Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Puddingbroodjes

Puddingbroodjes

Dit recept is van: Annet

  1. mini puddingbroodjes
Item 1 of 1
Puddingbroodjes
info
Benodigdheden
Stappen

Puddingbroodjes zelf maken is makkelijker dan je denkt. Bak luchtige mini broodjes en vul ze met zelfgemaakte banketbakkersroom. Eet smakelijk!

45 min.Bereidingstijd
12 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
BanketbakkersroomZoet brood

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Tarwebloem Biologisch
    350 g
    Koopmans Tarwebloem Biologisch
  • Eidooier
    3 null
    Eidooier
  • Zout
    7 g
    Zout
  • Boter (ongezouten roomboter)
    40 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Witte basterdsuiker
    10 g
    Witte basterdsuiker
  • Dr. Oetker Gist
    5 g (gram)
    Dr. Oetker Gist
  • Volle melk (lauw)
    180 ml
    Volle melk (lauw)

 

  • Melk
    250 ml
    Melk
  • Vanillestokje
    0.5 Stokje
    Vanillestokje
  • Suiker (kristalsuiker)
    40 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    18 g
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Ei
    1 null
    Ei
  • Poedersuiker
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Pan
    Pan
  • Garde
    Garde
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Meng alle ingrediënten voor het deeg tot een samenhangend deeg: Koopmans Tarwebloem Biologisch (350 g), eidooier (1), zout (7 g), roomboter (40 g), witte basterdsuiker (10 g), gist (1 zakje), volle melk (180 ml). Kneed minimaal 15 minuten. Zorg dat er van het deeg een vliesje getrokken kan worden.

Verdeel het deeg in 10 bolletjes van ca. 55 gram per stuk. Maak er mooie bolletjes van door ze op te bollen. Laat deze bolletjes een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

Neem een deegroller. Rol de bolletjes in het midden uit met de deegroller. Zo ontstaat er een ovale vorm. Rol de boven- en onderkant van het deegbolletje niet uit zodat er twee heuveltjes ontstaan.

Maak het deeg van het uitgerolde bolletje iets vochtig en duw de ovale vorm op elkaar. Laat het onderflapje iets uitsteken ten opzichte van het bovenflapje. Leg de bolletjes met voldoende tussenruimte op een bakplaat met bakpapier.

Laat de bolletjes nogmaals een uur rijzen onder een vochtige theedoek.

2. Banketbakkersroom bereiden

Doe de melk (250 ml) in een pan. Snijd het halve vanillestokje in de lengte open. Schrap met de achterkant van een mes het merg uit het vanillestokje. Voeg het merg en het vanillestokje toe aan de melk. Breng de melk aan de kook. Doe in een ruime kom de eierdooiers (2 stuks), suiker (40 g) en de maïzena (18 g) bij elkaar. Klop dit op tot een schuimig massa.

Haal de pan van de warmtebron en giet de helft van de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Giet het terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook.

Kook de banketbakkersroom door totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 á 3 minuten. Doe de banketbakkersroom hierna op een bord en dek het af met folie. Laat de banketbakkersroom afkoelen.

Verwarm de oven voor (elektrisch 240°C / hetelucht 220°C).

3. Bak luchtige broodjes

Neem de bakplaat met de deegbolletjes. Bestrijk de bolletjes met een losgeklopt ei. Doe dit voorzichtig om instorten van het deeg te voorkomen.

Bak de bolletjes 10 tot 12 minuten af in de voorverwarmde oven. Laat de bolletjes nadien afkoelen op een rooster.

4. Vul en serveer je broodjes

Klop de banketbakkersroom los met een garde. Doe de banketbakkersroom in een spuitzak.

Snijd de bolletjes open en vul de bolletjes met de banketbakkersroom.

Doe als laatste de poedersuiker over de bolletjes.

Meer bakken?

Kijk voor puddingbroodjes met citroenpudding op DeLeuksteTaartenShop.

Meer zoete broodrecepten

  1. Nutella monkey bread
    Moeilijk
    3
    30 min.
  2. Wentelteefjes met citroen en kokosslagroom
    Makkelijk
    2
    10 min.
  3. Cinnamon Rolls (Kaneelbroodjes)
    Gemiddeld
    4
    55 min.
  4. Koffiebroodjes
    Moeilijk
    4
    35 min.
  5. Puddingbroodjes
    Moeilijk
    4
    45 min.
  6. Zeeuwse bolussen met een vleugje speculaas
    Erg moeilijk
    0
    60 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.