Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sinterklaas Tompouce

Sinterklaas Tompouce

Dit recept is van: Annet

  1. Sinterklaas Tompouce
Item 1 of 1
Sinterklaas Tompouce
info
Benodigdheden
Stappen

Een rechthoekige tompouce kennen we allemaal wel, maar heb je wel eens een tompouce in de vorm van een mijter gezien? Perfect voor tijdens het sinterklaasfeest. Deze mijter tompouce is heel makkelijk te maken met bladerdeeg, banketbakkersroom en glazuur. Zo maak je zelf de allerlekkerste tompouce voor het heerlijk avondje!

20 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
8-10Porties
SinterklaasThema receptenGebakBladerdeeg

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    0.5 null
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Melk
    500 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    1 tube
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)
    1 tube
    Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)

Keukenspullen

  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)
  • Rooster
    Rooster
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Vork
    Vork

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.

Knip een stukje karton in de vorm van een mijter.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg (5 plakjes) ca. 10 minuten op het werkblad.

2. Bladerdeeg bakken

Leg het vormpje op het bladerdeeg en snij het bladerdeeg uit en leg deze op het bakpapier op de bakplaat.

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg over het bladerdeeg een vel bakpapier en plaats hier bovenop een rooster. Dit voorkomt dat het bladerdeeg te hoog gaat rijzen.

Plaats de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg af. Neem het rooster en bakpapier van de het bladerdeeg en bak het bladerdeeg mooi goudbruin. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.

Laat het bladerdeeg afkoelen.

3. Banketbakkersroom maken

Doe de melk (500 ml) en de Banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een mixer met gardes op de middelste stand.

Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.

Vul een spuitzak met de room. Plaats de banketbakkersroom minimaal 5 minuten in de koelkast om op te stijven.

4. Kleur het glazuur

Verwarm het witte glazuur (1 zakje) en verdeel het in twee bakjes. (¼ en ¾ deel van de glazuur).

Breng ¾ deel van het glazuur op kleur met enkele druppels rode kleurstof (stift Dr. Oetker) en ¼ deel met enkele druppels gele kleurstof (stift Dr. Oetker).

Verdeel met de achterkant van een lepel de rode glazuur over de mijter. Laat dit drogen en breng vervolgens twee gele strepen aan. Dit kan bijvoorbeeld door de glazuur in een spuitzakje te doen.

5. Maak de Sinterklaas tompouce

Leg de onderkant van de Sinterklaas tompouce op een bordje en verdeel de banketbakkersroom over de onderkant. Plaats hier bovenop de gekleurde mijter.

Meer feestelijke sinterklaastaartjes

  1. Sinterklaas speculaas cakejes
    Makkelijk
    5
    30 min.
  2. Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®
    Gemiddeld
    5
    20 min.
  3. Speculaas tartelettes
    Moeilijk
    5
    35 min.
  4. Gevulde speculaasblokjes met choco
    Gemiddeld
    4
    15 min.
  5. Sinterklaastaart van brownies
    Makkelijk
    0
    15 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.