Maak deze kerst je eigen dorpje of stadje op je taart! Super simpel met wat wafeltjes, die je met prikkers in de biscuittaart steekt.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C) en plaats een rooster net onder het midden van de oven.
Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en plaats de rand hierop.
Gebruik een hoge springvorm van 18-20 cm voor een smalle, hoge taart. Let op dat hij dan wat langer in de oven moet staan.
Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Bak de biscuittaart in 40 tot 50 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm, draai de taart om en leg de biscuittaart op een rooster om verder af te koelen.
Klop de boter (100 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk (125 ml), de mix voor de botercrème (1 zakje) toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Voeg wat speculaaskruiden toe aan de botercrème. Eerst een klein beetje toevoegen, proeven en dan eventueel meer toevoegen!
Snijd de afgekoelde taart doormidden en bestrijk de bovenkant van de onderste helft met 3/4 van de botercrème. Leg vervolgens de bovenste helft erop.
Smeer een dun laagje botercrème aan de zijkanten van de taart. Strijk glad zodat de cake er iets doorheen schijnt. Bestrijk de bovenkant met een wat dikkere laag.
Rasp witte chocolade (1 handje) over de bovenkant van de taart.
Snijd 3 gelijke rechthoeken uit de wafels (3 stuks) en snijd naar wens verschillende daken uit de wafels. Teken met de decoratiestiften (1 pak) de contouren van de gehele huisjes en de ramen.
Druk vervolgens de satéprikkers in de wafels. Druk ze vervolgens zachtjes in de biscuittaart.
Kleed de taart verder aan met een paar grote rozemarijn (5 takjes) als kerstboom op de bovenkant en wat van de frambozen (1 bakje) en rode bessen (1 bakje) en kleine takjes rozemarijn rondom de taart.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.