5 December klopt ons hart vol verwachting, de meest bijzondere avond die er is. Op deze dag is Sinterklaas jarig en daar hoort taart bij. Ga daarom voor een taart die speciaal voor de Sint gemaakt is, een overheerlijke kruidnotentaart. Zelfs de Sint zal er een stukje van willen!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 170 graden.
Bekleed de springvormbodem met bakpapier en vet de randen in met bakspray of boter. Doe de biscuitmix (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Meng dit eerst op de laagste stand goed door elkaar tot dat het een gladde massa is en mix de ingrediënten daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.
Schep het beslag in de springvorm en bak de taart op 170 graden 30-40 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.
Zet de oven op: elektrisch 175°C / hetelucht 160°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
Doe de helft van het pak kruidnotenmix (160 g) in een kom en voeg het water (1 el) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend kruidnotendeeg. Bestuif het aanrecht met bloem, rol het kruidnotendeeg tot een deegrol van circa 20 cm en verdeel deze in 2 gelijke delen.
Rol de 2 deegrollen nog iets langer en verdeel het kruidnotendeeg nogmaals door de helft, zo ontstaan er 4 rolletjes deeg. Verdeel nu elk rolletje deeg in 7 stukjes.
Leg de bolletjes op een bakplaat in 4 rijen van 7. Zorg er wel voor dat de bolletjes goed over de plaat verdeeld zijn (tussenruimte van circa 3-5 cm). Bak de kruidnoten in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar. Let op dat de onderkant van de kruidnoten niet te donker wordt.
Haal direct na het bakken de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze even afkoelen.
Doe de koude melk (330 ml) in een kom en voeg de mix voor Banketbakkersroom (100 g) toe.
Meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het vervolgens een minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.
Mix vervolgens de overige kruidnotenmix (160 g) door de room tot alles goed is gemengd. Is de room te dik? Voeg dan evt. nog wat melk toe.
Spatel de bigarreaux groen (30 g), bigarreaux rood (30 g), rozijnen (30 g) en het Dr. Oetker amandelaroma door de banketbakkersroom. Voeg het aroma toe naar smaak.
Snij de afgekoelde biscuit in 3 delen. Vul de taart met de vulling.
Klop de slagroom (200 ml) stijf en bestrijk de taart met de helft hiervan.
Doe de overige slagroom in een spuitzak en spuit bolletjes bovenop de taart.. Decoreer met een kwastje en kleurstof de taart. Leg wat van de Koopmans kruidnoten en snoepgoed bovenop de taart.