🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Amaretto cupcakes met witte chocolademousse

Amaretto cupcakes met witte chocolademousse

Dit recept is van: Annet

Amaretto cupcakes maken
Amaretto cupcakes met witte chocolademousse
Info Benodigdheden Stappen

Wil je een lekker dessert voor de feestdagen? Maak dan deze Amaretto cupcakes met witte chocolademousse. Met deze cupcakes maak je er gegarandeerd een feestje van!

30 min. Bereidingstijd
22 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
12 Porties
Oud & Nieuw Cupcakes & muffins Thema recepten Kerst Witte chocolade Chocolade Feestdagen
5
1 beoordeling Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Cupcakes Naturel
    1 Pak
    Dr. Oetker Cupcakes Naturel
  • Boter (op kamertemperatuur)
    100 g (gram)
    Boter (op kamertemperatuur)
  • Ei (kamertemperatuur)
    2 Stuk(s)
    Ei (kamertemperatuur)
  • Melk
    50 ml
    Melk
  • Amaretto (amandellikeur)
    100 ml
    Amaretto (amandellikeur)
  • Gelatine (Dr. Oetker)
    4 blaadje(s)
    Gelatine (Dr. Oetker)
  • Eidooier
    3 Stuk(s)
    Eidooier

 

  • Suiker (kristalsuiker)
    30 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Water
    30 g (gram)
    Water
  • Witte chocolade
    75 g (gram)
    Witte chocolade
  • Slagroom (ongezoet)
    225 ml
    Slagroom (ongezoet)
  • Melk chocolade
    300 g (gram)
    Melk chocolade
  • Pure chocolade
    30 g (gram)
    Pure chocolade
  • Gouden sprinkles
    Gouden sprinkles

Keukenspullen

  • Cupcake bakvorm (of bakplaat)
    Cupcake bakvorm (of bakplaat)
    Bestel dit product online
  • Cupcakevormpjes (goud)
    12 Stuk(s)
    Cupcakevormpjes (goud)
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
    Productdetails
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Siliconen mal halve bollen
    2 Stuk(s)
    Siliconen mal halve bollen
  • Pan met hittebestendige schaal  (au bain-marie)
    Pan met hittebestendige schaal (au bain-marie)
  • Pipetjes (bijv. House of Marie)
    Pipetjes (bijv. House of Marie)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Amaretto cupcakes bakken

Verwarm de oven voor (elektrische oven 175°C / Heteluchtoven 170°C / gasoven: stand 2-3).

Doe de cupcakemix (1 pak), de eieren (2 stuks), de melk (50 ml) en de boter (100 g) in een mengkom en meng het geheel met een mixer op de laagste stand goed door elkaar.

Klop het geheel daarna op de hoogste stand gedurende 1 minuut tot een glad beslag. Verdeel het beslag met 2 eetlepels of een ijsbolletjestang over de cupcakevormpjes.

Plaats de bakvorm in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de cupcakes in ca. 22 minuten gaar. De cupcakes zijn gaar als je met je vinger licht op een cupcake drukt en deze terugveert. Laat de cupcakes afkoelen.

2. Witte chocolademousse bereiden

Week de gelatine (4 blaadjes) in ruim koud water.

Klop de slagroom (225 ml) tot yoghurt dikte en plaats deze in de koelkast. Smelt de witte chocolade (75 g) au bain-marie. Zet apart. Doe de eierdooiers (3 stuks) in een kom en klop deze wit en romig. Kook het water (30 g) en de suiker (30 g) en voeg dit suikerwater al kloppend toe aan de eidooiers.

Haal de gelatineblaadjes uit het water en leg het in het pannetje van de suiker. Los de gelatine op door het heel even door te verwarmen (let op! Niet koken!).

Klop de gelatine goed door het eimengsel. Klop vervolgens de gesmolten chocolade door het eimengsel.

Spatel hier als laatste de opgeklopte slagroom door. De mousse is nu klaar voor het vullen van de halve bollen.

3. Halve chocoladebollen maken

Smelt de melkchocolade (300 g) au bain-marie. Vul de siliconen mallen met de chocolade en laat deze vervolgens weer leeglopen. Zo ontstaat er een dun laagje chocolade. Strijk de halve bollen mooi af aan de zijkanten. Laat de bollen uitharden in de koelkast.

Laat de overgebleven chocolade hard worden, dit kan later weer opnieuw gebruikt worden.

Vul de halve bollen met de witte chocolademousse en laat de halve bollen opstijven in de koelkast.

4. Cupcakes decoreren

Haal de halve bollen uit de siliconen mal en zet deze op de cupcakes.

Smelt de pure chocolade au bain-marie. Doe dit in een spuitzakje of gebruik een theelepeltje om strepen te maken over de halve bollen. Versier met sprinkles.

Vul de pippetjes met amaretto en steek deze voorzichtig in de chocoladebollen. Maak eerst met een naald of satéprikker voorzichtig een gaatje.

Meer kerstige desserts

Amaretto cupcakes met witte chocolademousse
Moeilijk
5
30 min.
Lava cakes (glutenvrij)
Makkelijk
4
5 min.
Kerstboompjes van Red Velvet cake
Gemiddeld
-
40 min.
Croquembouche met chocolade, karamel en pistache
Moeilijk
-
30 min.
Kersttoetje: Chocolade trifle met stroopwafel
Makkelijk
4
40 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.