Deze feestelijke regenboog truffels gemaakt van koekjesdeeg toveren een lach op je gezicht. Daarnaast zijn ze ook nog eens super lekker! Perfect om uit te delen of allemaal zelf op te eten.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de boter (120 g), poedersuiker (50 g) en de basterdsuiker (90 g) in een kom en klop het romig. Voeg vervolgens de vanille-extract (1 tl) en het zout (0.25 tl) toe en mix het goed door elkaar. Voeg de bloem (130 g) toe en mix het door elkaar. Mix het alles nog 2 a 3 minuten goed door.
Verdeel het deeg in 6 gelijke delen. Breng alle delen deeg op kleur met de kleurstoffen. Laat het deeg ½ uur rusten in de koelkast.
Verdeel alle kleuren deeg in dunne plakjes van ongeveer 2,5 centimeter doorsnede. Stapel vervolgens de plakjes op elkaar in de juiste volgorde van de regenboog en druk ze voorzichtig op elkaar. (Volgorde: rood, oranje, geel, groen, blauw en paars) Verpak de stapeltjes in huishoudfolie. Laat de stapeltjes minimaal een uur rusten in de koelkast.
Verpak het stapeltje deeg één voor één in huishoudfolie en draai het folie dicht. Zo ontstaat er een mooi bolletje. Leg de bolletjes apart.
Smelt de chocolade (300 g) in een glazen of metalen schaal en hang deze boven een pan met kokend water.
Doop de bolletjes één voor één in de witte chocolade. Vis de bolletjes op met een vork en laat ze even uitlekken. Leg de bolletjes op bakpapier, bestrooi deze met de sprinkles en laat ze hard worden in de koelkast.