Wil je een lekker dessert voor de feestdagen? Maak dan deze Amaretto cupcakes met witte chocolademousse. Met deze cupcakes maak je er gegarandeerd een feestje van!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Verwarm de oven voor (elektrische oven 175°C / Heteluchtoven 170°C / gasoven: stand 2-3).
Doe de cupcakemix (1 pak), de eieren (2 stuks), de melk (50 ml) en de boter (100 g) in een mengkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.
Klop het geheel daarna op de hoogste stand gedurende 1 minuut tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.
Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op een cupcake drukt en deze terugveert. Laat de cupcakes afkoelen.
Week de gelatine (4 blaadjes) in ruim koud water.
Klop de slagroom (225 ml) tot yoghurt dikte en plaats deze in de koelkast. Smelt de witte chocolade (75 g) au bain-marie. Zet apart. Doe de eierdooiers (3 stuks) in een kom en klop deze wit en romig. Kook het water (30 g) en de suiker (30 g) en voeg dit suikerwater al kloppend toe aan de eidooiers.
Haal de gelatineblaadjes uit het water en leg het in het pannetje van de suiker. Los de gelatine op door het heel even door te verwarmen (let op! Niet koken!).
Klop de gelatine goed door het eimengsel. Klop vervolgens de gesmolten chocolade door het eimengsel.
Spatel hier als laatste de opgeklopte slagroom door. De mousse is nu klaar voor het vullen van de halve bollen.
Smelt de melkchocolade (300 g) au bain-marie. Vul de siliconen mallen met de chocolade en laat deze vervolgens weer leeglopen. Zo ontstaat er een dun laagje chocolade. Strijk de halve bollen mooi af aan de zijkanten. Laat de bollen uitharden in de koelkast.
Laat de overgebleven chocolade hard worden, dit kan later weer opnieuw gebruikt worden.
Vul de halve bollen met de witte chocolademousse en laat de halve bollen opstijven in de koelkast.
Haal de halve bollen uit de siliconen mal en zet deze op de cupcakes.
Smelt de pure chocolade au bain-marie. Doe dit in een spuitzakje of gebruik een theelepeltje om strepen te maken over de halve bollen. Versier met sprinkles.
Vul de pippetjes met amaretto en steek deze voorzichtig in de chocoladebollen. Maak eerst met een naald of satéprikker voorzichtig een gaatje.