Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Sinterklaas speculaas cakejes

Lekker veel om te delen! Vier samen het Sinterklaasfeest met heerlijke speculaascakejes.

Bereiden

30 min

Baktijd

30 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

15-20 cakejes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Plaats de vormpjes alvast op de bakplaat.

Speculaas cakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 150 g boter

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Speculaascake

    • 50 ml water

    Klop de boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix, 50 ml water en de eieren in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1/2 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig cakebeslag.

Sinterklaas speculaas cakejes bakken

  1. Stap 4

    Verdeel het speculaascake beslag over de cakevormpjes, ongeveer vullen tot de helft.

  2. Stap 5

    Bak de speculaascakejes in ongeveer 30 minuten gaar.

  3. Stap 6

    Haal de speculaascakejes uit de oven en laat ze goed afkoelen op een rooster.

Speculaas cakejes versieren

  1. Stap 7

    • 70 g chocolade

    Hak de chocolade fijn.

  2. Stap 8

    • 30 g kristalsuiker

    • 500 ml slagroom

    Meng de slagroom en kristalsuiker met de fijn gehakte chocolade.

  3. Stap 9

    • 1 handje chocolade kruidnoten

    • 2 mandarijntjes

    Pel de mandarijnen en hak de chocoladepepernoten in grote stukken.

  4. Stap 10

    Spuit met een spuitzak toeven op de speculaascakejes en decoreer met plakjes mandarijn en chocoladepepernoten.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.