Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Regenboogkoekjes

Regenboogkoekjes

Dit recept is van: Cathy

  1. Bewerkt regenboogkoekjes
Item 1 of 1
Regenboogkoekjes
info
Benodigdheden
Stappen

Met deze regenboogkoekjes steel jij de show! Met dit kleurrijke koekje maak je iedereen blij. Lees hier hoe je ze maakt.

15 min.Bereidingstijd
10 min.Baktijd
Moeilijkheid
24Porties
KoekjesDecorerenKindertraktatiesChocoladeBakken met kinderenThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Koopmans Zandkoekjes
    1 pak(ken)
    Koopmans Zandkoekjes
  • Ei
    1 Stuk(s)
    Ei
  • Dr. Oetker Kleurstoffen
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker Kleurstoffen

Keukenspullen

  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met deeghaken (en gardes)
    Mixer met deeghaken (en gardes)
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Bakpapier
    Bakpapier
  •  
    Plasticfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Deeg maken

Roer de roomboter (100 g) zacht in een mengkom en voeg de mix (1 pak Koopmans Zandkoekjes) en het ei (1 stuks) toe. Mix het geheel met een mixer met deeghaken tot een kruimeldeeg. Kneed het met de hand tot een samenhangend deeg.

Verdeel het deeg in 6 stukken. Maak 1 stuk wat kleiner en verdeel dit stuk deeg over de andere stukken. Kleur de stukken deeg paars, blauw, groen, geel, oranje en roze. Het kleinste stuk deeg kleur je paars. Het grootste stuk deeg roze. Wikkel de gekleurde stukjes deeg in folie of zakjes en leg dit 30 minuten in de koelkast.

2. Kleuren toevoegen

Maak van het paarse deeg een rol. Rol het blauwe deeg uit met een deegroller zodat je deze om de paarse rol kunt vouwen. Snijd een recht stuk af aan een kant en rol het om het paarse deeg heen. Wrijf de uiteinden van het blauwe tegen elkaar aan. Herhaal dit met alle kleuren. Je kunt een beetje smokkelen door afgesneden stukjes deeg te gebruiken om te zorgen dat de uiteinden goed tegen elkaar aan passen. Wikkel de grote rol in folie en leg deze 30 minuten in de koelkast.

Tip van bakker Chantal

Het deeg kan je het best onder verdelen in de volgende 6 bollen:

1. +- 140 gr

2. +- 120 gr

3. +- 100 gr

4. +- 80 gr

5. +- 60 gr

6. +- 40 gr

Zorg ervoor dat de kleurrollen die je maakt niet langer dan 20cm zijn anders heb je niet genoeg deeg voor de laatste kleuren om helemaal rond te gaan.

3. Koekjes bakken

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor. Elektrische oven: 170 °C, Heteluchtoven: 150 °C, Gasoven: stand 3.

Leg de rol op een snijplank en snij met een scherp mes de zijkanten eraf. Snij nu plakjes van 1 tot 1,5 cm. Leg de plakjes op de snijplank en snijd ze door de helft zodat je 2 regenboog koekjes hebt. Leg ze niet te dicht tegen elkaar op de bakplaat omdat ze nog wat groter worden tijdens het bakken. Bak de koekjes 15-20 minuten gaar en niet te bruin, dan worden de kleuren minder mooi.

Tip van bakker Chantal

Rol het deeg nog eenmaal goed rond zodra je deze uit de koelkast haalt. Zo krijg je mooie regenbogen.

De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Ze harden uit tijdens het afkoelen.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.