Cathy

Decoratie- en bakster van Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Red Velvet cupcakes met fondant roosje

Bak een heerlijke Red Velvet Cupcakes met een romige toef. Je maakt ze helemaal af met zelfgemaakte roosjes van fondant.

Bereiden

60 min

Baktijd

20 min

Niveau

Uitdagend

Aantal

8 Cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 170°C

 1. Stap 1

  Plaats het rooster iets onder het midden van de oven en verwarm de oven voor. Plaats de cupcakevormpjes in een muffinbakblik of op een bakplaat.

Red Velvet Cupcakes maken

 1. Stap 2

  • 2 eieren

  • 1 pak Dr. Oetker Red Velvet Cake

  • 100 ml slagroom

  Doe de Red Velvet Taartmix in een kom en voeg de eieren en 100 ml slagroom toe. Roer het met de mixer met garden op de laagste stand tot een glad geheel. Klop het daarna in 3 minuten op de hoogste stand tot een luchtig Red Velvet beslag.

 2. Stap 3

  Verdeel het Red Velvet beslag over de cupcakevormpjes met twee eetlepels of een spuitzak. Vul ze ongeveer tot de helft. Plaats de cupcakes in de oven en bak ze in ongeveer 20-22 minuten gaar.

 3. Stap 4

  Laten de Red Velvet Cupcakes helemaal afkoelen.

Romige Rode topping

 1. Stap 5

  • 100 g MonChou

  • Dr. Oetker Kleurstoffen (rood)

  • 150 ml slagroom

  • 1 tl Dr. Oetker Vanille Aroma

  Doe de mix voor topping (uit het pak) in een beslagkom en voeg 150 ml slagroom, 1 tl vanille aroma en Mon Chou toe. Roer het, met de mixer op de laagste stand, ongeveer een halve minuut door. Voeg rode kleurstof toe. Klop het daarna, met de mixer op de hoogste stand tot een luchtige crème.

Fondantroosjes maken

 1. Stap 6

  • 1 pak Dr. Oetker Rolfondant wit

  Rol een stukje witte fondant uit en steek met de 3 cm ronde uitsteker drie keer 8 á 10 rondjes uit om 3 roosjes te maken.

 2. Stap 7

  Begin met een klein bolletje fondant en maak hier een kegel van, dit is de binnenkant van het roosje. Maak aan 1 kant van de rondjes de buitenkant wat platter zodat het wat meer op een blaadje lijkt. Vouw nu 1 blaadje om de kegel heen. Daarna plak je de blaadjes een voor een losjes aan de bovenkant om de basis heen. Snijd het overtollige fondant af. Maak zo een voor een de roosjes.

 3. Stap 8

  Vul een spuitzak met de rode topping. Spuit tot een mooie toef crème op de cupcakes en steek er een fondant roosje in. Bewaar de Red Velvet cupcakes tot moment van serveren in de koeling.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.