Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kruidnoten met M&M's®

Deze variatie met kruidnoten is echt heerlijk want binnenin zit een kleine verrassing. Met dit recept vul je de kruidnoten namelijk met M&M's®!

Bereiden

10 min

Baktijd

10 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

56 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 160°C

 1. Stap 1

  Verwarm de oven voor.

 2. Stap 2

  Bekleed de bakplaat met bakpapier.

Kruidnoten maken

 1. Stap 3

  • 1 pak Koopmans Kruidnoten

  • 4 el water

  Doe de kruidnotenmix in een kom en voeg het water toe (gebruik 1 zakje mix voor 1 bakplaat).

 2. Stap 4

  • Bloem

  Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend kruidnotendeeg. Bestuif het aanrecht met bloem, rol het kruidnotendeeg tot een deegrol van circa 40 cm en verdeel deze in 2 gelijke delen.

 3. Stap 5

  Rol de 2 deegrollen nog iets langer en verdeel elk deel weer door de helft. Verdeel nogmaals elk deel kruidnotendeeg door de helft, zo ontstaan er 8 rolletjes deeg. Verdeel nu elk rolletje deeg in 7 stukjes.

 4. Stap 6

  • M&M's® (of Smarties® )

  Draai van de stukjes deeg kleine bolletjes en stop in alle bolletjes één  M&M of Smartie.

 5. Stap 7

  Leg de bolletjes op een bakplaat in 8 rijen van 7. Zorg er wel voor dat de bolletjes goed over de plaat verdeeld zijn (tussenruimte van circa 3-5cm). Bak de kruidnoten in het midden van de oven in circa 10 minuten gaar. Let op dat de onderkant van de kruidnoten niet te donker wordt. Haal direct na het bakken de kruidnoten met het bakpapier van de bakplaat en laat ze even afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.