🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Valentijn cakepops

Valentijn cakepops

Dit recept is van: Karin

Hartjes cakepops
Valentijn cakepops
Info Benodigdheden Stappen

Verras jouw Valentijn (of gewoon zomaar iemand) met deze Valentijn cakepops! Witte chocolade en frisse citroensmaak: wat wil je nog meer? Maak de Valentijn cakepops in de vorm van een hartje en deel ze uit.

55 min. Bereidingstijd
55 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
Thema recepten Valentijn Zoete recepten
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Citroencake (Koopmans)
    1 pak
    Citroencake (Koopmans)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    150 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei (kamertemperatuur)
    4 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Roomkaas
    100 g (gram)
    Roomkaas
  • Witte chocolade
    150 g (gram)
    Witte chocolade
  •  
    150 g (gram)
    Ruby chocolade

Keukenspullen

  • Cakevorm
    Cakevorm
    Bestel dit product online
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Lollystokjes
    35 Stuk(s)
    Lollystokjes
    Bestel dit product online
  •  
    Roze of goud glitterpapier/plakplastic
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)
  •  
    2 Stuk(s)
    Glas (hoog)
  •  
    2 Stuk(s)
    Spuitzak of spuitflesje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Bak een citroencake

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Klop de boter (150 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom.

Voeg de citroencakemix (1 pak), water (50 ml) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig beslag

Doe het beslag in de cakevorm en bak de cake in 55-60 minuten gaar en goudbruin.

Zet de cake in de cakevorm op een rooster en laat de cake 10 minuten afkoelen.

Haal de cake uit de vorm en laat de cake op een rooster verder afkoelen.

2. Knutsel je cakepop stokjes

Knip uit roze of goud glitterpapier (of plakplastic) vierkantjes van ongeveer 4 x 4 cm.

Plak twee vierkantjes, met de gouden of roze kant naar buiten, op elkaar met de bovenkant van een lollystokje ertussen.

Knip aan de onderkant twee schuine hoeken af en aan de bovenkant een punt uit het midden. Knip aan de zijkanten 3x een stukje in zodat er een ‘veertje’ ontstaat (zie foto).

3. Vorm cakepops hartjes

Verkruimel de citroencake in een kom. Voeg de roomkaas (100 g) toe, steeds een klein beetje tot de kruimels aan elkaar blijven plakken.

Rol +/- 35 balletje en vorm deze tot een hartje. Maak eventueel gebruik van een uitsteekvormpje om mooie gelijkvormige harten te maken. Leg de harten vervolgens minimaal een half uurtje in de koelkast om op te stijven.

Smelt de witte chocolade (150 g) au bain-marie. Doe dit door de chocolade in een vuurvaste kom boven een pan met heet water te hangen. Giet de chocolade in een hoog glas of hoge mok. Zet dit glas in een kom met warm water. Zo wordt de chocolade niet te dik. Doe hetzelfde met de ruby chocolade (150 g).

Doop een stokje een klein stukje in de gesmolten chocolade en prik vervolgen het hartje op het stokje. Laat de chocolade even stollen zodat de hartjes vast zitten aan het stokje. Doe dit met alle hartjes.

Doop een deel van de hartjes in de witte chocolade. Laat de overtollige chocolade eraf lopen en laat de chocolade hard worden. Doe hetzelfde met een deel van de hartjes in de ruby chocolade.

Doe een beetje witte chocolade in een spuitzak en knip een klein puntje af. Teken hiermee strepen op de ruby harten.

Doe een beetje ruby chocolade in een andere spuitzak, knip een klein puntje af en teken hiermee strepen op de witte harten.

Meng de overgebleven witte en ruby chocolade door elkaar om een lichtere kleur roze te krijgen. Doop hier de overgebleven harten in, laat de overtollige chocolade eraf lopen en laat de chocolade hard worden.

Teken donkerroze of witte strepen op de lichtroze harten met behulp van de spuitzakken.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.