Lekker veel om te delen! Vier samen het Sinterklaasfeest met heerlijke speculaascakejes.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).
Plaats de vormpjes alvast op de bakplaat of in een cupcake bakvorm.
Klop de boter (200 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix, koekkruiden (4 tl) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.
Verdeel het speculaascakebeslag over de cakevormpjes. Vul de vormpjes ongeveer tot net over de helft.
Bak de speculaascakejes in ongeveer 30 minuten gaar.
Haal de speculaascakejes uit de oven en laat ze goed afkoelen op een rooster.
Hak de chocolade (70 g) fijn.
Klop de slagroom (500 ml) stijf, voeg de kristalsuiker (30 g) toe en meng met de fijn gehakte chocolade.
Pel de mandarijnen (2 stuks) en hak de chocoladepepernoten (1 handje) in grote stukken.
Spuit met een spuitzak toeven op de speculaascakejes en decoreer met plakjes mandarijn en chocoladepepernoten.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.