Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appel kaneel macarons

Appel kaneel macarons

Dit recept is van: Annet

  1. Appel kaneel Macarons Kerst
Item 1 of 1
Appel kaneel macarons
info
Benodigdheden
Stappen

Appel kaneel macarons zijn de perfecte macarons om de herfstsmaken in huis te halen. Macarons heb je in eindeloos veel verschillende smaken, maar wij vinden de klassieke combinatie van appel en kaneel misschien wel het allerlekkerst. Om nog maar te zwijgen over de heerlijk romige karamel botercrème vulling! Zeker het proberen waard dus.

30 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
35-40Porties
Zoete receptenKerstThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker Botercrème
    1 Zakje(s)
    Dr. Oetker Botercrème
    Bestel dit product online
  • Roomboter (zacht)
    100 g (gram)
    Roomboter (zacht)
  • Melk (op kamertemperatuur)
    125 ml
    Melk (op kamertemperatuur)
  • Karamelpasta
    3 el (eetlepels)
    Karamelpasta
  • Appel
    2 Stuk(s)
    Appel
  • Poedersuiker
    2 el (eetlepels)
    Poedersuiker
  • Kaneel
    2 tl (theelepels)
    Kaneel

 

  • Boter (ongezouten roomboter)
    1 el (eetlepels)
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)
    1 tl (theelepels)
    Vanillepasta (bijv. Dr. Oetker)
  • Amandelmeel
    150 g (gram)
    Amandelmeel
  • Poedersuiker
    100 g (gram)
    Poedersuiker
  • Eiwit (op kamertemperatuur)
    110 g (gram)
    Eiwit (op kamertemperatuur)
  • Suiker (kristalsuiker)
    150 g (gram)
    Suiker (kristalsuiker)

Keukenspullen

  • Blender
    Blender
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    2 null
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Thermometer
    Thermometer
  • Steelpan
    Steelpan
  • Garde of spatel
    Garde of spatel
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  • Spatel
    Spatel
    Bestel dit product online
  • Spuitzak (met glad spuitmondje)
    2 null
    Spuitzak (met glad spuitmondje)
    Bestel dit product online
  • Bakplaat met bakpapier
    Bakplaat met bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Maak een karamel botercrème

Klop de zachte boter (100 g) op de laagste stand met de mixer met garden in 1 minuut glad, smeuïg en zonder klontjes.

Voeg de melk (125 ml), de karamelpasta (bijv. Bebogeen, 3 el) en de mix voor de botercrème (1 zakje) toe. Roer het geheel in ca. 1/2 minuut op de laagste stand door elkaar, totdat de massa iets dikker wordt. Ga met een lepel over de bodem en de randen van de kom zodat alle boter goed loskomt en door de botercrème gemengd kan worden.

Klop de massa in ca. 1 minuut op de middelste stand tot een luchtige botercrème.

Doe de botercrème in een spuitzak met evt. een kartelspuitmondje. Leg de botercrème apart.

2. Bereid de appelvulling

Schil de appels (2 stuks) en snijd deze in kleine blokjes (2 à 3 mm). Doe de appelblokjes samen met de poedersuiker (2 el) en kaneel (1 tl) in een kom. Roer deze goed door elkaar zodat alle blokjes bedekt zijn met suiker een kaneel.

Verwarm (room)boter (1 el) in een pan. Bak de appelblokjes aan op hoogvuur en sudder deze daarna op laag vuur beetgaar. Dit duurt ongeveer 10 minuten.

3. Bak de macarons

Verwarm de oven voor (Elektrisch 150°C / Hetelucht 140°C).

Doe het water (40 g) met de fijne kristalsuiker (150 g) in een pan. Laat dit staan zodat de suiker op kan lossen in het water.

Weeg de poedersuiker (100 g) en het amandelmeel (150 g) af. Doe dit in een blender en zeef het mengsel. Herhaal deze stap nogmaals. Splits de eieren (3 stuks) (zorg dat er absoluut geen eigeel bij het eiwit komt.) Zet de eierdooiers apart, deze heb je niet meer nodig.

Weeg 55 gram eiwitten af en voeg toe aan het mengsel en maak er een dikke pasta van. Voeg als laatste de kaneel (1 tl) toe.

Zorg dat je mixer en je kom brandschoon zijn. Als er iets vet in de kom zit zal je eiwit niet stijf worden. Doe de overige 55 gram eiwitten in de kom.

Zet het water met de suiker op de warmtebron en breng de suiker aan de kook tot 118 °C. Gebruik hiervoor een thermometer. Roer niet in de suiker, anders ontstaan er suikerkristallen. Begin met het kloppen van de eiwitten zodra de suiker 118 °C is. (De eiwitten zijn stijf als je de kom op zijn kop houdt en deze in de kom blijven.) Zet de mixer op halve snelheid zodra de suikertemperatuur 121 °C is. Giet de suikersiroop in een dun straaltje bij de stijf geslagen eiwitten. Verhoog de snelheid weer tot maximaal.

Blijf het eiwit kloppen tot het afgekoeld is.

Voeg nu 1/3 van het opgeklopte eiwit toe aan de amandelpasta. Vouw het beslag voorzichtig om. Voeg vervolgens het overgebleven opgeklopte eiwit in twee delen toe. Zodra je een aaneengesloten 8 kunt ‘schrijven’ op je beslag, de spatel wordt gebruikt als een ‘pen’, is het klaar. Stop dat met vouwen.

Doe het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje. Neem een bakplaat bekleed met bakpapier of een siliconenmat. (Bakpapier kan rimpelen waardoor de macarons niet mooi rond worden.) Spuit kleine hoopjes op de bakplaat van ongeveer 3 centimeter doorsnede. Houdt voldoende ruimte tussen de hoopjes. De hoopjes lopen nog iets uit. Tik de bakplaat een aantal keren op je werkblad zodat de luchtbelletjes kunnen ontsnappen.

Bestrooi de macarons met een heel klein beetje kaneel (1 tl).

Bak de macarons in ongeveer 15 – 18 minuten gaar. Laat de macarons afkoelen op het bakpapier.

Perfect ronde macarons

Wil je dat alle macarons even groot zijn? Teken dan rondjes op het bakpapier en draai het papier vervolgens om. Of gebruik een macaronmat.

4. Macarons vullen

Doe de appelvulling in een spuitzak en spuit op de helft van de macarons in het midden een bolletje appelvulling. Spuit om de appelvulling een randje botercrème en leg de tweede macaron er bovenop.

Meer feestelijke recepten

  1. Appel kaneel macarons
    Moeilijker
    5
    30 min.
  2. Pavlova met rood fruit
    Moeilijk
    0
    105 min.
  3. Double chocolate tulband
    Gemiddeld
    3
    25 min.
  4. Amaretto cupcakes met witte chocolademousse
    Moeilijk
    5
    30 min.
  5. Chocolade bomb mirror cakes
    Moeilijk
    3
    45 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.