Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Regenboogkoekjes

Met deze regenboogkoekjes steel jij de show! Met dit kleurrijke koekje maak je iedereen blij. Lees hier hoe je ze maakt.

Bereiden

15 min

Baktijd

10 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

24 koeken

Voorbereiden

Elektrisch 170°C / Hetelucht 150°C

  1. Stap 1

    • 100 g roomboter

    • 1 pak Koopmans Zandkoekjes

    • 1 ei

    Roer 100 gr roomboter zacht in een beslagkom en voeg de mix en het ei toe. Mix het geheel met een mixer met deeghaken tot een kruimeldeeg. Kneed het met de hand tot een samenhangend deeg.

  2. Stap 2

    • 1 pakje Dr. Oetker Kleurstoffen

    Verdeel het deeg in 6 stukken. Maak 1 stuk wat kleiner en verdeel dit stuk deeg over de andere stukken. Kleur de stukken deeg paars, blauw, groen, geel, oranje en roze. Het kleinste stuk deeg kleur je paars. Het grootste stuk deeg roze. Wikkel de gekleurde stukjes deeg in folie of zakjes en leg dit 30 minuten in de koelkast.

  3. Stap 3

    Maak van het paarse deeg een rol. Rol het blauwe deeg uit met een deegroller zodat je deze om de paarse rol kunt vouwen. Snijd een recht stuk af aan een kant en rol het om het paarse deeg heen. Wrijf de uiteinden van het blauwe tegen elkaar aan. Herhaal dit met alle kleuren. Je kunt een beetje smokkelen door afgesneden stukjes deeg te gebruiken om te zorgen dat de uiteinden goed tegen elkaar aan passen. Wikkel de grote rol in folie en leg deze 30 minuten in de koelkast.

  4. Stap 4

    Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verwarm de oven voor.

  5. Stap 5

    Leg de rol op een snijplank en snij met een scherp mes de zijkanten eraf. Snij nu plakjes van 1 tot 1,5 cm. Leg de plakjes op de snijplank en snijd ze door de helft zodat je 2 regenboog koekjes hebt. Leg ze niet te dicht tegen elkaar op de bakplaat omdat ze nog wat groter worden tijdens het bakken. Bak de koekjes 15-20 minuten gaar en niet te bruin, dan worden de kleuren minder mooi.

    Zacht

    De koekjes zijn nog zacht als ze uit de oven komen. Ze harden uit tijdens het afkoelen.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.