Een heerlijk ontbijt en de perfecte manier om restjes op te maken: dat zijn wentelteefjes. In dit recept combineren we citroen en frambozen met luchtige kokosslagroom. Voor wie maak jij dit luxe ontbijtje?
Om de kokosslagroom te maken moet je het blik de nacht van tevoren in de koelkast zetten. Hou hier rekening mee.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de melk (250 ml), suiker (35 g), citroenrasp (1 el) en het ei in een kom. Klop de ingrediënten los.
Doop de boterhammen (10 stuks) één voor één in het eimengsel. Leg deze in een andere schaal om in te trekken. Stapel de boterhammen op elkaar. Giet het overgebleven mengsel over de stapel boterhammen. Laat de boterhammen 10 minuten intrekken.
Verhit wat roomboter in een pan en bak de wentelteefjes aan beide kanten goudbruin. Dit duurt ongeveer 1 à 2 minuutjes per kant.
Zet het blikje kokosmelk (400 ml) een nacht in de koelkast. Haal het blikje de volgende dag uit de koelkast. De kokoscrème en het water hebben zich nu gescheiden. Giet het water af en doe de crème in een kom. Voeg evt. suiker toe. Klop met een mixer met garden de kokosroom stevig. Hiervoor is even geduld nodig.
Serveer de citroen wentelteefjes op een bord met de kokosroom en frambozen.
Laat de suiker weg uit de kokosslagroom voor een minder zoete variant.