Cinnamon rolls met framboos: zacht, luchtig en heerlijk zoet. Je kan uiteraard eindeloos variëren met cinnamon rolls, maar dit keer hebben wij gekozen voor friszoete frambozen jam. Maak deze cinnamon rolls in de vorm van een hartje en jouw ontbijt kan niet meer stuk.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Kook de frambozen (50 g) in en zeef deze. Laat het sap vervolgens afkoelen voor later gebruik in de roomkaas frambozen drip.
Doe de mix voor Koopmans Witbrood (1 pak) en ongezouten boter (20 g) in een beslagkom en voeg handwarme water (275 ml) toe.
Kneed het mengsel circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom, afgedekt met huishoudfolie, minimaal 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.
Rol het brooddeeg uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel zachte boter (50 g) over het deeg en vervolgens de frambozenjam (100 g). Meng de bruine suiker (100 g) met het kaneel (1 el) en strooi dit over de frambozenjam.
Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C)
Rol het deeg op over de lengte en snijd de rol in gelijke stukken zodat je 15 à 16 cinnamon rolls hebt. Leg de cinnamon rolls op een met bakpapier bedekte bakplaat.
Vorm met je handen een hart van de cinnamon rolls door de onderkant in een punt te duwen en aan de bovenkant het deeg in het midden naar beneden te duwen. Dek de cinnamon rolls af met folie of een schone theedoek. Laat de cinnamon rolls nog een half uurtje rijzen op kamertemperatuur..
Plaats vervolgens de cinnamon rolls in de voorverwarmde oven. Laat de broodjes 10 minuten bakken en haal ze er dan uit. Breng de cinnamon rolls nogmaals in de vorm van een hart. Doe dit met behulp van een (palet)mes. Pas op, het is heet!
Plaats de hartvormige cinnamon rolls nog een keer 10 minuten in de oven.
Haal de cinnamon rolls na 10 minuten uit de oven en laat volledig afkoelen.
Je deeg in gelijke stukken verdelen? Dit gaat handig met behulp van een stukje flosdraad: neem een stuk draad en leg dit onder de rol deeg. Pak de uiteinden van het draad met gekruiste handen vast en trek in tegengestelde richting, waardoor het draad door de rol snijdt. Zo ontstaat er een mooi broodje.
Meng de roomkaas (100 g), de boter (50 g), vanille-extract (1 tl) en het zelfgemaakte frambozensap met elkaar tot er een glad mengsel ontstaat. Trek met behulp van een lepel of een spuitzak strepen over de hartvormige kaneel/ frambozenbroodjes. Eet smakelijk!