Francesca Kookt

Francescakookt.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Naked gingerbread kersttaart

Fransesca van Francescakookt.nl: "Bakken met Kerst hoeft geen stress op te leveren, want je kunt dat helemaal op je eigen niveau doen. Zoals bijvoorbeeld met deze prachtige Naked Gingerbread Kersttaart! Maak deze met behulp van een basismix voor biscuittaart. De lemon curd geeft een lekker fris accent wat goed combineert met de ‘gingerbread’ specerijen die zijn toegevoegd aan het beslag voor de biscuittaart."

Bereiden

40 min

Baktijd

45 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet daarna de hele springvorm in met bakspray of boter.

Bak je biscuittaart

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix Biscuittaart

    • 5 eieren

    • 50 ml water

    • 2 tl gember (poeder)

    • 2 tl kaneel (poeder)

    • ½ tl kruidnagel (poeder)

    • ½ tl nootmuskaat

    • 1 el honing

    Meng de mix, eieren, water, specerijen en honing in een kom. Klop dit op de laagste stand goed door elkaar en mix het vervolgens nog minimaal 5 minuten op de hoogste stand tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    Schep het beslag in de springvorm, strijk glad en bak de taart in ongeveer 45 minuten in het midden van de oven gaar.

  3. Stap 5

    Laat de taart op een rooster afkoelen. Verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm. Leg vervolgens de taart ondersteboven op een taartrooster en verwijder voorzichtig de bodem.

Maak je frosting

  1. Stap 6

    • 200 g roomkaas

    • 150 g kristalsuiker

    • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

    Klop voor de frosting de roomkaas met de suiker en vanille extract los met de (hand)mixer. Blijf kloppen en voeg beetje bij beetje de slagroom toe tot het mengsel stijve pieken vormt. Zet afgedekt in de koelkast tot gebruik.

    De Naked Gingerbread Kersttaart kun je een dag eerder tot en met deze stap voorbereiden. Bewaar de cake luchtdicht verpakt buiten de koelkast en de frosting in de koelkast. Doe de volgende stappen op het laatste moment, dan smaakt de kersttaart het allerlekkerst.

  2. Stap 7

    Snijd de afgekoelde cake in 3 lagen met een scherp gekarteld broodmes. Houd een hand bovenop de taart en gebruik de andere hand om te snijden.

  3. Stap 8

    • 1 potje lemoncurd

    Leg de onderste laag op een bord of taartschaal en bestrijk met lemon curd. Leg een tweede laag erop en bestrijk deze met de frosting. Leg de derde laag op de taart en bestrijk de zijkanten ook met frosting, maar wel op zo’n manier dat de cake er nog doorheen schijnt. Smeer wel een royale laag op de bovenkant. Strijk de frosting rondom glad met een (palet)mes voor een strak effect.

  4. Stap 9

    • Gingerbread koekmannetjes (en/of -rendieren)

    • 3 takjes rozemarijn

    • 1 strooibusje Dr. Oetker Chocofantasie (of Glamour mix)

    Decoreer de cake met gingerbread koekjes, takjes rozemarijn die je op z’n kop zet als kerstboompjes, sprinkles van de Dr. Oetker Chocofantasie of Glamour Mix en serveer. Bijvoorbeeld op een mooie houten plank met rondom groene takken.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.