wens verschillende daken uit de wafels. Teken met de decoratiestiften de contouren van de gehele huisjes en de ramen.

  5. Stap 10

    Druk vervolgens de satéprikkers in de wafels. Druk ze vervolgens zachtjes in de biscuittaart.

  6. Stap 11

    • 1 bakje frambozen

    • 1 bakje rode bessen (aalbessen)

    • 5 takjes rozemarijn

    Kleed de taart verder aan met een paar grote rozemarijntakjes als kerstboom op de bovenkant en wat rood fruit en kleine takjes rozemarijn rondom de taart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.