🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®

Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®

Dit recept is van: Annet

Sinterklaas tiramisu recept
Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®
Info Benodigdheden Stappen

Deze tiramisu Sinterklaasjes zijn het perfecte dessert voor pakjesavond. Maak ze 's middags alvast en geniet 's avonds van een heerlijk toetje. Voor een kidsproof variant kun je de likeur natuurlijk gewoon weglaten.

20 min. Bereidingstijd
25 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
6 glaasjes Porties
Sinterklaas Tiramisu: ons favoriete Italiaanse dessert Speculaas Koffie Likeur Desserts Thema recepten Feestdagen
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    110 g (gram)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Lichtbruine basterdsuiker
    80 g (gram)
    Lichtbruine basterdsuiker
  • Citroenrasp
    1 tl (theelepels)
    Citroenrasp
  • Zout
    snufje(s)
    Zout
  • Speculaaskruiden
    10 g (gram)
    Speculaaskruiden
  • Bloem
    190 g (gram)
    Bloem
  • Ei (losgeklopt)
    0.5 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    5 el (eetlepels)
    Koffie (gemalen)

 

  • Water (kokend)
    250 ml
    Water (kokend)
  •  
    4 el (eetlepels)
    Tia Maria®
  • Slagroom (ongezoet)
    200 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak
  • Mascarpone
    250 g (gram)
    Mascarpone
  • Dr. Oetker Decoratiestiften kleur
    Dr. Oetker Decoratiestiften kleur
  • Dr. Oetker Suikeroogjes
    Dr. Oetker Suikeroogjes
  •  
    Marshmallow (mini)

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Kom
    Kom
    Bestel dit product online
  • Deegroller
    Deegroller
    Bestel dit product online
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Bord
    Bord
  •  
    6 Stuk(s)
    Glaasje

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Speculaas mijters maken

Doe de roomboter (110 g), basterdsuiker (80 g), citroenrasp (1 tl) en het zout (snufje) in een kom en klop het luchtig met de mixer.

Voeg het ei (0.5, losgeklopt), de bloem (190 g) en de speculaaskruiden (10 g) toe. Kneed dit alles snel tot een samenhangend deeg. Rol het deeg uit tot ongeveer 5 millimeter dikte. Snijd 6 mijters uit met een mes en dek af met huishoudfolie. Leg deze minimaal 1 uur te rusten in de koelkast.

Maak van het overgebleven deeg repen/koekjes. Deze zijn voor in de tiramisu.

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bak de speculaasmijters direct vanuit de koelkast (zodat ze niet uitlopen) in 20 à 25 minuten gaar.

Laat de speculaas afkoelen op een rooster.

2. Tiramisu maken

Maak het koffiemengsel met koffie (5 el) en kokend water (250 ml). Giet de koffie uit op een plat bord en voeg de kristalsuiker (2 el) toe. Zet de koffie apart en laat afkoelen. Meng vervolgens de Tia Maria (4 el of meer) door het koffiemengsel.

Klop de slagroom (200 ml) met de vanillesuiker (2 zakjes) lobbig (vla-dikte). Voeg de mascarpone (250 g) toe en klop deze door de slagroom. Zet het slagroommengsel apart. Breek de zelfgemaakte speculaaskoekjes/repen in stukjes. Leg de stukjes speculaas kort in het koffiemengsel.

Vul de glazen door te beginnen met een laagje speculaas (in het koffiemengsel gedoopt) en daarna een laagje mascarpone. Herhaal deze stap tweemaal. De laatste laag moet een mascarponelaag zijn.

Strijk de bovenkant mooi glad met bijvoorbeeld een lang mes of lepel.

Liever geen Tia Maria?

Natuurlijk kun je de koffielikeur ook gewoon weglaten of vervangen voor een andere koffielikeur.

3. Speculaasmijters versieren

Decoreer de mijters met de decoratiestiften. Als de kleurstof niet zacht genoeg is kun je deze even in een glas warm water leggen.

Plaats de mijters op de glaasjes. Maak de Sintjes af met de suikeroogjes en mini marshmallows.

Meer bakken?

Kijk voor een sinterklaas dessert variatie op DeLeuksteTaartenShop.

De leukste Sinterklaas recepten

Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®
Gemiddeld
5
20 min.
Cakerol met mascarpone en chocolade
Gemiddeld
4
0 min.
Pietenmutsjes macarons
Moeilijker
2
20 min.
Pakjesboot cake
Gemiddeld
3
30 min.
Sinterklaastulband
Makkelijk
-
20 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.