Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
In-de-wolken-taart

In-de-wolken-taart

Dit recept is van: Annet

  1. In de wolken taart
Item 1 of 1
In-de-wolken-taart
info
Benodigdheden
Stappen

Wie ga jij helemaal in de wolken brengen met deze luchtige liefdestaart? Lekker recept met hartjes en een vleugje citroen.

30 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
Bewaartip

Als je de cake langer dan een dag wilt bewaren, dek de cake dan af met een schone theedoek. De korst blijft dan licht krokant.

Boodschap stempelen

Stempel eventueel een tekst in je hartjes, met tekst- of letterstempels.

TaartValentijnFrambozenMoederdagThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Rolfondant Rood
    1 Pak
    Rolfondant Rood
  • Dr. Oetker Wolken Citroen
    1 Pak
    Dr. Oetker Wolken Citroen
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Frambozen
    100 g
    Frambozen

Keukenspullen

  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Uitsteekvormpje hart
    Uitsteekvormpje hart
    Bestel dit product online
  • Zeefje
    Zeefje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Rode hartjes maken

Rol het fondant uit tot 3 à 4 millimeter dikte. Steek of snijd hartjes uit de plak fondant.

Prik onderin de hartjes een satéprikker. Stempel er eventueel een tekst in.

Laat de fondanthartjes minimaal 4 à 5 uur drogen.

2. Wolkentaartbeslag maken

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 150°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker).

Doe de cakemix (1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen ), de eieren (3 stuks) en de slagroom (200 ml) in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.

Schep de frambozen (100 g) door het beslag.

Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Strooi circa 1/4 van het zakje poedersuiker (zit bij de bakmix) vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag.

3. Wolkentaart bakken

Bak de cake onderin de oven in 50-55 minuten gaar en goudbruin.

Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster. Bestrooi de cake vlak voor serveren met de rest van de poedersuiker. Versier de taart met de hard geworden fondanthartjes en met verse frambozen.

Gaarproef

Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.

Meer verleidelijke taarten

  1. Chocoladetaart met rood fruit
    Moeilijk
    4
    40 min.
  2. Luchtige citroentaart met frisse limoenroom en bokkenpootjes
    Gemiddeld
    3
    40 min.
  3. Liefdestaart met aardbeien
    Gemiddeld
    4
    30 min.
  4. Feestelijke liefdestaart
    Makkelijk
    3
    45 min.
  5. In-de-wolken-taart
    Moeilijk
    4
    30 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.