Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sinterklaastaart met pepernotencrème

Sinterklaastaart met pepernotencrème

Dit recept is van: Cathy

  1. sinterklaastaart met pepernotencreme recept
  2. Sinterklaastaart met pepernotencrème
Item 1 of 2
Sinterklaastaart met pepernotencrème
info
Benodigdheden
Stappen

Op naar een heerlijk avondje met een op-en-top Sinterklaastaart, natuurlijk gevuld met kruidnotenbotercrème en chocovulling!

45 min.Bereidingstijd
50 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
KruidnotenChocoladeTaartBiscuittaartSinterklaasThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    Bestel dit product online
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Speculaaskruiden
    1 el (eetlepels)
    Speculaaskruiden
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    125 ml
    Melk

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Kruidnoten
    100 g
    Kruidnoten
  • Chocoladepasta
    8 el (eetlepels)
    Chocoladepasta
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Sinterklaassnoep
    Sinterklaassnoep

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Plaats het rooster onderin de oven.

Vet de rand van de springvorm in en plaats een stuk bakpapier op de bodem.

2. Taartbeslag maken

Doe de Dr. Oetker Wolken Vanille Chocomix (1 pak) in een beslagkom en voeg de eieren (3 stuks), slagroom (200 ml) en speculaaskruiden (1 el) toe. Laat het zakje cacaomix uit de verpakking achterwege. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Bak de speculaastaart in 50-55 minuten gaar. Laat de Sinterklaastaart zonder de springvormrand afkoelen op een rooster.

3. Pepernotencrème maken

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuig en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor luchtige botercrème (1 zakje) toe.

Mix het geheel ca. 30 seconden met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème.

Hak de kruidnoten (50 g) fijn en spatel deze door de botercrème. Zet de kruidnotenbotercrème in de koelkast totdat je ‘m gaat gebruiken.

4. Sinterklaastaart decoreren

Als de Sinterklaastaart is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen. Snijd hiervoor de taart op 1/3 en op 2/3 door.

Besmeer de onderste taartlaag met chocoladepasta (6-8 el). Hak ongeveer 2 handjes kruidnoten (zo'n 50 g) grof en verdeel deze over de laag pasta. Leg dan de volgende taartlaag erop.

Bestrijk deze laag met een flinke schep kruidnotenbotercrème en strooi hier ook weer gehakte kruidnoten overheen. Leg de laatste cakelaag erop.

Maak er nu een echte Sinterklaastaart van. Bestrijk de hele Sinterklaastaart met de kruidnotenbotercrème en laat de Sinterklaastaart iets opstijven in de koelkast.

Verwarm als laatste het Dr. Oetker Choco Glazuur (2 zakjes, kijk op de verpakking) en schenk de glazuur over de taart, zodat je 'drips' krijgt. Versier daarna de Sinterklaastaart met Sinterklaassnoep.

Meer bakken?

Kijk voor een sinterklaas driptaart op DeLeuksteTaartenShop.

Meer Sinterklaastaart recepten

  1. Sinterklaas freakshake
    Makkelijk
    5
    15 min.
  2. Sinterklaastaart met pepernotencrème
    Gemiddeld
    2
    45 min.
  3. Sinterklaastaart van brownies
    Makkelijk
    0
    15 min.
  4. Kruidnotentaart
    Gemiddeld
    5
    90 min.
  5. Sinterklaastaart met speculaas
    Moeilijk
    0
    35 min.
  6. Sinterklaastaart
    Gemiddeld
    3
    60 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.