🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Koffiebroodjes

Koffiebroodjes

Dit recept is van: Annet

koffiebroodjes
Koffiebroodjes
Info Benodigdheden Stappen

Soms heb je gewoon zin in iets lekkers. Zoals deze zelfgemaakte koffiebroodjes met abrikozenjam en banketbakkersroom. Voor wie maak jij dit koffiebroodjes recept?

35 min. Bereidingstijd
14 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
16 Porties
Banketbakkersroom Koekjes Jam Zoet brood

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    1 stuk(s)
    Ei
  • Gedroogde gist
    10 g
    Gedroogde gist
  • Volle melk (lauw)
    200 ml
    Volle melk (lauw)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    40 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Bloem
    500 g (gram)
    Bloem
  • Witte basterdsuiker
    25 g
    Witte basterdsuiker
  • Zout
    7 g
    Zout
  • Melk
    500 ml
    Melk
  • Vanillestokje
    1 stuk(s)
    Vanillestokje

 

  • Eidooier
    4 stuk(s)
    Eidooier
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    35 g
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Suiker (kristalsuiker)
    80 g
    Suiker (kristalsuiker)
  • Rozijnen
    100 g
    Rozijnen
  • Rum (of maresquin)
    2 el (eetlepels)
    Rum (of maresquin)
  • Abrikozenjam
    50 g
    Abrikozenjam
  • Limoensap
    10 g
    Limoensap
  • Poedersuiker
    60 g
    Poedersuiker

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Pan
    Pan
  • Theedoek
    Theedoek

Stappen

1. Deeg maken

Verwarm de oven voor (elektrisch 220°C / hetelucht 220°C).

Meng het ei (1 stuks), gist (10 g), lauwe volle melk (200 ml), roomboter (40 g), tarwebloem (500 g), witte basterdsuiker (25 g) en zout (7 g) tot een samenhangend deeg. Kneed minimaal 15 minuten. Het deeg is goed wanneer er een vliesje van het deeg getrokken kan worden. Maak van het deeg een mooie gladde bol. Laat deze bol een half uur rijzen onder een vochtige theedoek.

2. Banketbakkersroom maken

Doe de melk (500 ml) in een pan. Snijd het vanillestokje (1 stuks) in de lengte open. Schrap met de achterkant van een mes het merg uit het vanillestokje. Voeg de merg en het vanillestokje toe aan de melk. Breng de melk aan de kook.

Doe in een ruime kom de eierdooiers (4 stuks), suiker (80 g) en de Koopmans Maïzena (35 g) bij elkaar. Klopt dit op tot een schuimig massa.

Haal de pan van de warmtebron en giet de kokende melk bij het eierdooiermengsel. Giet het terug in de pan. Breng de banketbakkersroom al roerend aan de kook. Kook de banketbakkersroom door totdat deze dik genoeg is. Dit duurt ongeveer 2 à 3 minuten.

Stort de banketbakkersroom in een platte schaal (laat het vanillestokje in de room zitten), dek het af met huishoudfolie en laat deze volledig afkoelen.

3. Rozijnen wellen

Wel de rozijnen (100 g) een half uur in lauw water. Laat de rozijnen goed uitlekken en dep ze iets droog. Doe de rozijnen in een kom en voeg de rum (2 el) toe.

4. Koffiebroodjes maken

Rol de deegbol uit tot een plak van 55 x 40 centimeter. Verdeel de banketbakkersroom over de plak deeg (laat een randje deeg aan de zijkant van de lange kant vrij; dit wordt de plakrand). Verdeel de rozijnen over de deegplak. Rol de deegplak voorzichtig op. Doe dit niet te strak, anders kan het deeg niet rijzen. Snijd de deegrol in plakjes van 3 centimeter breed. Snijd voorzichtig zodat de deegrol niet indeukt. Zo ontstaat het koffiebroodje. Leg het broodje op de bakplaat met voldoende ruimte tussen de koffiebroodjes. Dek de bakplaat af met folie. Doe hierover een vochtige theedoek. Laat de broodjes nog een uur rijzen of tot ze zijn verdubbeld in omvang.

Bak de broodjes in 12 à 14 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat de broodjes afkoelen op een rooster.

Verwarm de abrikozenjam (50 g) in een pan. Bestrijk de koffiebroodjes met de abrikozenjam.

Meng het limoensap (10 g) en de poedersuiker (60 g) tot een dikke pasta. Neem een lepel en sprenkel de koffiebroodjes met het glazuur.

Meer zoete brood recepten

Nutella monkey bread
Wentelteefjes met citroen en kokosslagroom
Cinnamon Rolls (Kaneelbroodjes)
Koffiebroodjes
Puddingbroodjes
Zeeuwse bolussen met een vleugje speculaas
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.