Mermaids zijn om te smullen! Sierlijke zeemeerminnencupcakes met een mooie regenboogtoef van botercrème, glitters, vrolijk ocean mix en glanspoeders. Zo mooi heb je ze nog nooit gezien!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrisch 175°C / hetelucht 170°C).
Plaats de cupcakevormpjes op de bakplaat.
Doe de Dr. Oetker Basismix voor CupCakes Naturel (1 pak), de eieren (2 stuks), de melk (100 ml) en de boter (100 g) in een beslagkom en roer het geheel met de mixer op de laagste stand door elkaar.
Klop vervolgens met de mixer gedurende 1 minuut op de hoogste stand tot een glad beslag.
Verdeel het beslag met 2 eetlepels over de cupcakevormpjes.
Bak de cupcakes in de oven ongeveer 22 minuten. De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op de cupcake drukt en deze terugveert.
Laat de cupcakes afkoelen.
Klop voor de botercrème de boter (200 g, kamertemperatuur) met de mixer op de laagste stand in 1 minuut glad en romig.
Voeg de melk (250 ml) en de mix voor luchtige botercrème (2 zakjes) toe en mix het geheel met de mixer op de middelste stand tot een luchtige botercrème.
Verdeel de botercrème over drie kommen. Gebruik de Dr. Oetker kleurstoffen (1 pak) en maak de eerste kom pastelgroen door middel van blauwe en gele kleurstof te mengen.
Maak de tweede kom pastelroze door middel van rode kleurstof. Maak de derde kom lila door blauwe en rode kleurstof te mengen.
Schep de botercrèmes om en om in één spuitzak en spuit een mooie toef op elke cupcake. Zet de cupcakes met regenboogtoef koud tot verder gebruik.
Knip uit papier een sjabloon voor de mermaidstaart. Rol het Dr. Oetker Rolfondant wit (1 pak) uit tot een plak van ongeveer 1 cm dik. Leg het sjabloon van de staart erop en snijd 24 keer uit.
Bestrijk 1 staart met met eetbare lijm, leg er tot aan het midden een houten prikker op, duw iets aan en druk een tweede fondant staart erbovenop. Herhaal deze stap met de overige staarten.
Trek met behulp van een fondanttool of een houten prikker lijnen in de vinnen van de staart. Druk met een rond spuitmondje (Ø0,5 cm) schubjes in het andere gedeelte van de staart.
Meng de Dr. Oetker Amandel Aroma (6 tl) met de eetbare glanspoeders (blauw, lila, roze). Meng 2 theelepels amandel aroma met de eetbare blauwe glanspoeder, 2 theelepels met de eetbare lila glanspoeder en 2 theelepels met de eetbare roze glanspoeder.
Kwast het onderste deel van de staartjes in met een willekeurige kleur glans en kwast de vinnen in met een andere willekeurige kleur glans. Sprenkel er eetbare glittersuiker overheen.
Maak de mermaidcupcakes af door de staarten in de bovenkant van de regenboog toeven te steken. Besprenkel de cupcakes toeven met Dr. Oetker Ocean Mix (1 flesje).
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.