🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Sinterklaastaart met pepernotencrème

Sinterklaastaart met pepernotencrème

Dit recept is van: Cathy

sinterklaastaart met pepernotencreme recept Sinterklaastaart met pepernotencrème
Sinterklaastaart met pepernotencrème
Info Benodigdheden Stappen

Op naar een heerlijk avondje met een op-en-top Sinterklaastaart, natuurlijk gevuld met kruidnotenbotercrème en chocovulling!

45 min. Bereidingstijd
50 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Kruidnoten Chocolade Taart Biscuittaart Sinterklaas Thema recepten Feestdagen
3
10 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    Bestel dit product online
  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Speculaaskruiden
    1 el (eetlepels)
    Speculaaskruiden
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    125 ml
    Melk

 

  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Kruidnoten
    100 g
    Kruidnoten
  • Chocoladepasta
    8 el (eetlepels)
    Chocoladepasta
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    2 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Sinterklaassnoep
    Sinterklaassnoep

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Plaats het rooster onderin de oven.

Vet de rand van de springvorm in en plaats een stuk bakpapier op de bodem.

2. Taartbeslag maken

Doe de Dr. Oetker Wolken Vanille Chocomix (1 pak) in een beslagkom en voeg de eieren (3 stuks), slagroom (200 ml) en speculaaskruiden (1 el) toe. Laat het zakje cacaomix uit de verpakking achterwege. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Bak de speculaastaart in 50-55 minuten gaar. Laat de Sinterklaastaart zonder de springvormrand afkoelen op een rooster.

3. Pepernotencrème maken

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuig en zonder klontjes. Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor luchtige botercrème (1 zakje) toe.

Mix het geheel ca. 30 seconden met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème.

Hak de kruidnoten (50 g) fijn en spatel deze door de botercrème. Zet de kruidnotenbotercrème in de koelkast totdat je ‘m gaat gebruiken.

4. Sinterklaastaart decoreren

Als de Sinterklaastaart is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen. Snijd hiervoor de taart op 1/3 en op 2/3 door.

Besmeer de onderste taartlaag met chocoladepasta (6-8 el). Hak ongeveer 2 handjes kruidnoten (zo'n 50 g) grof en verdeel deze over de laag pasta. Leg dan de volgende taartlaag erop.

Bestrijk deze laag met een flinke schep kruidnotenbotercrème en strooi hier ook weer gehakte kruidnoten overheen. Leg de laatste cakelaag erop.

Maak er nu een echte Sinterklaastaart van. Bestrijk de hele Sinterklaastaart met de kruidnotenbotercrème en laat de Sinterklaastaart iets opstijven in de koelkast.

Verwarm als laatste het Dr. Oetker Choco Glazuur (2 zakjes, kijk op de verpakking) en schenk de glazuur over de taart, zodat je 'drips' krijgt. Versier daarna de Sinterklaastaart met Sinterklaassnoep.

Meer bakken?

Kijk voor een sinterklaas driptaart op DeLeuksteTaartenShop.

Meer Sinterklaastaart recepten

Sinterklaas freakshake
Makkelijk
5
15 min.
Sinterklaastaart met pepernotencrème
Gemiddeld
3
45 min.
Sinterklaastaart van brownies
Makkelijk
-
15 min.
Kruidnotentaart
Gemiddeld
5
90 min.
Sinterklaastaart met speculaas
Moeilijk
-
35 min.
Sinterklaastaart
Gemiddeld
3
60 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.