🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Kruidnotentaart

Kruidnotentaart

Dit recept is van: Joël Juch

Kruidnotentaart
Kruidnotentaart
Info Benodigdheden Stappen

5 December klopt ons hart vol verwachting, de meest bijzondere avond die er is. Op deze dag is Sinterklaas jarig en daar hoort taart bij. Ga daarom voor een taart die speciaal voor de Sint gemaakt is, een overheerlijke kruidnotentaart. Zelfs de Sint zal een stukje er van willen!

90 min. Bereidingstijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
1 (taart) Porties
Sinterklaas Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
    100 g
    Koopmans Zelfrijzend Bakmeel
  • Molen de Hoop Mix voor banketbakkersroom
    100 g
    Molen de Hoop Mix voor banketbakkersroom
  •  
    150 g
    Koopmans Kruidnootjes mix
  • Donkere basterdsuiker
    50 g
    Donkere basterdsuiker
  • Ei
    5 stuk(s)
    Ei
  • Speculaaskruiden
    0.5 tl (theelepels)
    Speculaaskruiden
  • Water
    50 ml
    Water
  • Zout
    1 Mespuntje(s)
    Zout

 

  • Boter
    40 g
    Boter
  • Melk
    2 el (eetlepels)
    Melk
  • Slagroom (opgeklopt)
    500 g
    Slagroom (opgeklopt)
  •  
    30 g
    Bigarreaux groen
  •  
    30 g
    Bigarreaux rood
  • Rozijnen
    30 g
    Rozijnen
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
  • Amandel aroma (Dr. Oetker)
    Amandel aroma (Dr. Oetker)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Paletmes
    Paletmes
  • Broodmes
    Broodmes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2. Beslag maken

Bekleed de springvormbodem met bakpapier en vet de randen in met bakspray of boter. Doe de Bakken.nl Biscuitmix (330 gram), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Meng dit eerst op de laagste stand goed door elkaar tot dat het een gladde massa is en mix de ingrediënten daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

3. Taart bakken

Schep het beslag in de springvorm en bak de taart op 170 graden 30-40 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

4. Kruidnoten maken

Zeef het Koopmans Zelfrijzend Bakmeel (100 g) en basterdsuiker (50 g), speculaaskruiden (1/2 tl) en zout (1 mespuntje) in een kom. Snij de boter met twee messen in kleine stukjes. Voeg de koude boter (40 g) en melk (2 el) vervolgens toe.

Kneed er met een koele hand een samenhangend deeg van. Verwarm de oven voor en beboter de bakplaat.

Vorm van het deeg balletjes met een doorsnede 1½ cm, leg deze met een onderlinge afstand van ca. 2 cm op de bakplaat en druk ze enigszins plat. Plaats de bakplaat midden in de voorverwarmde oven en bak de pepernoten in ca. 20 minuten gaar. Neem de pepernoten van de bakplaat en laat ze afkoelen.

5. Vulling maken

Mix de Molen de Hoop voor banketbakkersroom (100 g), opgeklopte slagroom (300 g), Koopmans kruidnootjes (150 g), bigarreaux groen (30 g), bigarreaux rood (30 g), rozijnen (30 g) en de Dr. Oetker amandelaroma. Breng de aroma zelf aan op smaak.

6. Decoreren

Snij de afgekoelde biscuit in 3 delen. Vul de taart met de vulling. Strijk de taart af met de opgeklopte slagroom (100 g). Spuit met een spuitzak bolletjes opgeklopte slagroom (100 g) boven op. Decoreer met een kwastje en kleurstof de taart. Leg de Koopmans pepernoten en snoepgoed bovenop.

Meer Sinterklaastaart recepten

Sinterklaastaart met pepernotencrème
Sinterklaastaart van brownies
Kruidnotentaart
Sinterklaastaart met speculaas
Sinterklaastaart
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.