Fransesca van Francescakookt.nl: "Bakken met Kerst hoeft geen stress op te leveren, want je kunt dat helemaal op je eigen niveau doen. Zoals bijvoorbeeld met deze prachtige Naked Gingerbread Kersttaart! Maak deze met behulp van een basismix voor biscuittaart. De lemon curd geeft een lekker fris accent, wat goed combineert met de ‘gingerbread’ specerijen die zijn toegevoegd aan het beslag voor de biscuittaart."
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).
Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet daarna de hele springvorm in met bakspray of boter.
Meng de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks), het water (50 ml), de gember (2 el), de kaneel (2 tl), de kruidnagel (0.5 tl), de nootmuskaat (0.5 tl) en de honing (1 el) in een kom. Klop dit op de laagste stand goed door elkaar en mix het vervolgens nog minimaal 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Schep het beslag in de springvorm, strijk glad en bak de taart in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven gaar. Laat de taart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg vervolgens de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem.
Klop voor de frosting de roomkaas (200 g) met de suiker (150 g) en Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl) los met de (hand)mixer. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de slagroom toe tot het mengsel stijve pieken vormt. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Snijd de afgekoelde cake in 3 lagen met een scherp gekarteld broodmes. Houd een hand bovenop de taart en gebruik de andere hand om te snijden. Leg de onderste laag op een bord of taartschaal en bestrijk met lemon curd (1 potje). Leg een tweede laag erop en bestrijk deze met de frosting. Leg de derde laag op de taart en bestrijk de zijkanten ook met frosting, maar wel op zo’n manier dat de cake er nog doorheen schijnt. Smeer wel een royale laag op de bovenkant. Strijk de frosting rondom glad met een (palet)mes voor een strak effect. Decoreer de cake met gingerbread koekmannetjes (en/of -rendieren), rozemarijn (3 takjes) die je op z’n kop zet als kerstboompjes, Dr. Oetker Chocofantasie (1 strooibusje) en serveer. Bijvoorbeeld op een mooie houten plank met rondom groene takken.
Gebruik bij het decoreren van de taart ook Dr. Oetker Glamour Mix.