🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Shop Recepten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Shop

Naar de shop Profiel Winkelwagen

Meer van bakken.nl

Recepten Bak & spaar shop
Brood Brownies
Cake
De beste bananenbrood recepten Cupcakes Kruidcake Kwarkcake Stroopwafelcake
Hartig
Borrelhapjes Bladerdeeg Hartige taart
Koekjes
No Bake
Kwarktaart MonChoutaart
Pannenkoeken
American Pancakes
Taart
Appeltaart Cheesecake Chocoladetaart Kwarktaart Lemon Meringue Mini taartjes MonChoutaart
Toetjes
Thema's
Valentijn Pasen Bakken met kinderen: kidsproof recepten voor jonge bakkers Rainbow Unicorn Kindertraktaties Moederdag Verjaardag Sinterklaas Oud & Nieuw Halloween Kerst
Baktips
Recepten
Koffiebroodjes

Koffiebroodjes

Dit recept is van: Annet

koffiebroodjes
Koffiebroodjes
Info Benodigdheden Stappen

Soms heb je gewoon zin in een traditionele lekkernij. Bijvoorbeeld in een zelfgemaakt koffiebroodje met abrikozenjam en banketbakkersroom..!

35 min. Bereidingstijd
14 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Banketbakkersroom Koekjes Brood Jam
Log in om je favoriete recepten te bewaren

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    1 stuks
    Ei
  •  
    10 g
    Gedroogde gist
  •  
    200 ml
    Volle melk (lauw)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    40 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Bakken.nl Tarwebloem
    500 g
    Bakken.nl Tarwebloem
    Productdetails
    ${ error }
    € 7,06
  • Witte basterdsuiker
    25 g
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    7 g
    Zout
  • Melk
    500 ml
    Melk
  • Vanillestokje
    1 stuks
    Vanillestokje
    Productdetails
    ${ error }
    € 9,49

 

  •  
    4 stuks
    Eidooier
  • Koopmans Maizena
    35 g
    Koopmans Maizena
  • Suiker (kristalsuiker)
    80 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  •  
    2 el (eetlepels)
    Rum (of maresquin)
  • Abrikozenjam
    50 g
    Abrikozenjam
  •  
    10 g
    Limoensap
  • Poedersuiker
    60 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
    Productdetails
  • Deegroller
    Deegroller
    Productdetails
    ${ error }
    € 8,99
  •  
    Huishoudfolie
  • Kom
    Kom
    Productdetails
    ${ error }
    € 11,99
  • Pan
    Pan
  • Theedoek
    Theedoek

Stappen

1. Deeg maken

Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 220°C).

Meng het ei (1 stuks), gist (10 g), lauwe volle melk (200 ml), roomboter (40 g), tarwebloem (500 g), witte basterdsuiker (25 g) en zout (7 g) tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Het deeg is goed wanneer er een vliesje van het deeg getrokken kan worden. Maak van het deeg een mooie gladde bol. Laat deze bol een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

2. Banketbakkersroom maken

Doe de melk (500 ml) in een pan. Snijd het vanillestokje (1 stuks) in de lengte open. Schrap met de achterkant van een mes het merg uit het vanillestokje. Voeg de merg en het vanillestokje toe aan de melk. Breng de melk aan de kook.

Doe in een ruime kom de eierdooiers (4 stuks), suiker (80 g) en de Koopmans Maïzena (35 g) bij elkaar. Klopt dit op tot een schuimig massa.

Haal de pan van de warmtebron en giet de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Giet het terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom door totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.

Stort de banketbakkersroom in een platte schaal (laat het vanillestokje in de room zitten), dek het af met huishoudfolie en laat deze volledig afkoelen.

3. Rozijnen wellen

Wel de rozijnen (100 g) een half uur in lauw water. Laat de rozijnen goed uitlekken en dep ze iets droog. Doe de rozijnen in een kom en voeg de rum (2 el) toe.

4. Koffiebroodjes maken

Rol de deegbol uit tot een plak van 55 x 40 centimeter. Verdeel de banketbakkersroom over de plak deeg (laat een randje deeg aan de zijkant van de lange kant vrij; dit wordt de plakrand). Verdeel de rozijnen over de deegplak. Rol de deegplak voorzichtig op. Doe dit niet te strak, anders kan het deeg niet rijzen. Snijd de deegrol in plakjes van 3 centimeter breed. Snijd voorzichtig zodat de deegrol niet indeukt. Zo ontstaat het koffiebroodje. Leg het broodje op de bakplaat met voldoende ruimte tussen de koffiebroodjes. Dek de bakplaat af met folie. Doe hierover een vochtige theedoek. Laat de broodjes nog een uur rijzen of tot ze zijn verdubbeld in omvang.

Bak de broodjes in 12 à 14 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

Verwarm de abrikozenjam (50 g) in een pan. Bestrijk de koffiebroodjes met de abrikozenjam.

Meng de limoensap (10 g) en de poedersuiker (60 g) tot een dikke pasta. Neem een lepel en sprenkel de koffiebroodjes met de glazuur.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

 

 

Voor 23:00 besteld? Dezelfde werkdag op de bus.

 

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

WhatsApp

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2021 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.