Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Koffiebroodjes

Koffiebroodjes

Dit recept is van: Annet

  1. koffiebroodjes
Item 1 of 1
Koffiebroodjes
info
Benodigdheden
Stappen

Soms heb je gewoon zin in iets lekkers. Zoals deze zelfgemaakte koffiebroodjes met abrikozenjam en banketbakkersroom. Voor wie maak jij dit koffiebroodjes recept?

35 min.Bereidingstijd
14 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
BanketbakkersroomKoekjesJamZoet brood

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Gedroogde gist
    10 g
    Gedroogde gist
  • Volle melk (lauw)
    200 ml
    Volle melk (lauw)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    40 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Bloem
    500 g (gram)
    Bloem
  • Witte basterdsuiker
    25 g
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    7 g
    Zout
  • Melk
    500 ml
    Melk
  • Vanillestokje
    1 Stuk(s)
    Vanillestokje

 

  • Eidooier
    4 Stuk(s)
    Eidooier
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    35 g
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Suiker (kristalsuiker)
    80 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Rum (of maresquin)
    2 el (eetlepels)
    Rum (of maresquin)
  • Abrikozenjam
    50 g
    Abrikozenjam
  • Limoensap
    10 g
    Limoensap
  • Poedersuiker
    60 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Pan
    Pan
  • Theedoek
    Theedoek

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg maken

Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 220°C).

Meng het ei (1 stuks), gist (10 g), lauwe volle melk (200 ml), roomboter (40 g), tarwebloem (500 g), witte basterdsuiker (25 g) en zout (7 g) tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Het deeg is goed wanneer er een vliesje van het deeg getrokken kan worden. Maak van het deeg een mooie gladde bol. Laat deze bol een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

2. Banketbakkersroom maken

Doe de melk (500 ml) in een pan. Snijd het vanillestokje (1 stuks) in de lengte open. Schrap met de achterkant van een mes het merg uit het vanillestokje. Voeg de merg en het vanillestokje toe aan de melk. Breng de melk aan de kook.

Doe in een ruime kom de eierdooiers (4 stuks), suiker (80 g) en de Koopmans Maïzena (35 g) bij elkaar. Klopt dit op tot een schuimig massa.

Haal de pan van de warmtebron en giet de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Giet het terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom door totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.

Stort de banketbakkersroom in een platte schaal (laat het vanillestokje in de room zitten), dek het af met huishoudfolie en laat deze volledig afkoelen.

3. Rozijnen wellen

Wel de rozijnen (100 g) een half uur in lauw water. Laat de rozijnen goed uitlekken en dep ze iets droog. Doe de rozijnen in een kom en voeg de rum (2 el) toe.

4. Koffiebroodjes maken

Rol de deegbol uit tot een plak van 55 x 40 centimeter. Verdeel de banketbakkersroom over de plak deeg (laat een randje deeg aan de zijkant van de lange kant vrij; dit wordt de plakrand). Verdeel de rozijnen over de deegplak. Rol de deegplak voorzichtig op. Doe dit niet te strak, anders kan het deeg niet rijzen. Snijd de deegrol in plakjes van 3 centimeter breed. Snijd voorzichtig zodat de deegrol niet indeukt. Zo ontstaat het koffiebroodje. Leg het broodje op de bakplaat met voldoende ruimte tussen de koffiebroodjes. Dek de bakplaat af met folie. Doe hierover een vochtige theedoek. Laat de broodjes nog een uur rijzen of tot ze zijn verdubbeld in omvang.

Bak de broodjes in 12 à 14 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

Verwarm de abrikozenjam (50 g) in een pan. Bestrijk de koffiebroodjes met de abrikozenjam.

Meng het limoensap (10 g) en de poedersuiker (60 g) tot een dikke pasta. Neem een lepel en sprenkel de koffiebroodjes met het glazuur.

Meer zoete broodrecepten

  1. Nutella monkey bread
    Moeilijk
    3
    30 min.
  2. Wentelteefjes met citroen en kokosslagroom
    Makkelijk
    2
    10 min.
  3. Cinnamon Rolls (Kaneelbroodjes)
    Gemiddeld
    4
    55 min.
  4. Koffiebroodjes
    Moeilijk
    4
    35 min.
  5. Puddingbroodjes
    Moeilijk
    4
    45 min.
  6. Zeeuwse bolussen met een vleugje speculaas
    Erg moeilijk
    0
    60 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.