Annet

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

In-de-wolken-taart

Wie ga jij helemaal in de wolken brengen met deze luchtige liefdestaart? Lekker recept met hartjes en een vleugje citroen.

Bereiden

10 min

Baktijd

50 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 taartpunten

Rode hartjes maken

  1. Stap 1

    • 1 pakje Dr. Oetker Rolfondant Rood

    Rol de fondant uit tot 3 a 4 millimeter dikte. Steek of snijd hartjes uit de plak fondant. Prik onderin de hartjes een satéprikker. Stempel er eventueel een tekst in. Laat de fondant hartjes minimaal 4 a 5 uur drogen.

Wolken taartbeslag maken

Elektrisch 160°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 2

    Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor. Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker).

  2. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Wolken Citroen

    • 3 eieren

    • 200 ml slagroom

    Doe de cakemix, de eieren en de slagroom in een beslagkom en mix het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar. Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.

  3. Stap 4

    • 100 g frambozen (vers of diepvries)

    Schep de frambozen door het beslag.

  4. Stap 5

    Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Strooi circa 1/4 van het zakje poedersuiker (zit bij de bakmix) vlak voor het bakken met een zeefje over het beslag.

Wolkentaart bakken

  1. Stap 6

    Bak de cake onderin de oven in 50-55 minuten gaar en goudbruin.

    Gaarproef

    Prik met een satéprikker in het midden van de cake, als deze er droog en schoon uitkomt, is de cake gaar.

  2. Stap 7

    Laat de cake zonder springvormrand afkoelen op een rooster. Bestrooi de cake vlak voor serveren met de rest van de poedersuiker. Versier de taart met de hard geworden fondant hartjes en met verse frambozen.

    Bewaartip

    Als je de cake langer dan een dag wilt bewaren, dek de cake dan af met een schone theedoek. De korst blijft dan licht krokant.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.