Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kerstdorpje op biscuittaart

Kerstdorpje op biscuittaart

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. KODT kerstdorpje op biscuittaart
Item 1 of 1
Kerstdorpje op biscuittaart
info
Benodigdheden
Stappen

Maak deze kerst je eigen dorpje of stadje op je taart! Super simpel met wat wafeltjes, die je met prikkers in de biscuittaart steekt.

30 min.Bereidingstijd
35 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
BotercrèmeWitte chocoladeTaartKerstKerst op de taartBiscuittaartThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Speculaaskruiden
    Speculaaskruiden

 

  • Witte chocolade
    1 handje(s)
    Witte chocolade
  • Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Decoratiestiften Choco & Karamel
  • Wafel (rechthoekig)
    3 Stuk(s)
    Wafel (rechthoekig)
  • Frambozen
    1 Bakje(s)
    Frambozen
  •  
    1 Bakje(s)
    Rode bessen
  • Rozemarijn
    5 takje(s)
    Rozemarijn

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Satéprikker
    3 Stuk(s)
    Satéprikker
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Broodmes
    Broodmes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 160°C) en plaats een rooster net onder het midden van de oven.

Leg het bakpapier op de bodem van de springvorm en plaats de rand hierop.

Extra hoog

Gebruik een hoge springvorm van 18-20 cm voor een smalle, hoge taart. Let op dat hij dan wat langer in de oven moet staan.

2. Biscuittaart bakken

Doe de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak) samen met de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Meng het geheel met een mixer op de laagste stand door elkaar. Klop het geheel daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

Bak de biscuittaart in 40 tot 50 minuten gaar en goudbruin. Laat de biscuittaart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de bakvorm, draai de taart om en leg de biscuittaart op een rooster om verder af te koelen.

3. Botercrème maken

Klop de boter (100 g) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad. Voeg de melk (125 ml), de mix voor de botercrème (1 zakje) toe en mix het geheel in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Speculaaskruiden

Voeg wat speculaaskruiden toe aan de botercrème. Eerst een klein beetje toevoegen, proeven en dan eventueel meer toevoegen!

4. Biscuittaart decoreren

Snijd de afgekoelde taart doormidden en bestrijk de bovenkant van de onderste helft met 3/4 van de botercrème. Leg vervolgens de bovenste helft erop.

Smeer een dun laagje botercrème aan de zijkanten van de taart. Strijk glad zodat de cake er iets doorheen schijnt. Bestrijk de bovenkant met een wat dikkere laag.

Rasp witte chocolade (1 handje) over de bovenkant van de taart.

Snijd 3 gelijke rechthoeken uit de wafels (3 stuks) en snijd naar wens verschillende daken uit de wafels. Teken met de decoratiestiften (1 pak) de contouren van de gehele huisjes en de ramen.

Druk vervolgens de satéprikkers in de wafels. Druk ze vervolgens zachtjes in de biscuittaart.

Kleed de taart verder aan met een paar grote rozemarijn (5 takjes) als kerstboom op de bovenkant en wat van de frambozen (1 bakje) en rode bessen (1 bakje) en kleine takjes rozemarijn rondom de taart.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.