🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
5 December klopt ons hart vol verwachting, de meest bijzondere avond die er is. Op deze dag is Sinterklaas jarig en daar hoort taart bij. Ga daarom voor een taart die speciaal voor de Sint gemaakt is, een overheerlijke kruidnotentaart. Zelfs de Sint zal een stukje er van willen!
Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.
Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bekleed de springvormbodem met bakpapier en vet de randen in met bakspray of boter. Doe de Bakken.nl Biscuitmix (330 gram), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Meng dit eerst op de laagste stand goed door elkaar tot dat het een gladde massa is en mix de ingrediënten daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Schep het beslag in de springvorm en bak de taart op 170 graden 30-40 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.
Zeef het Koopmans Zelfrijzend Bakmeel (100 g) en basterdsuiker (50 g), speculaaskruiden (1/2 tl) en zout (1 mespuntje) in een kom. Snij de boter met twee messen in kleine stukjes. Voeg de koude boter (40 g) en melk (2 el) vervolgens toe.
Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van. Verwarm de oven voor en beboter de bakplaat.
Vorm van het deeg balletjes met een doorsnede 1½ cm, leg deze met een onderlinge afstand van ca. 2 cm op de bakplaat en druk ze enigszins plat. Plaats de bakplaat midden in de voorverwarmde oven en bak de pepernoten in ca. 20 minuten gaar. Neem de pepernoten van de bakplaat en laat ze afkoelen.
Mix de Molen de Hoop voor banketbakkersroom (100 g), opgeklopte slagroom (300 g), Koopmans kruidnootjes (150 g), bigarreaux groen (30 g), bigarreaux rood (30 g), rozijnen (30 g) en de Dr. Oetker amandelaroma. Breng de aroma zelf aan op smaak.
Snij de afgekoelde biscuit in 3 delen. Vul de taart met de vulling. Strijk de taart af met de opgeklopte slagroom (100 g). Spuit met een spuitzak bolletjes opgeklopte slagroom (100 g) boven op. Decoreer met een kwastje en kleurstof de taart. Leg de Koopmans pepernoten en snoepgoed bovenop.