Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Amaretto cupcakes met witte chocolademousse

Amaretto cupcakes met witte chocolademousse

Dit recept is van: Annet

  1. Amaretto cupcakes maken
Item 1 of 1
Amaretto cupcakes met witte chocolademousse
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je een lekker dessert voor de feestdagen? Maak dan deze Amaretto cupcakes met witte chocolademousse. Met deze cupcakes maak je er gegarandeerd een feestje van!

30 min.Bereidingstijd
22 min.Baktijd
Moeilijkheid
12Porties
Oud & NieuwCupcakes & muffinsThema receptenKerstWitte chocoladeChocoladeFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Cupcakes Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Cupcakes Naturel
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g (gram)
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei (kamertemperatuur)
    2 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Melk
    50 ml
    Melk
  • Amaretto (amandellikeur)
    100 ml
    Amaretto (amandellikeur)
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    4 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Eidooier
    3 Stuk(s)
    Eidooier

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    30 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    30 g (gram)
    Water
  • Witte chocolade
    75 g (gram)
    Witte chocolade
  • Slagroom (ongezoet)
    225 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Melk chocolade
    300 g (gram)
    Melk chocolade
  • Pure chocolade
    30 g (gram)
    Pure chocolade
  • Gouden sprinkles
    Gouden sprinkles

Keukenspullen

  • Cupcake bakvorm (of bakplaat)
    Cupcake bakvorm (of bakplaat)
    Bestel dit product online
  • Cupcakevormpjes (goud)
    12 Stuk(s)
    Cupcakevormpjes (goud)
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Siliconen mal halve bollen
    2 Stuk(s)
    Siliconen mal halve bollen
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)
  • Pipetjes (bijv. House of Marie)
    Pipetjes (bijv. House of Marie)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Amaretto cupcakes bakken

Verwarm de oven voor (elektrische oven 175°C / Heteluchtoven 170°C / gasoven: stand 2-3).

Doe de cupcakemix (1 pak), de eieren (2 stuks), de melk (50 ml) en de boter (100 g) in een mengkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het geheel daarna op de hoogste stand gedurende 1 minuut tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.

Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op een cupcake drukt en deze terugveert. Laat de cupcakes afkoelen.

2. Witte chocolademousse bereiden

Week de gelatine (4 blaadjes) in ruim koud water.

Klop de slagroom (225 ml) tot yoghurt dikte en plaats deze in de koelkast. Smelt de witte chocolade (75 g) au bain-marie. Zet apart. Doe de eierdooiers (3 stuks) in een kom en klop deze wit en romig. Kook het water (30 g) en de suiker (30 g) en voeg dit suikerwater al kloppend toe aan de eidooiers.

Haal de gelatineblaadjes uit het water en leg het in het pannetje van de suiker. Los de gelatine op door het heel even door te verwarmen (let op! Niet koken!).

Klop de gelatine goed door het eimengsel. Klop vervolgens de gesmolten chocolade door het eimengsel.

Spatel hier als laatste de opgeklopte slagroom door. De mousse is nu klaar voor het vullen van de halve bollen.

3. Halve chocoladebollen maken

Smelt de melkchocolade (300 g) au bain-marie. Vul de siliconen mallen met de chocolade en laat deze vervolgens weer leeglopen. Zo ontstaat er een dun laagje chocolade. Strijk de halve bollen mooi af aan de zijkanten. Laat de bollen uitharden in de koelkast.

Laat de overgebleven chocolade hard worden, dit kan later weer opnieuw gebruikt worden.

Vul de halve bollen met de witte chocolademousse en laat de halve bollen opstijven in de koelkast.

4. Cupcakes decoreren

Haal de halve bollen uit de siliconen mal en zet deze op de cupcakes.

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Doe dit in een spuitzakje of gebruik een theelepeltje om strepen te maken over de halve bollen. Versier met sprinkles.

Vul de pippetjes met amaretto en steek deze voorzichtig in de chocoladebollen. Maak eerst met een naald of satéprikker voorzichtig een gaatje.

Meer kerstige desserts

  1. Amaretto cupcakes met witte chocolademousse
    Moeilijk
    5
    30 min.
  2. Lava cakes (glutenvrij)
    Makkelijk
    4
    5 min.
  3. Kerstboompjes van Red Velvet cake
    Gemiddeld
    4
    40 min.
  4. Croquembouche met chocolade, karamel en pistache
    Moeilijk
    0
    30 min.
  5. Kersttoetje: Chocolade trifle met stroopwafel
    Makkelijk
    4
    40 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.