Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Trifle met champagne en aardbeien

Trifle met champagne en aardbeien

Dit recept is van: Karin

  1. Valentijn triffle met champagne en aardbei
Item 1 of 1
Trifle met champagne en aardbeien
info
Benodigdheden
Stappen

Een trifle is een klassiek dessert uit de Engelse keuken en oh zo lekker! Dit trifle recept is een heerlijke variatie op het klassieke trifle recept. Laagjes Boerencake, champagne-aardbeiensaus, champagneroom en verse aardbeien. Elke hap van deze trifle is een echte traktatie. Het perfecte dessert om te serveren aan tafel.

45 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
DessertsAardbeiValentijnCocktailtaarten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Boerencake
    1 Pak
    Koopmans Boerencake
  • Boter (ongezouten roomboter)
    200 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Ei (kamertemperatuur)
    4 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Champagne
    300 ml
    Champagne
  • Aardbeien (diepvries)
    750 g (gram)
    Aardbeien (diepvries)

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    50 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Verse slagroom (onbereid)
    500 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Poedersuiker
    50 g (gram)
    Poedersuiker
  • Aardbeien
    250 g (gram)
    Aardbeien

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Cakevorm
    Cakevorm
    Bestel dit product online
  • Pan
    Pan
  •  
    Trifleglas- of bowl

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).

Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem. Of gebruik een bakspray.

2. Bak een cake

Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de Koopmans cakemix (1 pak) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake uit de bakvorm en leg deze op een rooster en laat de cake afkoelen.

Snijd de afgekoelde cake ik kleine blokjes.

3. Maak een champagne-aardbeiensaus

Doe de diepvries aardbeien (750 g) in een pan, samen met de suiker (50 g) en de champagne (100 ml) en breng dit aan de kook. Laat het op een laag vuur ongeveer 15 minuten koken totdat de aardbeien zacht zijn.

Laat de saus geheel afkoelen.

4. Maak champagneslagroom

Doe de champagne (200 ml) in een pan en breng dit aan de kook. Kook de champagne in tot ongeveer 30 ml voor een champagnesiroop.

Klop met de mixer met gardes de slagroom (500 ml) met de poedersuiker (50 g) lobbig.

Voeg de champagnesiroop toe en klop tot een stevige room ontstaat.

5. Bouw de trifle met champagne en aardbeien op

Snijd de verse aardbeien (250 g) in plakjes en snijd een klein driehoekje uit de bovenkant, zodat er een hartvorm ontstaat.

Verdeel een dun laagje champagneroom op de bodem van het glas.

Leg de helft van de cakeblokjes op de room.

Breng met een lepel een laagje aardbeiensaus aan op de cakeblokjes, dan weer een laag champagneroom.

Zet nu de aardbeienhartjes tegen het glas aan, helemaal rond en vul het midden met een klein laagje aardbeiensaus.

Hierop een laag champagneroom en een tweede helft van de cakeblokjes.

Dan een Laagje aardbeiensaus en vervolgens een laag champagneroom .

Leg bovenop de trifle de overgebleven verse aardbeien.

Voeg minder champagnesiroop toe aan de slagroom. Of doe minder champagne bij de aardbeien en vul aan met water.

Meer liefdevolle recepten

  1. Cinnamon rolls met framboos
    Moeilijk
    4
    35 min.
  2. Trifle met champagne en aardbeien
    Gemiddeld
    4
    45 min.
  3. Valentijn cakepops
    Moeilijk
    5
    55 min.
  4. Chocolade valentijnstaart met rood fruit
    Moeilijk
    5
    40 min.
  5. Hartjespannenkoeken met framboos en chocolade
    Makkelijk
    4
    15 min.
  6. In-de-wolken-taart
    Moeilijk
    4
    30 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.