Zo wordt het zeker een heerlijke avondje! Maak jouw speculaascake extra lekker met je favoriete Sinterklaassnoep.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C). Vet de cakevorm in met boter en bestuif de binnenkant met bloem of gebruik een bakspray.
Klop de boter (200 g) met de mixer zacht en romig in een beslagkom. Voeg de cakemix (1 pak), de speculaaskruiden (4 tl) en de eieren (4 stuks) in één keer toe.
Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1/2 minuut glad en daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig cakebeslag.
Doe het speculaascakebeslag in de cakevorm.
Bak de speculaascake in 60-70 minuten gaar.
Laat de speculaascake 10 minuten afkoelen, haal vervolgens uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Laat het glazuur (1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco) zacht worden in een kommetje met water. Kneed het glazuur goed door en schenk het glazuur over de afgekoelde speculaascake.
Versier de speculaascake met Sinterklaassnoepjes.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.