Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Puddingbroodjes

Wie kent ze niet: die heerlijke puddingbroodjes! Bak je eigen verse super luchtige mini broodjes en vul deze traditionele lekkernij met een zelfgemaakte banketbakkersroom.

Bereiden

45 min

Baktijd

12 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 traktaties

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 350 g Koopmans Tarwebloem Biologisch

    • 1 eidooier

    • 7 g zout

    • 40 g roomboter (kamertemperatuur)

    • 10 g witte basterdsuiker

    • 1 zakje Dr. Oetker Gist (7 gr)

    • 180 ml volle melk (lauwwarm)

    Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Zorg dat er van het deeg een vliesje getrokken kan worden.

  2. Stap 2

    Verdeel het deeg in 10 bolletjes van ca. 55 gram per stuk. Maak er mooie bolletjes van door ze op te bollen. Laat deze bolletjes een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

  3. Stap 3

    Neem een deegroller. Rol de bolletjes in het midden uit met de deegroller. Zo ontstaat er een ovale vorm. Rol de boven- en onderkant van het deegbolletje niet uit zodat er twee heuveltjes ontstaan.

  4. Stap 4

    Maak het deeg van het uitgerolde bolletje iets vochtig en duw de ovale vorm op elkaar. Laat het onderflapje iets uitsteken ten opzichte van het bovenflapje. Leg de bolletjes met voldoende tussenruimte op een bakplaat met bakpapier.

  5. Stap 5

    Laat de bolletjes nogmaals een uur rijzen onder een vochtige theedoek.

Banketbakkersroom bereiden

Elektrisch 240°C / Hetelucht 220°C

  1. Stap 6

    • 250 ml melk

    • ½ vanillestokje

    Doe de melk in een pan. Snijd het halve vanillestokje in de lengte open. Schrap met de achterkant van een mes het merg uit het vanillestokje. Voeg het merg en het vanillestokje toe aan de melk. Breng de melk aan de kook.

  2. Stap 7

    • 2 eidooiers

    • 40 g suiker

    • 18 g Koopmans Maizena

    Doe in een ruime kom de eierdooiers, suiker en de maïzena bij elkaar. Klopt dit op tot een schuimig massa.

  3. Stap 8

    Haal de pan van de warmtebron en giet de helft van de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Giet het terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook.

  4. Stap 9

    Kook de banketbakkersroom door totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 á 3 minuten. Doe de banketbakkersroom hierna op een bord en dek het af met folie. Laat de banketbakkersroom afkoelen.

  5. Stap 10

    Verwarm de oven voor.

Bak luchtige broodjes

  1. Stap 11

    • 1 ei

    Neem de bakplaat met de deegbolletjes. Bestrijk de bolletjes met een losgeklopt ei. Doe dit voorzichtig om instorten van het deeg te voorkomen.

  2. Stap 12

    Bak de bolletjes 10 tot 12 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat de bolletjes nadien afkoelen op een rooster.

Vul en serveer je broodjes

  1. Stap 13

    Klop de banketbakkersroom los met een garde. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak.

  2. Stap 14

    Snijd de bolletjes open en vul de bolletjes met de banketbakkersroom.

  3. Stap 15

    • Poedersuiker

    Doe als laatste de poedersuiker over de bolletjes.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.