🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Moederdag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Regenboog
      • Seizoen bakken
        • Seizoen bakken
        • Lente
        • Zomer
        • Herfst
        • Winter
      • Geboorte
      • Verjaardag
      • Reisje door Europa
      • Brunch
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Moederdag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Regenboog
Seizoen bakken
Lente Zomer Herfst Winter
Geboorte Verjaardag Reisje door Europa Brunch Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Regenboog cupcakes

Regenboog cupcakes

Dit recept is van: Bakken.nl

Regenboog cupcakes
Regenboog cupcakes
Info Benodigdheden Stappen

Deze vrolijke cupcakes hebben alle kleuren van de regenboog! Met een lekkere zure mat en fluffy marshmallows on top!

40 min. Bereidingstijd
20 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10-12 Porties
Cupcakes & muffins Regenboog Botercrème Decoreren Kindertraktaties Bakken met kinderen Thema recepten

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    2 stuk(s)
    Ei
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel
  • Melk
    225 ml
    Melk
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kleurstoffen

 

  • Roomboter (zacht)
    100 g
    Roomboter (zacht)
  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
  • Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw)
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kleurstoffen (blauw)
  •  
    12 stuk(s)
    Zure matjes
  •  
    1 Zakje(s)
    Marshmallow (mini)

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  •  
    6 stuk(s)
    Stevig zakje (druk en sluit)
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Muffin bakvorm
    Muffin bakvorm
  • Cupcakevormpjes
    12 stuk(s)
    Cupcakevormpjes
    Bestel dit product online
  • Schaaltje(s)
    6 stuk(s)
    Schaaltje(s)
  • Satéprikker
    24 stuk(s)
    Satéprikker

Stappen

1. Voorbereiden

Bereid je goed voor. Was eerst de handen. Zorg dat je eieren (2 stuks) op kamertemperatuur zijn en je boter (100 g) zacht. Zet 6 schaaltjes met 6 lepeltjes klaar, hier gaan we het beslag in kleuren.

Plaats het rooster in het midden van de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 170°C). Verdeel over het muffinblik 12 cupcake vormpjes.

Geen muffinvorm?

Heb je geen muffinvorm? Haal dan de bakplaat uit de oven en plaats en vul hierop de cupcakevormpjes.

2. Cupcake beslag maken

Voeg aan de Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (1 pak) de eieren (2 stuks), melk (100 ml) en de boter (100 g) toe en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.

Klop het met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.

Verdeel het beslag over 6 schaaltjes.

Stap 1 kleuren Rainbow Cupcakes stap 2 rainbowcupcakes stap 3 rainbow cupcakes

3. Regenboog kleurenbeslag

Kleur de schaaltjes met beslag met de kleurstof van Dr. Oetker Kleurstoffen (1 pakje) in de kleuren paars, blauw, groen, oranje, geel en roze. Op het doosje staan de verhoudingen om alle kleuren te maken.

Schep het beslag in de zakjes en vorm deze tot een punt. Knip een heel klein puntje van de zakjes. Verdeel het beslag in de volgorde paars, blauw, groen, oranje, geel en roze over de cupcakevormpjes.

Plaats het muffinblik op het rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes gaar in ongeveer 22 minuten. De cupcakes zijn gaar als je met een vinger licht op de cupcake drukt en deze terug veert (pas op: heet!).

4. Botercrème maken

Klop zachte roomboter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (125 ml) en de Dr. Oetker Mix voor luchtige Botercrème (1 zakje) toe. Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed los komt en door de crème gemengd kan worden.

Klop de massa in 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème. Voeg daarna een paar druppels Dr. Oetker blauwe kleurstof toe aan de botercrème.

5. Versier je regenboog cupcakes

Zijn je cupcakes afgekoeld? Bestrijk de cupcakes dan met de blauwe botercrème.

Rijg aan beiden kanten van de cupcakes een zure mat (12 stuks) met een satéprikker van 3 cm.

Gebruik de mini marshmallows (1 zak) om naast de uiteinden van de regenboog te plaatsen. Zo lijken het net wolkjes!

Meer cupcakes recepten

Unicorn cupcakes
Piñata cupcakes
Mermaid cupcakes
Regenboog cupcakes
Rainbow cupcakes
Red Velvet Cupcakes met chocofondant roosje
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.