Een rechthoekige tompouce kennen we allemaal wel, maar heb je wel eens een tompouce in de vorm van een mijter gezien? Perfect voor tijdens het sinterklaasfeest. Deze mijter tompouce is heel makkelijk te maken met bladerdeeg, banketbakkersroom en glazuur. Zo maak je zelf de allerlekkerste tompouce voor het heerlijk avondje!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Knip een stukje karton in de vorm van een mijter.
Ontdooi de plakjes bladerdeeg (5 plakjes) ca. 10 minuten op het werkblad.
Leg het vormpje op het bladerdeeg en snij het bladerdeeg uit en leg deze op het bakpapier op de bakplaat.
Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg over het bladerdeeg een vel bakpapier en plaats hier bovenop een rooster. Dit voorkomt dat het bladerdeeg te hoog gaat rijzen.
Plaats de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg af. Neem het rooster en bakpapier van de het bladerdeeg en bak het bladerdeeg mooi goudbruin. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.
Laat het bladerdeeg afkoelen.
Doe de melk (500 ml) en de Banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een mixer met gardes op de middelste stand.
Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.
Vul een spuitzak met de room. Plaats de banketbakkersroom minimaal 5 minuten in de koelkast om op te stijven.
Verwarm het witte glazuur (1 zakje) en verdeel het in twee bakjes. (¼ en ¾ deel van de glazuur).
Breng ¾ deel van het glazuur op kleur met enkele druppels rode kleurstof (stift Dr. Oetker) en ¼ deel met enkele druppels gele kleurstof (stift Dr. Oetker).
Verdeel met de achterkant van een lepel de rode glazuur over de mijter. Laat dit drogen en breng vervolgens twee gele strepen aan. Dit kan bijvoorbeeld door de glazuur in een spuitzakje te doen.
Leg de onderkant van de Sinterklaas tompouce op een bordje en verdeel de banketbakkersroom over de onderkant. Plaats hier bovenop de gekleurde mijter.