Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Sinterklaastaart met pepernotencrème

Op naar een heerlijke avondje met een op en top Sinterklaastaart, natuurlijk gevuld met pepernotencrème en chocovulling.

Bereiden

45 min

Baktijd

50 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

12 taartpunten

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor. Plaats het rooster onderin de oven.

  2. Stap 2

    Vet de rand van de springvorm in en plaats een stuk bakpapier op de bodem.

Taart beslag maken

  1. Stap 3

    • 3 eieren

    • 1 pak Dr. Oetker Wolken Vanille Choco

    • 200 ml slagroom

    • 1 el speculaaskruiden

    Doe de Wolken mix in een beslagkom en voeg de eieren, slagroom en speculaaskruiden toe. Laat het zakje cacaomix achterwege. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

  2. Stap 4

    Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten luchtig. Verdeel het beslag over de springvorm en strijk het glad. Bak de speculaastaart in 50-55 minuten gaar. Laat de sinterklaastaart zonder de springvormrand afkoelen op een rooster.

Pepernotencrème maken

  1. Stap 5

    • 100 g boter (zacht)

    • 125 ml melk

    • 1 zakje Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    Klop de zachte boter op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuig en zonder klontjes. Voeg de melk en de mix voor botercrème toe.

  2. Stap 6

    Mix het geheel ca. 30 seconden met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

  3. Stap 7

    Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige crème

  4. Stap 8

    • 50 g kruidnootjes

    Hak 50 gram pepernoten fijn en spatel deze door de botercrème. Zet de pepernotencrème in de koelkast totdat je ‘m gaat gebruiken.

Sinterklaastaart decoreren

  1. Stap 9

    Als de sinterklaastaart is afgekoeld, snijd je hem in 3 lagen snijden. Snijd hiervoor de taart op 1/3 en op 2/3 door.

  2. Stap 10

    • 6-8 el chocoladepasta

    • 3 handjes kruidnootjes (grof gehakt)

    Besmeer de onderste taartlaag met chocoladepasta. Hak ongeveer 2 handjes kruidnoten grof en verdeel deze over de laag pasta. Leg dan de volgende taartlaag erop.

  3. Stap 11

    Bestrijk deze taart met een flinke schep kruidnotenbotercrème en strooi hier ook weer gehakte kruidnoten overheen. Leg de laatste cakelaag erop.

  4. Stap 12

    Maak er nu een echte sinterklaastaart van. Bestrijk de hele Sinterklaastaart met de kruidnotenbotercrème en laat de sinterklaastaart iets opstijven in de koelkast.

  5. Stap 13

    • 2 zakjes Dr. Oetker Glazuur Choco

    • Sinterklaassnoep

    Verwarm als laatste het choco glazuur (kijk op de verpakking) en schenk de glazuur over de taart, zodat je van die ‘drips’ krijgt. Versier daarna de Sinterklaastaart met sinterklaassnoep.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.