Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kruidnotentaart

Kruidnotentaart

Dit recept is van: Joël Juch

  1. Kruidnotentaart
Item 1 of 1
Kruidnotentaart
info
Benodigdheden
Stappen

5 December klopt ons hart vol verwachting, de meest bijzondere avond die er is. Op deze dag is Sinterklaas jarig en daar hoort taart bij. Ga daarom voor een taart die speciaal voor de Sint gemaakt is, een overheerlijke kruidnotentaart. Zelfs de Sint zal er een stukje van willen!

90 min.Bereidingstijd
Moeilijkheid
1 (taart)Porties
SinterklaasThema receptenFeestdagenTaartKruidnoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Biscuittaart Naturel
  • Ei
    5 Stuk(s)
    Ei
  • Water
    50 ml
    Water
  • Koopmans Kruidnoten
    1 Pak
    Koopmans Kruidnoten
  • Water
    1 el (eetlepels)
    Water
  • Dr. Oetker Banketbakkersroom
    100 g (gram)
    Dr. Oetker Banketbakkersroom
  • Melk (koud)
    330 ml
    Melk (koud)

 

  •  
    30 g
    Bigarreaux groen
  •  
    30 g
    Bigarreaux rood
  • Rozijnen
    30 g
    Rozijnen
  • Amandel aroma (Dr. Oetker)
    Amandel aroma (Dr. Oetker)
  • Slagroom (ongezoet)
    200 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Paletmes
    Paletmes
  • Broodmes
    Broodmes
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  • Kwastje
    Kwastje
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 170 graden.

2. Beslag maken

Bekleed de springvormbodem met bakpapier en vet de randen in met bakspray of boter. Doe de biscuitmix (1 pak), de eieren (5 stuks) en het water (50 ml) in een beslagkom. Meng dit eerst op de laagste stand goed door elkaar tot dat het een gladde massa is en mix de ingrediënten daarna op de hoogste stand in 5 minuten tot een luchtig beslag.

3. Taart bakken

Schep het beslag in de springvorm en bak de taart op 170 graden 30-40 minuten gaar en goudbruin. Laat de taart op een rooster afkoelen en verwijder na 10 minuten de rand van de springvorm.

4. Kruidnoten bakken

Zet de oven op: elektrisch 175°C / hetelucht 160°C. Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Doe de helft van het pak kruidnotenmix (160 g) in een kom en voeg het water (1 el) toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend kruidnotendeeg. Bestuif het aanrecht met bloem, rol het kruidnotendeeg tot een deegrol van circa 20 cm en verdeel deze in 2 gelijke delen.

Rol de 2 deegrollen nog iets langer en verdeel het kruidnotendeeg nogmaals door de helft, zo ontstaan er 4 rolletjes deeg. Verdeel nu elk rolletje deeg in 7 stukjes.

Leg de bolletjes op een bakplaat in 4 rijen van 7. Zorg er wel voor dat de bolletjes goed over de plaat verdeeld zijn (tussenruimte van circa 3-5 cm). Bak de kruidnoten in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar. Let op dat de onderkant van de kruidnoten niet te donker wordt.

Haal direct na het bakken de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze even afkoelen.

5. Romige kruidnotenvulling maken

Doe de koude melk (330 ml) in een kom en voeg de mix voor Banketbakkersroom (100 g) toe.

Meng het geheel met een garde of mixer op de middelste stand. Klop het vervolgens een minuut op de hoogste stand tot een glad mengsel.

Mix vervolgens de overige kruidnotenmix (160 g) door de room tot alles goed is gemengd. Is de room te dik? Voeg dan evt. nog wat melk toe.

Spatel de bigarreaux groen (30 g), bigarreaux rood (30 g), rozijnen (30 g) en het Dr. Oetker amandelaroma door de banketbakkersroom. Voeg het aroma toe naar smaak.

6. Kruidnotentaart decoreren

Snij de afgekoelde biscuit in 3 delen. Vul de taart met de vulling.

Klop de slagroom (200 ml) stijf en bestrijk de taart met de helft hiervan.

Doe de overige slagroom in een spuitzak en spuit bolletjes bovenop de taart.. Decoreer met een kwastje en kleurstof de taart. Leg wat van de Koopmans kruidnoten en snoepgoed bovenop de taart.

Meer Sinterklaastaart recepten

  1. Sinterklaas freakshake
    Makkelijk
    5
    15 min.
  2. Sinterklaastaart met pepernotencrème
    Gemiddeld
    2
    45 min.
  3. Sinterklaastaart van brownies
    Makkelijk
    0
    15 min.
  4. Kruidnotentaart
    Gemiddeld
    5
    90 min.
  5. Sinterklaastaart met speculaas
    Moeilijk
    0
    35 min.
  6. Sinterklaastaart
    Gemiddeld
    3
    60 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.