Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®

Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®

Dit recept is van: Annet

  1. Sinterklaas tiramisu recept
Item 1 of 1
Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®
info
Benodigdheden
Stappen

Deze tiramisu Sinterklaasjes zijn het perfecte dessert voor pakjesavond. Maak ze 's middags alvast en geniet 's avonds van een heerlijk toetje. Voor een kidsproof variant kun je de likeur natuurlijk gewoon weglaten.

20 min.Bereidingstijd
25 min.Baktijd
Moeilijkheid
6 glaasjesPorties
SinterklaasTiramisu: ons favoriete Italiaanse dessertSpeculaasKoffieBakken met likeurDessertsThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    110 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Lichtbruine basterdsuiker
    80 g (gram)
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Citroenrasp
    1 tl (theelepels)
    Citroenrasp
  • Zout
    null snufje(s)
    Zout
  • Speculaaskruiden
    10 g (gram)
    Speculaaskruiden
  • Bloem
    190 g (gram)
    Bloem
  • Ei (losgeklopt)
    0.5 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    5 el (eetlepels)
    Koffie (gemalen)

 

  • Water (kokend)
    250 ml
    Water (kokend)
  •  
    4 el (eetlepels)
    Tia Maria®
  • Slagroom (ongezoet)
    200 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Mascarpone
    250 g (gram)
    Mascarpone
  • Dr. Oetker Decoratiestiften kleur
    Dr. Oetker Decoratiestiften kleur
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    Dr. Oetker Suikeroogjes
  •  
    Marshmallow (mini)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Bord
    Bord
  •  
    6 Stuk(s)
    Glaasje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Speculaas mijters maken

Doe de roomboter (110 g), basterdsuiker (80 g), citroenrasp (1 tl) en het zout (snufje) in een kom en klop het luchtig met de mixer.

Voeg het ei (0.5, losgeklopt), de bloem (190 g) en de speculaaskruiden (10 g) toe. Kneed dit alles snel tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit tot ongeveer 5 millimeter dikte. Snijd 6 mijters uit met een mes en dek af met huishoudfolie. Leg deze minimaal 1 uur te rusten in de koelkast.

Maak van het overgebleven deeg repen/koekjes. Deze zijn voor in de tiramisu.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de speculaasmijters direct vanuit de koelkast (zodat ze niet uitlopen) in 20 à 25 minuten gaar.

Laat de speculaas afkoelen op een rooster.

2. Tiramisu maken

Maak het koffiemengsel met koffie (5 el) en kokend water (250 ml). Giet de koffie uit op een plat bord en voeg de kristalsuiker (2 el) toe. Zet de koffie apart en laat afkoelen. Meng vervolgens de Tia Maria (4 el of meer) door het koffiemengsel.

Klop de slagroom (200 ml) met de vanillesuiker (2 zakjes) lobbig (vla-dikte). Voeg de mascarpone (250 g) toe en klop deze door de slagroom. Zet het slagroommengsel apart. Breek de zelfgemaakte speculaaskoekjes/repen in stukjes. Leg de stukjes speculaas kort in het koffiemengsel.

Vul de glazen door te beginnen met een laagje speculaas (in het koffiemengsel gedoopt) en daarna een laagje mascarpone. Herhaal deze stap tweemaal. De laatste laag moet een mascarponelaag zijn.

Strijk de bovenkant mooi glad met bijvoorbeeld een lang mes of lepel.

Liever geen Tia Maria?

Natuurlijk kun je de koffielikeur ook gewoon weglaten of vervangen voor een andere koffielikeur.

3. Speculaasmijters versieren

Decoreer de mijters met de decoratiestiften. Als de kleurstof niet zacht genoeg is kun je deze even in een glas warm water leggen.

Plaats de mijters op de glaasjes. Maak de Sintjes af met de suikeroogjes en mini marshmallows.

Meer bakken?

Kijk voor een sinterklaas dessert variatie op DeLeuksteTaartenShop.

De leukste Sinterklaas recepten

  1. Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®
    Gemiddeld
    5
    20 min.
  2. Cakerol met mascarpone en chocolade
    Gemiddeld
    4
    0 min.
  3. Pietenmutsjes macarons
    Moeilijker
    2
    20 min.
  4. Pakjesboot cake
    Gemiddeld
    3
    30 min.
  5. Sinterklaastulband
    Makkelijk
    0
    20 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.