🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Regenboog cookiedough truffels

Regenboog cookiedough truffels

Dit recept is van: Annet

Regenboog cookiedough truffels
Regenboog cookiedough truffels
Info Benodigdheden Stappen

Deze feestelijke regenboog truffels gemaakt van koekjesdeeg toveren een lach op je gezicht. Daarnaast zijn ze ook nog eens super lekker! Perfect om uit te delen of allemaal zelf op te eten.

20 min. Bereidingstijd
90 min. Opstijftijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Regenboog Cookie dough: uit de kom snoepen voor volwassenen Witte chocolade
2
39 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    120 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Witte basterdsuiker
    90 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Poedersuiker
    50 g (gram)
    Poedersuiker
  • Bloem
    130 g (gram)
    Bloem
  • Zout
    0.25 tl (theelepels)
    Zout

 

  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    Dr. Oetker Kleurstoffen
  • Scrumptious Hagelslag - Regenboog
    Scrumptious Hagelslag - Regenboog
  • Witte chocolade
    300 g (gram)
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  •  
    Pan met schaal (au bain marie)
  • Vork
    Vork
  • Bakplaat
    Bakplaat

Stappen

cookie dough stap

1. Cookie dough maken

Doe de boter (120 g), poedersuiker (50 g) en de basterdsuiker (90 g) in een kom en klop het romig. Voeg vervolgens de vanille-extract (1 tl) en het zout (0.25 tl) toe en mix het goed door elkaar. Voeg de bloem (130 g) toe en mix het door elkaar. Mix het alles nog 2 a 3 minuten goed door. 

Verdeel het deeg in 6 gelijke delen. Breng alle delen deeg op kleur met de kleurstoffen. Laat het deeg ½ uur rusten in de koelkast. 

Verdeel alle kleuren deeg in dunne plakjes van ongeveer 2,5 centimeter doorsnede. Stapel vervolgens de plakjes op elkaar in de juiste volgorde van de regenboog en druk ze voorzichtig op elkaar. (Volgorde: rood, oranje, geel, groen, blauw en paars) Verpak de stapeltjes in huishoudfolie. Laat de stapeltjes minimaal een uur rusten in de koelkast. 

Verpak het stapeltje deeg één voor één in huishoudfolie en draai het folie dicht. Zo ontstaat er een mooi bolletje. Leg de bolletjes apart. 

2. Decoreren

Smelt de chocolade (300 g) in een glazen of metalen schaal en hang deze boven een pan met kokend water. 

Doop de bolletjes één voor één in de witte chocolade. Vis de bolletjes op met een vork en laat ze even uitlekken. Leg de bolletjes op bakpapier, bestrooi deze met de sprinkles en laat ze hard worden in de koelkast.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.