Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Valentijn cakepops

Valentijn cakepops

Dit recept is van: Karin

  1. Hartjes cakepops
Item 1 of 1
Valentijn cakepops
info
Benodigdheden
Stappen

Verras jouw Valentijn (of gewoon zomaar iemand) met deze Valentijn cakepops! Witte chocolade en frisse citroensmaak: wat wil je nog meer? Maak de Valentijn cakepops in de vorm van een hartje en deel ze uit.

55 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
Thema receptenValentijnZoete recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Citroencake (Koopmans)
    1 Pak
    Citroencake (Koopmans)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei (kamertemperatuur)
    4 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Roomkaas
    100 g (gram)
    Roomkaas
  • Witte chocolade
    150 g (gram)
    Witte chocolade
  •  
    150 g (gram)
    Ruby chocolade

Keukenspullen

  • Cakevorm
    Cakevorm
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Lollystokjes
    35 Stuk(s)
    Lollystokjes
    Bestel dit product online
  •  
    Roze of goud glitterpapier/plakplastic
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)
  •  
    2 Stuk(s)
    Glas (hoog)
  •  
    2 Stuk(s)
    Spuitzak of spuitflesje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bak een citroencake

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Klop de boter (150 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

Voeg de citroencakemix (1 pak), water (50 ml) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag

Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin.

Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen.

Haal de cake uit de vorm en laat de cake op een rooster verder afkoelen.

2. Knutsel je cakepop stokjes

Knip uit roze of goud glitterpapier (of plakplastic) vierkantjes van ongeveer 4 x 4 cm.

Plak twee vierkantjes, met de gouden of roze kant naar buiten, op elkaar met de bovenkant van een lollystokje ertussen.

Knip aan de onderkant twee schuine hoeken af en aan de bovenkant een punt uit het midden. Knip aan de zijkanten 3x een stukje in zodat er een ‘veertje’ ontstaat (zie foto).

3. Vorm cakepops hartjes

Verkruimel de citroencake in een kom. Voeg de roomkaas (100 g) toe, steeds een klein beetje tot de kruimels aan elkaar blijven plakken.

Rol +/- 35 balletje en vorm deze tot een hartje. Maak eventueel gebruik van een uitsteekvormpje om mooie gelijkvormige harten te maken. Leg de harten vervolgens minimaal een half uurtje in de koelkast om op te stijven.

Smelt de witte chocolade (150 g) au bain-marie. Doe dit door de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met heet water te hangen. Giet de chocolade in een hoog glas of hoge mok. Zet dit glas in een kom met warm water. Zo wordt de chocolade niet te dik. Doe hetzelfde met de ruby chocolade (150 g).

Doop een stokje een klein stukje in de gesmolten chocolade en prik vervolgen het hartje op het stokje. Laat de chocolade even stollen zodat de hartjes vast zitten aan het stokje. Doe dit met alle hartjes.

Doop een deel van de hartjes in de witte chocolade. Laat de overtollige chocolade eraf lopen en laat de chocolade hard worden. Doe hetzelfde met een deel van de hartjes in de ruby chocolade.

Doe een beetje witte chocolade in een spuitzak en knip een klein puntje af. Teken hiermee strepen op de ruby harten.

Doe een beetje ruby chocolade in een andere spuitzak, knip een klein puntje af en teken hiermee strepen op de witte harten.

Meng de overgebleven witte en ruby chocolade door elkaar om een lichtere kleur roze te krijgen. Doop hier de overgebleven harten in, laat de overtollige chocolade eraf lopen en laat de chocolade hard worden.

Teken donkerroze of witte strepen op de lichtroze harten met behulp van de spuitzakken.

Meer liefdevolle recepten

  1. Cinnamon rolls met framboos
    Moeilijk
    4
    35 min.
  2. Trifle met champagne en aardbeien
    Gemiddeld
    4
    45 min.
  3. Valentijn cakepops
    Moeilijk
    5
    55 min.
  4. Chocolade valentijnstaart met rood fruit
    Moeilijk
    5
    40 min.
  5. Hartjespannenkoeken met framboos en chocolade
    Makkelijk
    4
    15 min.
  6. In-de-wolken-taart
    Moeilijk
    4
    30 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.