Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Cinnamon rolls met framboos

Cinnamon rolls met framboos

Dit recept is van: Karin

  1. Frambozen Cinnamon kaneelhartjes
Item 1 of 1
Cinnamon rolls met framboos
info
Benodigdheden
Stappen

Cinnamon rolls met framboos: zacht, luchtig en heerlijk zoet. Je kan uiteraard eindeloos variëren met cinnamon rolls, maar dit keer hebben wij gekozen voor friszoete frambozen jam. Maak deze cinnamon rolls in de vorm van een hartje en jouw ontbijt kan niet meer stuk.

35 min.Bereidingstijd
20 min.Baktijd
Moeilijkheid
15-16Porties
Thema receptenValentijnMoederdagZoet broodBrunch

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Witbrood
    1 Pak
    Koopmans Witbrood
  • Boter (ongezouten roomboter)
    120 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (handwarm)
    275 ml
    Water (handwarm)
  • Lichtbruine basterdsuiker
    100 g (gram)
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Frambozenjam
    100 g (gram)
    Frambozenjam

 

  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Roomkaas (bijv. MonChou®)
    100 g (gram)
    Roomkaas (bijv. MonChou®)
  • Vanille extract
    1 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Frambozen
    50 g (gram)
    Frambozen

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Kook de frambozen (50 g) in en zeef deze. Laat het sap vervolgens afkoelen voor later gebruik in de roomkaas frambozen drip.

2. Cinnamon rolls met framboos bereiden

Doe de mix voor Koopmans Witbrood (1 pak) en ongezouten boter (20 g) in een beslagkom en voeg handwarme water (275 ml) toe.

Kneed het mengsel circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom, afgedekt met huishoudfolie, minimaal 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Rol het brooddeeg uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel zachte boter (50 g) over het deeg en vervolgens de frambozenjam (100 g). Meng de bruine suiker (100 g) met het kaneel (1 el) en strooi dit over de frambozenjam.

3. Bak de Cinnamon rolls met framboos

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C)

Rol het deeg op over de lengte en snijd de rol in gelijke stukken zodat je 15 à 16 cinnamon rolls hebt. Leg de cinnamon rolls op een met bakpapier bedekte bakplaat.

Vorm met je handen een hart van de cinnamon rolls door de onderkant in een punt te duwen en aan de bovenkant het deeg in het midden naar beneden te duwen. Dek de cinnamon rolls af met folie of een schone theedoek. Laat de cinnamon rolls nog een half uurtje rijzen op kamertemperatuur..

Plaats vervolgens de cinnamon rolls in de voorverwarmde oven. Laat de broodjes 10 minuten bakken en haal ze er dan uit. Breng de cinnamon rolls nogmaals in de vorm van een hart. Doe dit met behulp van een (palet)mes. Pas op, het is heet!

Plaats de hartvormige cinnamon rolls nog een keer 10 minuten in de oven.

Haal de cinnamon rolls na 10 minuten uit de oven en laat volledig afkoelen.

Handig je deeg verdelen

Je deeg in gelijke stukken verdelen? Dit gaat handig met behulp van een stukje flosdraad: neem een stuk draad en leg dit onder de rol deeg. Pak de uiteinden van het draad met gekruiste handen vast en trek in tegengestelde richting, waardoor het draad door de rol snijdt. Zo ontstaat er een mooi broodje.

4. Roomkaasglazuur bereiden

Meng de roomkaas (100 g), de boter (50 g), vanille-extract (1 tl) en het zelfgemaakte frambozensap met elkaar tot er een glad mengsel ontstaat. Trek met behulp van een lepel of een spuitzak strepen over de hartvormige kaneel/ frambozenbroodjes. Eet smakelijk!

Meer liefdevolle recepten

  1. Cinnamon rolls met framboos
    Moeilijk
    4
    35 min.
  2. Trifle met champagne en aardbeien
    Gemiddeld
    4
    45 min.
  3. Valentijn cakepops
    Moeilijk
    5
    55 min.
  4. Chocolade valentijnstaart met rood fruit
    Moeilijk
    5
    40 min.
  5. Hartjespannenkoeken met framboos en chocolade
    Makkelijk
    4
    15 min.
  6. In-de-wolken-taart
    Moeilijk
    4
    30 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.