🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Kruidnotentaart

Kruidnotentaart

Dit recept is van: Joël Juch

Kruidnotentaart
Kruidnotentaart
Info Benodigdheden Stappen

5 December klopt ons hart vol verwachting, de meest bijzondere avond die er is. Op deze dag is Sinterklaas jarig en daar hoort taart bij. Ga daarom voor een taart die speciaal voor de Sint gemaakt is, een overheerlijke kruidnotentaart. Zelfs de Sint zal er een stukje van willen!

90 min. Bereidingstijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
1 (taart) Porties
Sinterklaas Thema recepten Feestdagen Taart
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Koopmans Kruidnoten
    1 Pak
    Koopmans Kruidnoten
  • Water
    1 el (eetlepels)
    Water
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    100 g (gram)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Melk (koud)
    330 ml
    Melk (koud)

 

  •  
    30 g
    Bigarreaux groen
  •  
    30 g
    Bigarreaux rood
  • Rozijnen
    30 g
    Rozijnen
  • Amandel aroma (Dr. Oetker)
    Amandel aroma (Dr. Oetker)
  • Slagroom (ongezoet)
    200 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Paletmes
    Paletmes
  • Broodmes
    Broodmes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2. Beslag maken

Bekleed de springvormbodem met bakpapier en vet de randen in met bakspray of boter. Doe de biscuitmix (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Meng dit eerst op de laagste stand goed door elkaar tot dat het een gladde massa is en mix de ingrediënten daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

3. Taart bakken

Schep het beslag in de springvorm en bak de taart op 170 graden 30-40 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

4. Kruidnoten bakken

Zet de oven op: elektrisch 175°C / hetelucht 160°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe de helft van het pak kruidnotenmix (160 g) in een kom en voeg het water (1 el) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend kruidnotendeeg. Bestuif het aanrecht met bloem, rol het kruidnotendeeg tot een deegrol van circa 20 cm en verdeel deze in 2 gelijke delen.

Rol de 2 deegrollen nog iets langer en verdeel het kruidnotendeeg nogmaals door de helft, zo ontstaan er 4 rolletjes deeg. Verdeel nu elk rolletje deeg in 7 stukjes.

Leg de bolletjes op een bakplaat in 4 rijen van 7. Zorg er wel voor dat de bolletjes goed over de plaat verdeeld zijn (tussenruimte van circa 3-5 cm). Bak de kruidnoten in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar. Let op dat de onderkant van de kruidnoten niet te donker wordt.

Haal direct na het bakken de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze even afkoelen.

5. Romige kruidnotenvulling maken

Doe de koude melk (330 ml) in een kom en voeg de mix voor Banketbakkersroom (100 g) toe.

Meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het vervolgens een minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.

Mix vervolgens de overige kruidnotenmix (160 g) door de room tot alles goed is gemengd. Is de room te dik? Voeg dan evt. nog wat melk toe.

Spatel de bigarreaux groen (30 g), bigarreaux rood (30 g), rozijnen (30 g) en het Dr. Oetker amandelaroma door de banketbakkersroom. Voeg het aroma toe naar smaak.

6. Kruidnotentaart decoreren

Snij de afgekoelde biscuit in 3 delen. Vul de taart met de vulling.

Klop de slagroom (200 ml) stijf en bestrijk de taart met de helft hiervan.

Doe de overige slagroom in een spuitzak en spuit bolletjes bovenop de taart.. Decoreer met een kwastje en kleurstof de taart. Leg wat van de Koopmans kruidnoten en snoepgoed bovenop de taart.

Meer Sinterklaastaart recepten

Sinterklaas freakshake
Makkelijk
5
15 min.
Sinterklaastaart met pepernotencrème
Gemiddeld
3
45 min.
Sinterklaastaart van brownies
Makkelijk
-
15 min.
Kruidnotentaart
Gemiddeld
5
90 min.
Sinterklaastaart met speculaas
Moeilijk
-
35 min.
Sinterklaastaart
Gemiddeld
3
60 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.