Altijd al pavlova willen maken? Met dit pavlova recept maak je heel gemakkelijk een overheerlijk dessert. Deze pavlova met rood fruit is gegarneerd met romige vanilleslagroom en frisse muntblaadjes.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en teken een cirkel van 23 cm op het papier. Draai vervolgens om.
Klop de eiwitten (4 stuks) met een snufje zout in een grote kom op hoge snelheid tot een stevig mengsel.
Klop op middelhoge snelheid en voeg langzaam de suiker (200 g) toe. Klop tot er glanzende pieken ontstaan.
Spatel hier vervolgens de maizena (2 tl) en azijn (1 tl) door, gebruik hiervoor een rubberen spatel.
Schep de meringue binnen de cirkel op het bakpapier. Zet de bakplaat in de oven en zet de temperatuur op 100°C.
Bak 60-70 minuten en zet dan de oven uit. Houd de deur gesloten en laat de pavlova ongeveer 30 minuten afkoelen. Zet de pavlova voorzichtig op een taartplateau.
Klop de slagroom (250 ml) met het bourbon-vanille-extract (2 el) en een beetje suiker (naar smaak) stijf. Garneer de pavlova met de slagroom, bessen en verse munt.