Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Chocolade valentijnstaart met rood fruit

Chocolade valentijnstaart met rood fruit

Dit recept is van: Karin

  1. Chocolade valentijntaart met rood fruit
Item 1 of 1
Chocolade valentijnstaart met rood fruit
info
Benodigdheden
Stappen

Een absolute topper voor Valentijnsdag is toch wel de chocoladetaart. Op zoek naar een chocoladetaart met een frisse touch? Maak dan deze valentijnstaart met rood fruit. Heerlijke laagjes van luchtige chocolade cake, roomkaasvulling en rood fruit. Het perfecte recept voor Valentijnsdag!

40 min.Bereidingstijd
22 min.Baktijd
Moeilijkheid
8-12Porties
Thema receptenValentijnChocoladetaartRood fruit

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eidooier
    5 Stuk(s)
    Eidooier
  • Donkere basterdsuiker
    120 g (gram)
    Donkere basterdsuiker
  • Zonnebloemolie
    85 ml
    Zonnebloemolie
  • Volle melk (kamertemperatuur)
    130 ml
    Volle melk (kamertemperatuur)
  • Cacaopoeder
    30 g (gram)
    Cacaopoeder
  • Bloem
    140 g (gram)
    Bloem
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    20 g (gram)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Bakpoeder
    1 tl (theelepels)
    Bakpoeder
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout

 

  • Eiwit (op kamertemperatuur)
    5 Stuk(s)
    Eiwit (op kamertemperatuur)
  • Witte basterdsuiker
    90 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)
    Rood fruit (bijv. aardbeien, rode bessen, framboos)
  •  
    Bosvruchtenjam
  • Boter (zacht)
    250 g (gram)
    Boter (zacht)
  • Poedersuiker
    100 g (gram)
    Poedersuiker
  • MonChou® (op kamertemperatuur)
    250 g (gram)
    MonChou® (op kamertemperatuur)
  • Vanille extract
    1 tl (theelepels)
    Vanille extract

Keukenspullen

  • Taartpan Ø20 (aluminium)
    2 Stuk(s)
    Taartpan Ø20 (aluminium)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Zeef
    Zeef
  • Handgarde
    Handgarde
  • Keukenmachine (of handmixer)
    Keukenmachine (of handmixer)
  •  
    Spuitzak (met spuitmondje)
  • Paletmes
    Paletmes
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 160 °C/175 °C (Hetelucht/Elektrisch)

Knip 3 cirkels van 20 cm doorsnee uit het bakpapier en leg deze op de bodem van de 3 aluminium bakpannen. Vet de bakpannen NIET in!

Meng de bloem (140 g), maïzena (20 g), cacaopoeder (30 g), bakpoeder (1 tl) en zout (snufje) en zeef dit 2 keer.

2. Bereid drie chocolade cakelagen

Meng de eidooiers (5 stuks) met de bruine basterdsuiker (120 g) en klop dit met een handgarde tot het lichter van kleur is.

Voeg de zonnebloemolie (85 ml) toe en klop tot het gemengd is.

Voeg de volle melk (130 ml) toe en klop tot het gemengd is.

Voeg de (gezeefde) droge ingrediënten toe en meng weer tot het een mooi egaal beslag wordt.

Doe de eiwitten (5 stuks) in een schone vetvrije kom van de elektrische mixerof keukenmachine en mix op medium snelheid tot het wat schuimig wordt.

Zet de mixer op hoge snelheid en voeg geleidelijk de witte basterdsuiker (90 g) toe. Mix tot er stijve pieken ontstaan. Zet dan de mixer uit. (Het is belangrijk om niet te kort, maar ook niet te lang te mixen, zodra er stijve pieken ontstaan is de meringue goed).

Schep met een spatel voorzichtig 1/3 deel van de meringue door het beslag. Als de meringue goed vermengd is, voeg dan nog een deel van de meringue toe en meng voorzichtig.

Meng ook de overgebleven meringue zodat er een mooi luchtig beslag ontstaat.

Verdeel het beslag over de 3 bakpannen en plaats ze in de voorverwarmde oven.

Bak de cakes in ongeveer 22 minuten gaar. Veert de cake terug als er op gedrukt wordt, dan is de cake gaar. Of prik met een sateprikker in de cake, komt deze er schoon uit, dan is de cake gaar.

Laat de cakes 10 minuten in de vorm afkoelen.

Ga met een (palet)mes langs de rand van de vorm om de cake los te maken en keer dan de bakpannen om op een taartrooster. Laat de cakes op het taartrooster volledig afkoelen.

3. Maak een roomkaasvulling

Klop de zachte boter (250 g) met de poedersuiker (100 g) luchtig.

Voeg de Monchou (250 g) en het vanille-extract (1 tl) toe en mix tot een mooie luchtige crème.

Doe de roomkaascrème in een spuitzak met een rond spuitmondje.

4. Bouw de taart op

Plaats een eerste chocoladecakelaag op een stevige ondergrond (bijv. taartkarton).

Bestrijk de cakelaag met een dun laagje bosvruchtenjam.

Spuit toefjes roomkaascrème op de buitenrand van de cake en breng een laagje crème aan binnenin de rand van toefjes.

Leg vers fruit (evt. in stukjes gesneden) op de crèmelaag. Plaats de tweede cake op de crème met fruit en herhaal bovenstaande.

Plaats de laatste cakelaag op de taart en spuit de overgebleven roomkaascrème bovenop, in het midden.

Leg het mooiste fruit erop en bestrooi de taart met poedersuiker.

Meer liefdevolle recepten

  1. Cinnamon rolls met framboos
    Moeilijk
    4
    35 min.
  2. Trifle met champagne en aardbeien
    Gemiddeld
    4
    45 min.
  3. Valentijn cakepops
    Moeilijk
    5
    55 min.
  4. Chocolade valentijnstaart met rood fruit
    Moeilijk
    5
    40 min.
  5. Hartjespannenkoeken met framboos en chocolade
    Makkelijk
    4
    15 min.
  6. In-de-wolken-taart
    Moeilijk
    4
    30 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.