Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Regenboog cookiedough truffels

Regenboog cookiedough truffels

Dit recept is van: Annet

  1. Regenboog cookiedough truffels
Item 1 of 1
Regenboog cookiedough truffels
info
Benodigdheden
Stappen

Deze feestelijke regenboog truffels gemaakt van koekjesdeeg toveren een lach op je gezicht. Daarnaast zijn ze ook nog eens super lekker! Perfect om uit te delen of allemaal zelf op te eten.

20 min.Bereidingstijd
90 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
20Porties
RegenboogCookie dough: uit de kom snoepen voor volwassenenWitte chocolade

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    120 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Witte basterdsuiker
    90 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Poedersuiker
    50 g (gram)
    Poedersuiker
  • Bloem
    130 g (gram)
    Bloem
  • Zout
    0.25 tl (theelepels)
    Zout

 

  • Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanille aroma (bijv. Dr. Oetker)
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    Dr. Oetker Kleurstoffen
  • Scrumptious Hagelslag - Regenboog
    Scrumptious Hagelslag - Regenboog
  • Witte chocolade
    300 g (gram)
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  •  
    Pan met schaal (au bain marie)
  • Vork
    Vork
  • Bakplaat
    Bakplaat

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

  1. cookie dough stap>
Item 1 of 1

1. Cookie dough maken

Doe de boter (120 g), poedersuiker (50 g) en de basterdsuiker (90 g) in een kom en klop het romig. Voeg vervolgens de vanille-extract (1 tl) en het zout (0.25 tl) toe en mix het goed door elkaar. Voeg de bloem (130 g) toe en mix het door elkaar. Mix het alles nog 2 a 3 minuten goed door. 

Verdeel het deeg in 6 gelijke delen. Breng alle delen deeg op kleur met de kleurstoffen. Laat het deeg ½ uur rusten in de koelkast. 

Verdeel alle kleuren deeg in dunne plakjes van ongeveer 2,5 centimeter doorsnede. Stapel vervolgens de plakjes op elkaar in de juiste volgorde van de regenboog en druk ze voorzichtig op elkaar. (Volgorde: rood, oranje, geel, groen, blauw en paars) Verpak de stapeltjes in huishoudfolie. Laat de stapeltjes minimaal een uur rusten in de koelkast. 

Verpak het stapeltje deeg één voor één in huishoudfolie en draai het folie dicht. Zo ontstaat er een mooi bolletje. Leg de bolletjes apart. 

    Item 1 of 1

    2. Decoreren

    Smelt de chocolade (300 g) in een glazen of metalen schaal en hang deze boven een pan met kokend water. 

    Doop de bolletjes één voor één in de witte chocolade. Vis de bolletjes op met een vork en laat ze even uitlekken. Leg de bolletjes op bakpapier, bestrooi deze met de sprinkles en laat ze hard worden in de koelkast.

    Bakken.nl

    Over ons

    Algemene voorwaarden

    Privacybeleid

    Cookiebeleid

    Compliance

    Nieuwsbrief

    Klantenservice

    Contact

    Veelgestelde vragen

    Sociale media

    Instagram

    Facebook

    Pinterest

    © 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.