🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Cinnamon rolls met framboos

Cinnamon rolls met framboos

Dit recept is van: Karin

Frambozen Cinnamon kaneelhartjes
Cinnamon rolls met framboos
Info Benodigdheden Stappen

Cinnamon rolls met framboos: zacht, luchtig en heerlijk zoet. Je kan uiteraard eindeloos variëren met cinnamon rolls, maar dit keer hebben wij gekozen voor friszoete frambozen jam. Maak deze cinnamon rolls in de vorm van een hartje en jouw ontbijt kan niet meer stuk.

35 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
15-16 Porties
Thema recepten Valentijn Moederdag Zoet brood Brunch
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Witbrood
    1 pak
    Koopmans Witbrood
  • Boter (ongezouten roomboter)
    120 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (handwarm)
    275 ml
    Water (handwarm)
  • Lichtbruine basterdsuiker
    100 g (gram)
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Frambozenjam
    100 g (gram)
    Frambozenjam

 

  • Kaneel
    1 tl (theelepels)
    Kaneel
  • Roomkaas (bijv. MonChou®)
    100 g (gram)
    Roomkaas (bijv. MonChou®)
  • Vanille extract
    1 tl (theelepels)
    Vanille extract
  • Frambozen
    50 g (gram)
    Frambozen

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Kook de frambozen (50 g) in en zeef deze. Laat het sap vervolgens afkoelen voor later gebruik in de roomkaas frambozen drip.

2. Cinnamon rolls met framboos bereiden

Doe de mix voor Koopmans Witbrood (1 pak) en ongezouten boter (20 g) in een beslagkom en voeg handwarme water (275 ml) toe.

Kneed het mengsel circa 4 minuten met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. Laat het deeg in een kom, afgedekt met huishoudfolie, minimaal 10 minuten rijzen bij kamertemperatuur.

Rol het brooddeeg uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 0,5 cm dik. Verdeel zachte boter (50 g) over het deeg en vervolgens de frambozenjam (100 g). Meng de bruine suiker (100 g) met het kaneel (1 el) en strooi dit over de frambozenjam.

3. Bak de Cinnamon rolls met framboos

Verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 180°C)

Rol het deeg op over de lengte en snijd de rol in gelijke stukken zodat je 15 à 16 cinnamon rolls hebt. Leg de cinnamon rolls op een met bakpapier bedekte bakplaat.

Vorm met je handen een hart van de cinnamon rolls door de onderkant in een punt te duwen en aan de bovenkant het deeg in het midden naar beneden te duwen. Dek de cinnamon rolls af met folie of een schone theedoek. Laat de cinnamon rolls nog een half uurtje rijzen op kamertemperatuur..

Plaats vervolgens de cinnamon rolls in de voorverwarmde oven. Laat de broodjes 10 minuten bakken en haal ze er dan uit. Breng de cinnamon rolls nogmaals in de vorm van een hart. Doe dit met behulp van een (palet)mes. Pas op, het is heet!

Plaats de hartvormige cinnamon rolls nog een keer 10 minuten in de oven.

Haal de cinnamon rolls na 10 minuten uit de oven en laat volledig afkoelen.

Handig je deeg verdelen

Je deeg in gelijke stukken verdelen? Dit gaat handig met behulp van een stukje flosdraad: neem een stuk draad en leg dit onder de rol deeg. Pak de uiteinden van het draad met gekruiste handen vast en trek in tegengestelde richting, waardoor het draad door de rol snijdt. Zo ontstaat er een mooi broodje.

4. Roomkaasglazuur bereiden

Meng de roomkaas (100 g), de boter (50 g), vanille-extract (1 tl) en het zelfgemaakte frambozensap met elkaar tot er een glad mengsel ontstaat. Trek met behulp van een lepel of een spuitzak strepen over de hartvormige kaneel/ frambozenbroodjes. Eet smakelijk!

Meer liefdevolle recepten

Cinnamon rolls met framboos
Moeilijk
5
35 min.
Trifle met champagne en aardbeien
Gemiddeld
5
45 min.
Valentijn cakepops
Moeilijk
5
55 min.
Chocolade valentijnstaart met rood fruit
Moeilijk
5
40 min.
Hartjespannenkoeken met framboos en chocolade
Makkelijk
4
15 min.
In-de-wolken-taart
Moeilijk
4
30 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.