Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Tie Dye cake

Tie Dye cake

Dit recept is van: Cathy

  1. Tie die taart HR
Item 1 of 1
Tie Dye cake
info
Benodigdheden
Stappen

Van buiten simpel en van binnen super gaaf! Zo maak je van een simpele cake een geweldige (verjaardags)taart.

30 min.Bereidingstijd
55 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
TaartCakeVerjaardagDecorerenRegenboogThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Ei
    3 Stuk(s)
    Ei
  • Verse slagroom (onbereid)
    200 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    1 Pak
    Dr. Oetker Wolkencake Choco & Vanillesmaak
    Bestel dit product online
  • Kleurstoffen (bijv. Dr. Oetker of Wilton)
    1 Pak
    Kleurstoffen (bijv. Dr. Oetker of Wilton)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    100 g
    Boter (ongezouten roomboter)

 

  • Botercrème mix
    1 Zakje(s)
    Botercrème mix
  • Melk
    125 ml
    Melk
  • Aardbeienjam
    4 el (eetlepels)
    Aardbeienjam
  • Discodip
    1 flesje(s)
    Discodip

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Schaaltje(s)
    4 Stuk(s)
    Schaaltje(s)
  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Plaats het rooster onderin de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 160°C / hetelucht 140°C).

Leg bakpapier op de springvormbodem, plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Vet de randen in met boter of bakspray (bijv. Dr. Oetker).

2. Tie Dye cakebeslag maken

Doe de Wolken vanille choco cakemix (1 pak), de eieren (3 stuks) en de slagroom (200 ml) in een beslagkom en mix het geheel met de mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het cakebeslag vervolgens op de hoogste stand in 3 minuten luchtig.

Verdeel het cakebeslag in 5 gedeeltes. Kleur vervolgens het cakebeslag met de kleurstoffen roze, geel, blauw, groen en oranje.

Giet het blauwe cakebeslag in het midden van de springvorm en giet daarop in het midden groen, geel, oranje en het roze cakebeslag. Het cakebeslag zal in gekleurde ringen verdeeld zijn over de springvorm. Trek nu met een mes strepen door het beslag van de zijkant naar het midden. Zo zal het gekleurde cakebeslag wat door elkaar gaan en krijg je het tie dye effect.

3. Tie Dye cake bakken

Bak de tie dye cake onderin de oven op een rooster (bij combimagnetron: niet op de glasplaat) in 50-55 minuten gaar.

Prik met een satéprikker in het midden van de taart, als deze er droog en schoon uitkomt, is de taart gaar. Laat de taart zonder springvormrand afkoelen op een rooster.

4. Taart decoreren

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad en smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (125 ml) en de mix voor botercrème (1 zakje) toe. Mix het geheel ca ¾ minuut met de mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom, zodat alle boter goed loskomt en door de crème gemengd kan worden. Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Meng een derde van de botercrème met de aardbeienjam (4 el).

Snijd de afgekoelde taart horizontaal door de midden. Bedek de onderste taartlaag met de aardbeien-botercrème. Leg de bovenste helft erop en smeer de taart af met de resterende (witte) botercrème.

Strooi voor het serveren op de bovenkant van de taart met discodip (1 flesje).

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.