Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Sinterklaastulband

Sinterklaastulband

Dit recept is van: Annet

  1. Sinterklaas tulband
Item 1 of 1
Sinterklaastulband
info
Benodigdheden
Stappen

Met deze Sinterklaastulband steel je de show. En met die overheerlijke chocolade drip is ie om je vingers bij af te likken!

20 min.Bereidingstijd
70 min.Baktijd
Moeilijkheid
16Porties
SinterklaasThema receptenChocoladeTulbandFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Tulband
    1 Pak
    Koopmans Tulband
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Boter (op kamertemperatuur)
    175 g
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Melk
    50 ml
    Melk

 

  • Cacaopoeder
    20 g (gram)
    Cacaopoeder
  • Koekkruiden
    2 tl (theelepels)
    Koekkruiden
  • Dr. Oetker Glazuur Choco
    Dr. Oetker Glazuur Choco
  • Sinterklaassnoep (zoals kruidnoten, chocolaatjes en hartjes)
    2 handje(s)
    Sinterklaassnoep (zoals kruidnoten, chocolaatjes en hartjes)

Keukenspullen

  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Satéprikker
    Satéprikker
  • Boter of bakspray om mee in te vetten
    Boter of bakspray om mee in te vetten
    Bestel dit product online
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C) Vet de tulband zorgvuldig in met boter/margarine of gebruik bakspray. Bestuif de vorm met bloem.

2. Beslag maken voor de Sinterklaastulband

Klop de boter (175 g) met de mixer in een beslagkom zacht en romig.

Voeg de tulband cakemix (1 pak), de eieren (4 stuks) en de melk (50 ml) in één keer toe.

Roer het geheel met de mixer op de laagste in 1 minuut tot een glad geheel.

Klop het beslag daarna met de mixer op de hoogste stand in circa 3 minuten tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag over 2 kommen. Voeg aan het ene deel de cacao (20 g, gezeefd) toe en aan het andere deel de koekkruiden (2 tl). Meng goed.

Neem een grote lepel. Schep een lepel chocoladebeslag in de tulbandvorm. Schep daarnaast een lepel speculaasbeslag. Herhaal dit totdat het beslag op is.

Tulband gaar?

Controleer of de tulband gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Is de satéprikker droog, dan is de tulband gaar. Zo niet, bak de tulband dan nog 5 minuten extra.

3. Sinterklaastulband bakken

Bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin.

Neem de tulband uit de oven en laat deze circa 2 minuten afkoelen in de vorm. Haal de tulband uit de vorm en laat deze op een rooster verder afkoelen.

4. Chocoladeglazuur bereiden

Breng water aan de kook en giet dit in een kom.

Leg vervolgens het Glazuur Choco (1 zakje) in de kom gedurende 10 minuten. Kneed het zakje even door en het is klaar voor gebruik.

Giet het glazuur over de afgekoelde cake en laat het langs de zijkanten lopen.

Magnetron instellingen

Heeft jouw magnetron andere instellingen, gebruik dan een stand met minder dan 600 watt en verwarm de drip iets langer.

5. Speculaastulband decoreren

Versier de Sinterklaastulband met het Sinterklaas snoepgoed (2 handjes of zoveel je wilt). 

De leukste Sinterklaas recepten

  1. Tiramisu Sinterklaasjes met Tia Maria®
    Gemiddeld
    5
    20 min.
  2. Cakerol met mascarpone en chocolade
    Gemiddeld
    4
    0 min.
  3. Pietenmutsjes macarons
    Moeilijker
    2
    20 min.
  4. Pakjesboot cake
    Gemiddeld
    3
    30 min.
  5. Sinterklaastulband
    Makkelijk
    0
    20 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.