Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Pavlova met rood fruit

Pavlova met rood fruit

Dit recept is van: Taylor & Colledge

  1. Pavlova met rood fruit maken
Item 1 of 1
Pavlova met rood fruit
info
Benodigdheden
Stappen

Altijd al pavlova willen maken? Met dit pavlova recept maak je heel gemakkelijk een overheerlijk dessert. Deze pavlova met rood fruit is gegarneerd met romige vanilleslagroom en frisse muntblaadjes.

105 min.Bereidingstijd
70 min.Baktijd
Moeilijkheid
VanilleDessertsMeringueRood fruitKerst

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Eiwit (op kamertemperatuur)
    4 Stuk(s)
    Eiwit (op kamertemperatuur)
  • Zout
    1 snufje(s)
    Zout
  • Suiker (kristalsuiker)
    200 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  •  
    1 tl (theelepels)
    Azijn
  • Maizena (bijv. Koopmans)
    2 tl (theelepels)
    Maizena (bijv. Koopmans)
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Taylor & Colledge Biologisch Bourbon-Vanille-Extract
    2 el (eetlepels)
    Taylor & Colledge Biologisch Bourbon-Vanille-Extract

 

  • Frambozen
    50 g (gram)
    Frambozen
  • Aalbessen
    70 g (gram)
    Aalbessen
  • Bramen
    50 g (gram)
    Bramen
  • Blauwe bessen
    100 g (gram)
    Blauwe bessen
  • Aardbeien
    70 g (gram)
    Aardbeien
  • Munt (vers)
    2 takje(s)
    Munt (vers)

Keukenspullen

  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier
  • Pannenlikker (of spatel)
    Pannenlikker (of spatel)
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en teken een cirkel van 23 cm op het papier. Draai vervolgens om.

2. Pavlova meringue bereiden

Klop de eiwitten (4 stuks) met een snufje zout in een grote kom op hoge snelheid tot een stevig mengsel.

Klop op middelhoge snelheid en voeg langzaam de suiker (200 g) toe. Klop tot er glanzende pieken ontstaan.

Spatel hier vervolgens de maizena (2 tl) en azijn (1 tl) door, gebruik hiervoor een rubberen spatel.

Schep de meringue binnen de cirkel op het bakpapier. Zet de bakplaat in de oven en zet de temperatuur op 100°C.

3. Pavlova bakken

Bak 60-70 minuten en zet dan de oven uit. Houd de deur gesloten en laat de pavlova ongeveer 30 minuten afkoelen. Zet de pavlova voorzichtig op een taartplateau.

4. Decoreren

Klop de slagroom (250 ml) met het bourbon-vanille-extract (2 el) en een beetje suiker (naar smaak) stijf. Garneer de pavlova met de slagroom, bessen en verse munt.

Meer feestelijke recepten

  1. Appel kaneel macarons
    Moeilijker
    5
    30 min.
  2. Pavlova met rood fruit
    Moeilijk
    0
    105 min.
  3. Double chocolate tulband
    Gemiddeld
    3
    25 min.
  4. Amaretto cupcakes met witte chocolademousse
    Moeilijk
    5
    30 min.
  5. Chocolade bomb mirror cakes
    Moeilijk
    3
    45 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.