Deze regenboog-kwarktaart in een glaasje ziet er super feestelijk uit. Maak het kwarktaartmengsel, verdeel in bakjes en geef ieder beetje een vrolijk kleurtje. Super leuk om samen te maken en ook nog een heel lekker!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.
Bedek de bodempjes van de glaasjes gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan . Laat 10 minuten opstijven in de koelkast.
Laat de boter niet donker kleuren. Je kunt ook een magnetron gebruiken voor het smelten.
Doe het water (300 ml), de magere kwark (500 g) en de slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met gardes op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat water op kamertemperatuur (10-20 graden) en kwark en slagroom direct uit de koelkast.
Voeg het zakje taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuten tot een luchtige massa.
Verdeel de kwarktaartmix over 6 kommen. Breng de kwarktaartmix in de 6 kommen op kleur door kleurstof toe te voegen. (rood, oranje, geel, groen, blauw en paars) Roer goed door en voeg meer kleurstof toe als de juiste kleur nog niet bereikt is.
Vul de glaasjes per kleur. Begin met paars vervolgd door blauw, groen, geel, oranje en rood.
Laat de glaasjes ten minste 2,5 uur opstijven in de koelkast.
Op het doosje staan de juiste verhoudingen om alle kleuren te maken.
Klop de slagroom (250 ml) stijf met de Dr. Oetker Suiker met Vanillesmaak (2 zakjes). Doe de slagroom in een spuitzak. Spuit op ieder glaasje een toef slagroom. Versier de slagroom met de sprinkles.