Gekleurde witte chocolade schotsen met unicorn decoratie en crunchy koekbodem. Ook leuk: varieer er heerlijk op los met de pastelkleuren en decoraties!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 170°C).
Roer de boter (100 g) zacht in een beslagkom en voeg de mix en het ei toe. Kneed het geheel met een mixer met deeghaken en/of met de hand tot een samenhangend deeg. Laat het deeg 15 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg op een vel bakpapier uit tot een grote plak. Leg deze plak met het bakpapier op de bakplaat en bak de in de oven in 20 minuten lichtbruin en gaar. Laat goed afkoelen.
Smelt de witte chocolade (400 g) au bain-marie en verdeel over 4 kommen. Voeg een paar druppels rode en blauwe kleurstof in een warme kom en meng tot er een lichtpaarse chocolade ontstaat. Doe hetzelfde voor lichtblauw en lichtroze.
Verdeel alle kleuren chocolade in willekeurige volgorde met een lepel over de gehele koek. Maak met een satéprikker of vork sierlijke swirls.
Besprenkel de witte en gekleurde chocolade royaal met alle Dr. Oetker decoratie strooisels en laat uitharden in de koelkast.
Breek de witte chocolade unicorn koek in schotsen en serveer op een grote schaal.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.