Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Regenboog kwarktaart bites

Regenboog kwarktaart bites

Dit recept is van: Annet

  1. Regenboog kwarktaart bites
Item 1 of 1
Regenboog kwarktaart bites
info
Benodigdheden
Stappen

Geef kleur aan je kwarktaart bites! Deze vriendelijk ogende kwarktaart bites zijn smakelijk om te zien en te eten. En zo leuk en makkelijk om te maken!

60 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
12Porties
RegenboogKwarktaartDecorerenUnicornThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kwarktaart Naturel
  • Boter (ongezouten roomboter)
    60 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Water (kamertemperatuur)
    300 ml
    Water (kamertemperatuur)
  • Volle kwark
    500 g
    Volle kwark

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    450 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Kleurstoffen (blauw, groen, geel, oranje, roze)
    Kleurstoffen (blauw, groen, geel, oranje, roze)
  • Suiker (kristalsuiker)
    2 el (eetlepels)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Dr. Oetker Unicorn Strooisel
    1 Strooibusje(s)
    Dr. Oetker Unicorn Strooisel

Keukenspullen

  •  
    Bakvorm (verstelbaar, 25 cm x 46 cm)
  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Acetaatfolie
    Acetaatfolie
  • Steelpan
    Steelpan
  • Lepel
    Lepel
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Schaaltje(s)
    5 Stuk(s)
    Schaaltje(s)
  • Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Spuitzak (met gekarteld spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Mes (scherp)
    Mes (scherp)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de springvorm met het vel bakpapier. Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem van het vuur en roer de kruimelbodemmix van de Dr. Oetker Kwarktaart Naturel (1 pak) erdoor. Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig aan met de bolle kant van een eetlepel.

Acetaatfolie

Door het acetaatfolie krijgt de taart een mooie strakke zijkant.

2. Kwarktaart bereiden

Doe het water (300 ml), volle kwark (500 g) en slagroom (250 ml) in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg de taartmix toe en mix op de laagste stand in 1 minuut glad. Klop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa. Verdeel het mengsel in 5 gelijke delen. Meng elk deel met een andere kleurstof (1 pak). Kleur de inhoud van een schaaltje blauw. En de andere schaaltjes groen, geel, oranje en roze. Haal de bakvorm uit de koelkast en verdeel het blauwe kwarktaart mengsel over de bodem en zet de bakvorm ongeveer 10 minuten terug in de koeling. Verdeel na 10 minuten het groene mengsel over de blauwe laag en strijk het voorzichtig uit met een lepel. Zet het weer 10 minuten in de koelkast. Ga zo verder met het gele, oranje en het roze taartmengsel. Tussen de oranje en de roze laag is 5 minuten wachten genoeg. Laat na de roze laag de regenboog kwarktaart minimaal 2 uur in koelkast opstijven.

3. Snijden en decoreren

Verwijder de rand van de springvorm of lift de taart voorzichtig uit het brownievorm.

Verdeel de taart in mooie gelijke blokjes met een scherp mes. Maak het mes tussendoor steeds schoon met bijv. wat keukenpapier.

Klopt de slagroom (200 ml) met de suiker (2 el) stijf. Doe de slagroom in een spuitzak. Decoreer de bites met een toefje slagroom.

Decoreer de slagroom net voor het serveren met het Bakken.nl Unicorn Strooisel (1 strooibusje).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.