Deze Sinterklaas cakejes zijn perfect om samen met kinderen te maken. Na het bakken kunnen jullie gezellig aan tafel zitten en het Sinterklaasfeest vieren door de cakejes uitbundig te versieren met glazuur en fondant. Of je nu kiest voor een mijter, een cadeautje, of zelfs een pietenmuts, alles is mogelijk!
Versier je Sinterklaascakejes op met glazuur en fondant. Snijd het fondant in diverse vormen, zoals een mijter of een cadeautje voor pakjesavond. Laat je creativiteit de vrije loop en maak de meest originele sinterklaasversieringen.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor: 150 graden (hete lucht) 160 graden (elektrische oven) stand 2 (gasoven)
Zorg dat de boter op kamertemperatuur en zacht is. Haal de bakplaat uit de oven en plaats de vormpjes hierop. Verwarm de oven voor.
Klop de boter met de mixer in een beslagkom zacht. Voeg aan de boter (140 g) de koekenmix en het water (75 ml) toe toe en mix het geheel 2 minuten op de hoogste stand tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de koekvormpjes (ca. 55 g).
Plaats de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven en bak de Sinterklaas cakejes in ca. 25 tot 30 minuten gaar. De koeken zijn gaar als je met je vinger licht op de koek drukt en deze terugveert (let op: is heet).
Laat de cakejes goed afkoelen.
Vul een waterkoker en breng water aan de kook. Doe de glazuurmix in een beslagkom, voeg daar het kokende water (25 ml) aan toe (afwegen is nauwkeuriger) en roer het geheel met een mixer op de laagste stand tot een gladde massa. Voeg rode kleurstof toe tot dat de kleur naar wens is en klop het mengsel met de mixer in 2 minuten op de hoogste stand luchtig en laat het 5 minuten rusten.
Roer de glazuurmassa goed door elkaar (geen kleurpuntjes meer zichtbaar) en verdeel dit met een lepel over de cakejes. Laat de cakejes nu nog minimaal 20 minuten staan zodat het glazuur goed droogt.
Rol diversen kleuren fondant uit en snijdt, steek of boetseer cirkels, mijters en pietenmutsjes. Of varieer met b.v. cadeautjes, een staf of een maan.
Leg het fondant op de cakejes wanneer het nog een beetje vochtig is.