Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Wentelteefjes met citroen en kokosslagroom

Wentelteefjes met citroen en kokosslagroom

Dit recept is van: Annet

  1. Wentelteefjes met citroen en kokosroom
Item 1 of 1
Wentelteefjes met citroen en kokosslagroom
info
Benodigdheden
Stappen

Een heerlijk ontbijt en de perfecte manier om restjes op te maken: dat zijn wentelteefjes. In dit recept combineren we citroen en frambozen met luchtige kokosslagroom. Voor wie maak jij dit luxe ontbijtje?

10 min.Bereidingstijd
2 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
Kokosmelk een nacht in de koelkast

Om de kokosslagroom te maken moet je het blik de nacht van tevoren in de koelkast zetten. Hou hier rekening mee.

OntbijtBrunchKokosZomer

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Brood
    10 Sneetje(s)
    Brood
  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Suiker (kristalsuiker)
    35 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Citroenrasp
    1 el (eetlepels)
    Citroenrasp
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei

 

  • Roomboter (om in te bakken)
    25 g (gram)
    Roomboter (om in te bakken)
  • Kokosmelk (blik of pakje)
    1 Blik(ken)
    Kokosmelk (blik of pakje)
  • Suiker (kristalsuiker)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Frambozen
    Frambozen

Keukenspullen

  •  
    Bord (diep)
  • Garde
    Garde
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Wentelteefjes voorbereiden

Doe de melk (250 ml), suiker (35 g), citroenrasp (1 el) en het ei in een kom. Klop de ingrediënten los.

Doop de boterhammen (10 stuks) één voor één in het eimengsel. Leg deze in een andere schaal om in te trekken. Stapel de boterhammen op elkaar. Giet het overgebleven mengsel over de stapel boterhammen. Laat de boterhammen 10 minuten intrekken.

2. Wentelteefjes bakken

Verhit wat roomboter in een pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 1 à 2 minuutjes per kant.

3. Kokosslagroom bereiden

Zet het blikje kokosmelk (400 ml) een nacht in de koelkast. Haal het blikje de volgende dag uit de koelkast. De kokoscrème en het water hebben zich nu gescheiden. Giet het water af en doe de crème in een kom. Voeg evt. suiker toe. Klop met een mixer met garden de kokosroom stevig. Hiervoor is even geduld nodig.

Serveer de citroen wentelteefjes op een bord met de kokosroom en frambozen.

Wat minder zoet?

Laat de suiker weg uit de kokosslagroom voor een minder zoete variant.

Meer zoete broodrecepten

  1. Nutella monkey bread
    Moeilijk
    3
    30 min.
  2. Wentelteefjes met citroen en kokosslagroom
    Makkelijk
    2
    10 min.
  3. Cinnamon Rolls (Kaneelbroodjes)
    Gemiddeld
    4
    55 min.
  4. Koffiebroodjes
    Moeilijk
    4
    35 min.
  5. Puddingbroodjes
    Moeilijk
    4
    45 min.
  6. Zeeuwse bolussen met een vleugje speculaas
    Erg moeilijk
    0
    60 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.