Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Speculaascake met sinterklaassnoep

Zo wordt het zeker een heerlijke avondje! Maak jouw speculaascake extra lekker met jouw favoriete Sinterklaas snoep.

Bereiden

15 min

Baktijd

60 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

25 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 160°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray

Speculaas cakebeslag maken

  1. Stap 3

    • 150 g boter

    • 4 eieren

    • 1 pak Koopmans Speculaascake

    • 50 ml water

    Klop de boter met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix, 50 ml water en de eieren in één keer toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1/2 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 2 minuten tot een luchtig cakebeslag.

Speculaascake bakken

  1. Stap 4

    Doe het speculaascake beslag in de cakevorm,

  2. Stap 5

    Bak de speculaascake in 55-60 minuten gaar.

  3. Stap 6

    Laat de speculaascake 10 minuten afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

Speculaascake versieren

  1. Stap 7

    • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Laat het glazuur zacht worden in een kommetje met water. Kneed het glazuur goed door en schenk het glazuur over de afgekoelde speculaascake,

  2. Stap 8

    • Sinterklaassnoep

    Versier de speculaascake met Sinterklaassnoepjes.

  3. Stap 9

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.