Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Mermaid cupcakes

Mermaids zijn om te smullen! Sierlijke meerminnnen cupcakes met een mooie regenboogtoef van botercrème, glitters, vrolijk ocean mix en glanspoeders. Zo mooi heb je ze nog niet gezien!

Bereiden

40 min

Baktijd

22 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 cupcakes

Voorbereiden

Elektrisch 175°C / Hetelucht 170°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor.

  2. Stap 2

    Plaats de cupcake vormpjes op de bakplaat.

Cupcake beslag maken

  1. Stap 3

    • 1 pak Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel

    • 2 eieren

    • 100 ml melk

    • 100 g boter

    Doe de cupcake mix, de eieren, de melk en de boter in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.

  2. Stap 4

    Klop vervolgens met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.

  3. Stap 5

    Verdeel het beslag met 2 eetlepels over de cupcake vormpjes.

Cupcakes bakken

  1. Stap 6

    Bak de cupcakes in de oven ongeveer 22 minuten. De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert.

  2. Stap 7

    Laat de cupcakes afkoelen.

Botercreme maken

  1. Stap 8

    • 2 zakjes Dr. Oetker Mix voor Luchtige Botercrème

    • 200 g boter (kamertemperatuur)

    Klop voor de botercrème de boter met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en romig.

  2. Stap 9

    • 250 ml melk

    Voeg de melk en de mix voor luchtige botercrème toe en mix het geheel met de mixer op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Regenboogcrème maken

  1. Stap 10

    • 1 pak Dr. Oetker Kleurstoffen

    Verdeel de botercrème over drie kommen. Maak de eerste kom pastelgroen door middel van blauwe en gele kleurstof.

  2. Stap 11

    Maak de tweede kom pastelroze door middel van rode kleurstof. Maak de derde kom lila door middel van blauwe en rode kleurstof.

  3. Stap 12

    Schep de botercrèmes om en om in één spuitzak en spuit een mooie toef op elke cupcake. Zet de cupcakes met regenboogtoef koud tot verder gebruik.

Fondant mermaid maken

  1. Stap 13

    • 1 pak Dr. Oetker Rolfondant wit

    Knip uit papier een sjabloon voor de mermaidstaart. Rol het fondant uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik. Leg het sjabloon van de staart erop en snijd 24 keer uit.

  2. Stap 14

    • Eetbare lijm

    Bestrijk 1 staart met met eetbare lijm, leg er tot aan het midden een houten prikker op, duw iets aan en druk een tweede fondant staart er bovenop. Herhaal deze stap met de overige staarten.

  3. Stap 15

    Trek met behulp van een fondant tool of een houten prikker lijnen in de vinnen van de staart. Druk met een rond spuitmondje (0.5 cm ø) schubjes in het andere gedeelte van de staart.

  4. Stap 16

    • 3 eetbare glanspoeders (blauw, lila, roze)

    • Glittersuiker

    • 6 tl Dr. Oetker Amandel Aroma

    Meng 2 theelepels Dr. Oetker Amandel aroma met de eetbare blauwe glanspoeder, 2 theelepels met de eetbare lila glanspoeder en 2 theelepels met de eetbare roze glanspoeder.

  5. Stap 17

    Kwast het onderste deel van de staartjes in met een willekeurige kleur glans en kwast de vinnen in met een andere willekeurige kleur glans. Sprenkel er eetbare glitters overheen.

Mermaid cupcakes versieren

  1. Stap 18

    • 1 flesje Dr. Oetker Ocean Mix

    Maak de meraid cupcakes af door de staarten in de bovenkant van de regenboog toeven te steken. Besprenkel de cupcakes toeven met Dr. Oetker Ocean mix.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.