Een trifle is een klassiek dessert uit de Engelse keuken en oh zo lekker! Dit trifle recept is een heerlijke variatie op het klassieke trifle recept. Laagjes Boerencake, champagne-aardbeiensaus, champagneroom en verse aardbeien. Elke hap van deze trifle is een echte traktatie. Het perfecte dessert om te serveren aan tafel.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).
Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant licht met bloem. Of gebruik een bakspray.
Klop de boter (200 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig. Voeg de Koopmans cakemix (1 pak) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.
Bak de cake in 60 tot 70 minuten gaar en goudbruin. Haal de cake uit de bakvorm en leg deze op een rooster en laat de cake afkoelen.
Snijd de afgekoelde cake ik kleine blokjes.
Doe de diepvries aardbeien (750 g) in een pan, samen met de suiker (50 g) en de champagne (100 ml) en breng dit aan de kook. Laat het op een laag vuur ongeveer 15 minuten koken totdat de aardbeien zacht zijn.
Laat de saus geheel afkoelen.
Doe de champagne (200 ml) in een pan en breng dit aan de kook. Kook de champagne in tot ongeveer 30 ml voor een champagnesiroop.
Klop met de mixer met gardes de slagroom (500 ml) met de poedersuiker (50 g) lobbig.
Voeg de champagnesiroop toe en klop tot een stevige room ontstaat.
Snijd de verse aardbeien (250 g) in plakjes en snijd een klein driehoekje uit de bovenkant, zodat er een hartvorm ontstaat.
Verdeel een dun laagje champagneroom op de bodem van het glas.
Leg de helft van de cakeblokjes op de room.
Breng met een lepel een laagje aardbeiensaus aan op de cakeblokjes, dan weer een laag champagneroom.
Zet nu de aardbeienhartjes tegen het glas aan, helemaal rond en vul het midden met een klein laagje aardbeiensaus.
Hierop een laag champagneroom en een tweede helft van de cakeblokjes.
Dan een Laagje aardbeiensaus en vervolgens een laag champagneroom .
Leg bovenop de trifle de overgebleven verse aardbeien.
Voeg minder champagnesiroop toe aan de slagroom. Of doe minder champagne bij de aardbeien en vul aan met water.