🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Zeeuwse bolussen met een vleugje speculaas

Zeeuwse bolussen met een vleugje speculaas

Dit recept is van: Annet

zeeuwse bolussen
Zeeuwse bolussen met een vleugje speculaas
Info Benodigdheden Stappen

Bolussen zijn heel makkelijk zelf te maken. In dit recept laat Annet je zien hoe je deze Zeeuwse lekkernij helemaal zelf bakt. Deze bolussen hebben een kruidige touch: extra lekker dankzij speculaaskruiden.

60 min. Bereidingstijd
10 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8 Porties
Brunch Gebak Speculaas Zoet brood
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (op kamertemperatuur)
    40 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Eidooier
    1 Stuk(s)
    Eidooier
  • Dr. Oetker Gist
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Gist
  • Melk (lauwwarm 40°C)
    200 ml
    Melk (lauwwarm 40°C)
  • Koopmans Patentbloem Kristal
    300 g
    Koopmans Patentbloem Kristal

 

  • Witte basterdsuiker
    10 g
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    7 g
    Zout
  • Kaneel
    1.5 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Speculaaskruiden
    0.5 tl (theelepels)
    Speculaaskruiden
  • Donkere basterdsuiker
    500 g
    Donkere basterdsuiker

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  •  
    Plasticfolie
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  •  
    Plantenspuit
  • Theedoek
    Theedoek

Stappen

1. Voorbereiden

Meng de boter (40 g), eierdooier (1 stuks), gist (1 zakje), melk (200 ml), bloem (300 g), witte suiker (10 g) en het zout (7 g) tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Zorg dat je van het deeg een vliesje kunt trekken.

Verdeel het bolus deeg in 8 bolletjes van 70 gram per stuk. Laat deze bolletjes een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

2. Zeeuwse bolus maken

Meng de suiker (500 g), kaneel (1,5 tl) en de speculaaskruiden (0,5 tl) door elkaar en strooi het uit bovenaan je werkblad. Rol daarop de bolletjes uit tot een streng van 15 centimeter.

Gebruik de plantenspuit om het bolusdeeg te bevochtigen wanneer het suikermengsel niet wil blijven plakken.

Laat de strengen 15 minuten rijzen onder een stuk huishoudfolie afgedekt met een vochtige theedoek.

3. Zeeuwse bolus bakken

Verwarm de oven voor (elektrisch 240°C / hetelucht 220°C).

Rol de strengen nogmaals door het suikermengsel tot een streng van 35 centimeter. Leg vervolgens een losse knoop in de streng zodat er een bolus ontstaat. Leg deze bolus op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de uiteinden onder de bolussen liggen.

Doe de bakplaat met de bolussen in het midden van de oven Spuit de bolussen vochtig met een plantenspuit. Bak de bolussen in 10 minuten af.

Leg een tweede bakplaat en bakpapier klaar. Haal de bolussen uit de oven, bedek ze met het bakpapier, leg de tweede bakplaat erop en keer de beide bakplaten om. Leg een tweede bakplaat en bakpapier klaar. Haal de bolussen uit de oven, bedek ze met het bakpapier, leg de tweede bakplaat erop en keer de beide bakplaten om. Laat de bolussen afkoelen.

Meer zoete broodrecepten

Nutella monkey bread
Moeilijk
3
30 min.
Wentelteefjes met citroen en kokosslagroom
Makkelijk
2
10 min.
Cinnamon Rolls (Kaneelbroodjes)
Gemiddeld
4
55 min.
Koffiebroodjes
Moeilijk
4
35 min.
Puddingbroodjes
Moeilijk
4
45 min.
Zeeuwse bolussen met een vleugje speculaas
Erg moeilijk
-
60 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.