🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Naked gingerbread kersttaart

Naked gingerbread kersttaart

Dit recept is van: Francesca Kookt

Naked gingerbread kersttaart
Naked gingerbread kersttaart
Info Benodigdheden Stappen

Fransesca van Francescakookt.nl: "Bakken met Kerst hoeft geen stress op te leveren, want je kunt dat helemaal op je eigen niveau doen. Zoals bijvoorbeeld met deze prachtige Naked Gingerbread Kersttaart! Maak deze met behulp van een basismix voor biscuittaart. De lemon curd geeft een lekker fris accent, wat goed combineert met de ‘gingerbread’ specerijen die zijn toegevoegd aan het beslag voor de biscuittaart."

40 min. Bereidingstijd
45 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Kerst op de taart Biscuittaart Vanille Taart Lemoncurd Kerst Thema recepten
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Gemberpoeder
    2 tl (theelepels)
    Gemberpoeder
  •  
    2 tl (theelepels)
    Kaneel (gemalen)
  •  
    snufje(s)
    Kruidnagel (gemalen)
  • Nootmuskaat
    0.5 tl (theelepels)
    Nootmuskaat
  • Honing
    1 el (eetlepels)
    Honing

 

  • Roomkaas
    200 g
    Roomkaas
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Lemoncurd
    1 Potje(s)
    Lemoncurd
  •  
    Gingerbread koekmannetjes (en/of -rendieren)
  • Rozemarijn
    3 takje(s)
    Rozemarijn
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Chocofantasie

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm (hoog)
    Springvorm Ø18 cm (hoog)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Bord (of taartplateau)
  • Broodmes
    Broodmes
  •  
    Spatel of plat mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet daarna de hele springvorm in met bakspray of boter.

2. Bak je biscuittaart

Meng de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks), het water (50 ml), de gember (2 el), de kaneel (2 tl), de kruidnagel (0.5 tl), de nootmuskaat (0.5 tl) en de honing (1 el) in een kom. Klop dit op de laagste stand goed door elkaar en mix het vervolgens nog minimaal 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Schep het beslag in de springvorm, strijk glad en bak de taart in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven gaar. Laat de taart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg vervolgens de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem.

3. Maak je frosting

Klop voor de frosting de roomkaas (200 g) met de suiker (150 g) en Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl) los met de (hand)mixer. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de slagroom toe tot het mengsel stijve pieken vormt. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Snijd de afgekoelde cake in 3 lagen met een scherp gekarteld broodmes. Houd een hand bovenop de taart en gebruik de andere hand om te snijden. Leg de onderste laag op een bord of taartschaal en bestrijk met lemon curd (1 potje). Leg een tweede laag erop en bestrijk deze met de frosting. Leg de derde laag op de taart en bestrijk de zijkanten ook met frosting, maar wel op zo’n manier dat de cake er nog doorheen schijnt. Smeer wel een royale laag op de bovenkant. Strijk de frosting rondom glad met een (palet)mes voor een strak effect. Decoreer de cake met gingerbread koekmannetjes (en/of -rendieren), rozemarijn (3 takjes) die je op z’n kop zet als kerstboompjes, Dr. Oetker Chocofantasie (1 strooibusje) en serveer. Bijvoorbeeld op een mooie houten plank met rondom groene takken.

Glamour Mix

Gebruik bij het decoreren van de taart ook Dr. Oetker Glamour Mix.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.