🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Trifle met champagne en aardbeien

Trifle met champagne en aardbeien

Dit recept is van: Karin

Valentijn triffle met champagne en aardbei
Trifle met champagne en aardbeien
Info Benodigdheden Stappen

Een trifle is een klassiek dessert uit de Engelse keuken en oh zo lekker! Dit trifle recept is een heerlijke variatie op het klassieke trifle recept. Laagjes Boerencake, champagne-aardbeiensaus, champagneroom en verse aardbeien. Elke hap van deze trifle is een echte traktatie. Het perfecte dessert om te serveren aan tafel.

45 min. Bereidingstijd
65 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
Desserts Aardbei Valentijn
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Boerencake
    1 pak
    Koopmans Boerencake
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei (kamertemperatuur)
    4 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Champagne
    300 ml
    Champagne
  • Aardbeien (diepvries)
    750 g (gram)
    Aardbeien (diepvries)

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Poedersuiker
    50 g (gram)
    Poedersuiker
  • Aardbeien
    250 g (gram)
    Aardbeien

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Cakevorm
    Cakevorm
    Bestel dit product online
  • Pan
    Pan
  •  
    Trifleglas- of bowl

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem. Of gebruik een bakspray.

2. Bak een cake

Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de Koopmans cakemix (1 pak) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake uit de bakvorm en leg deze op een rooster en laat de cake afkoelen.

Snijd de afgekoelde cake ik kleine blokjes.

3. Maak een champagne-aardbeiensaus

Doe de diepvries aardbeien (750 g) in een pan, samen met de suiker (50 g) en de champagne (100 ml) en breng dit aan de kook. Laat het op een laag vuur ongeveer 15 minuten koken totdat de aardbeien zacht zijn.

Laat de saus geheel afkoelen.

4. Maak champagneslagroom

Doe de champagne (200 ml) in een pan en breng dit aan de kook. Kook de champagne in tot ongeveer 30 ml voor een champagnesiroop.

Klop met de mixer met gardes de slagroom (500 ml) met de poedersuiker (50 g) lobbig.

Voeg de champagnesiroop toe en klop tot een stevige room ontstaat.

5. Bouw de trifle met champagne en aardbeien op

Snijd de verse aardbeien (250 g) in plakjes en snijd een klein driehoekje uit de bovenkant, zodat er een hartvorm ontstaat.

Verdeel een dun laagje champagneroom op de bodem van het glas.

Leg de helft van de cakeblokjes op de room.

Breng met een lepel een laagje aardbeiensaus aan op de cakeblokjes, dan weer een laag champagneroom.

Zet nu de aardbeienhartjes tegen het glas aan, helemaal rond en vul het midden met een klein laagje aardbeiensaus.

Hierop een laag champagneroom en een tweede helft van de cakeblokjes.

Dan een Laagje aardbeiensaus en vervolgens een laag champagneroom .

Leg bovenop de trifle de overgebleven verse aardbeien.

Voeg minder champagnesiroop toe aan de slagroom. Of doe minder champagne bij de aardbeien en vul aan met water.

Meer liefdevolle recepten

Cinnamon rolls met framboos
Moeilijk
5
35 min.
Trifle met champagne en aardbeien
Gemiddeld
5
45 min.
Valentijn cakepops
Moeilijk
5
55 min.
Chocolade valentijnstaart met rood fruit
Moeilijk
5
40 min.
Hartjespannenkoeken met framboos en chocolade
Makkelijk
4
15 min.
In-de-wolken-taart
Moeilijk
4
30 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.