Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Naked gingerbread kersttaart

Naked gingerbread kersttaart

Dit recept is van: Francesca Kookt

  1. Naked gingerbread kersttaart
Item 1 of 1
Naked gingerbread kersttaart
info
Benodigdheden
Stappen

Fransesca van Francescakookt.nl: "Bakken met Kerst hoeft geen stress op te leveren, want je kunt dat helemaal op je eigen niveau doen. Zoals bijvoorbeeld met deze prachtige Naked Gingerbread Kersttaart! Maak deze met behulp van een basismix voor biscuittaart. De lemon curd geeft een lekker fris accent, wat goed combineert met de ‘gingerbread’ specerijen die zijn toegevoegd aan het beslag voor de biscuittaart."

40 min.Bereidingstijd
45 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
Kerst op de taartBiscuittaartVanilleTaartLemoncurdKerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
    1 Pak
    Dr. Oetker Basismix Biscuittaart
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Gemberpoeder
    2 tl (theelepels)
    Gemberpoeder
  •  
    2 tl (theelepels)
    Kaneel (gemalen)
  •  
    null snufje(s)
    Kruidnagel (gemalen)
  • Nootmuskaat
    0.5 tl (theelepels)
    Nootmuskaat
  • Honing
    1 el (eetlepels)
    Honing

 

  • Roomkaas
    200 g
    Roomkaas
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    null tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Lemoncurd
    1 Potje(s)
    Lemoncurd
  •  
    Gingerbread koekmannetjes (en/of -rendieren)
  • Rozemarijn
    3 takje(s)
    Rozemarijn
  • Dr. Oetker Chocofantasie
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Chocofantasie
  • Verse slagroom (onbereid)
    350 g (gram)
    Verse slagroom (onbereid)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø18 cm (hoog)
    Springvorm Ø18 cm (hoog)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Bord (of taartplateau)
  • Broodmes
    Broodmes
  •  
    Spatel of plat mes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet daarna de hele springvorm in met bakspray of boter.

2. Bak je biscuittaart

Meng de Dr. Oetker Basismix Biscuittaart (1 pak), de eieren (5 stuks), het water (50 ml), de gember (2 el), de kaneel (2 tl), de kruidnagel (0.5 tl), de nootmuskaat (0.5 tl) en de honing (1 el) in een kom. Klop dit op de laagste stand goed door elkaar en mix het vervolgens nog minimaal 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag. Schep het beslag in de springvorm, strijk glad en bak de taart in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven gaar. Laat de taart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg vervolgens de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem.

3. Maak je frosting

Klop voor de frosting de roomkaas (200 g) met de suiker (150 g) en Dr. Oetker Vanille Aroma (1 tl) los met de (hand)mixer. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de slagroom toe tot het mengsel stijve pieken vormt. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik. Snijd de afgekoelde cake in 3 lagen met een scherp gekarteld broodmes. Houd een hand bovenop de taart en gebruik de andere hand om te snijden. Leg de onderste laag op een bord of taartschaal en bestrijk met lemon curd (1 potje). Leg een tweede laag erop en bestrijk deze met de frosting. Leg de derde laag op de taart en bestrijk de zijkanten ook met frosting, maar wel op zo’n manier dat de cake er nog doorheen schijnt. Smeer wel een royale laag op de bovenkant. Strijk de frosting rondom glad met een (palet)mes voor een strak effect. Decoreer de cake met gingerbread koekmannetjes (en/of -rendieren), rozemarijn (3 takjes) die je op z’n kop zet als kerstboompjes, Dr. Oetker Chocofantasie (1 strooibusje) en serveer. Bijvoorbeeld op een mooie houten plank met rondom groene takken.

Glamour Mix

Gebruik bij het decoreren van de taart ook Dr. Oetker Glamour Mix.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.