🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Sinterklaas Tompouce

Sinterklaas Tompouce

Dit recept is van: Annet

Sinterklaas Tompouce
Sinterklaas Tompouce
Info Benodigdheden Stappen

Een rechthoekige tompouce kennen we allemaal wel, maar heb je wel eens een tompouce in de vorm van een mijter gezien? Perfect voor tijdens het sinterklaasfeest. Deze mijter tompouce is heel makkelijk te maken met bladerdeeg, banketbakkersroom en glazuur. Zo maak je zelf de allerlekkerste tompouce voor het heerlijk avondje!

20 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
8-10 Porties
Sinterklaas Thema recepten Gebak Bladerdeeg
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
    0.5
    Bladerdeeg (bijv. Koopmans)
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Melk
    500 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Glazuur Wit
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Glazuur Wit
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    1 tube
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)
    1 tube
    Dr. Oetker Kleurstoffen (geel)

Keukenspullen

  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)
  • Rooster
    Rooster
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Vork
    Vork

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 200°C.

Knip een stukje karton in de vorm van een mijter.

Ontdooi de plakjes bladerdeeg (5 plakjes) ca. 10 minuten op het werkblad.

2. Bladerdeeg bakken

Leg het vormpje op het bladerdeeg en snij het bladerdeeg uit en leg deze op het bakpapier op de bakplaat.

Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg. Leg over het bladerdeeg een vel bakpapier en plaats hier bovenop een rooster. Dit voorkomt dat het bladerdeeg te hoog gaat rijzen.

Plaats de bakplaat in de oven en bak het bladerdeeg af. Neem het rooster en bakpapier van de het bladerdeeg en bak het bladerdeeg mooi goudbruin. Dit duurt ongeveer 5-10 minuten.

Laat het bladerdeeg afkoelen.

3. Banketbakkersroom maken

Doe de melk (500 ml) en de Banketbakkersroom (1 zakje) in een kom en meng het geheel met een mixer met gardes op de middelste stand.

Klop het geheel één minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.

Vul een spuitzak met de room. Plaats de banketbakkersroom minimaal 5 minuten in de koelkast om op te stijven.

4. Kleur het glazuur

Verwarm het witte glazuur (1 zakje) en verdeel het in twee bakjes. (¼ en ¾ deel van de glazuur).

Breng ¾ deel van het glazuur op kleur met enkele druppels rode kleurstof (stift Dr. Oetker) en ¼ deel met enkele druppels gele kleurstof (stift Dr. Oetker).

Verdeel met de achterkant van een lepel de rode glazuur over de mijter. Laat dit drogen en breng vervolgens twee gele strepen aan. Dit kan bijvoorbeeld door de glazuur in een spuitzakje te doen.

5. Maak de Sinterklaas tompouce

Leg de onderkant van de Sinterklaas tompouce op een bordje en verdeel de banketbakkersroom over de onderkant. Plaats hier bovenop de gekleurde mijter.

Meer feestelijke sinterklaastaartjes

Sinterklaas speculaas cakejes
Makkelijk
5
30 min.
Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®
Gemiddeld
5
20 min.
Speculaas tartelettes
Moeilijk
5
35 min.
Gevulde speculaasblokjes met choco
Gemiddeld
4
15 min.
Sinterklaastaart van brownies
Makkelijk
-
15 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.