BAK & SPAAR SHOP OFFLINE. Ons magazijn gaat verhuizen, daarom kun je even niet bestellen. 7 juli zijn we weer open!

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Cake
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Zomer
      • Brunch
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Verjaardag
      • Regenboog
      • Geboorte
      • Halloween
      • Sinterklaas
      • Kerst
      • Oud & Nieuw
      • Valentijn
      • Pasen
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Cake Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Zomer Brunch
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Verjaardag Regenboog Geboorte Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw Valentijn Pasen
Baktips
Recepten
Oreo oliebollen

Oreo oliebollen

Dit recept is van: Annet

Oreo oliebollen
Oreo oliebollen
Info Benodigdheden Stappen

Wil je variëren met oliebollen? Deze Oreo oliebollen zijn super lekker. Zet je favoriete koekjes alvast klaar, doe een mooi glitterpak aan en bakken maar!

75 min. Bereidingstijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20-25 Porties
Geen friteuse?

Heb je geen friteuse in huis? Geen paniek! In een diepe pan kun je deze oliebollen ook goed frituren.

Oud & Nieuw Oliebollen Oreo Feestje

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling! Wat vind je van dit recept?
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Oliebollen
    Koopmans Oliebollen
  • Water (handwarm)
    500 ml
    Water (handwarm)
  • Oreo® original
    24 stuk(s)
    Oreo® original
  • Witte basterdsuiker
    75 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
  •  
    Zonnebloemolie (om in te frituren)

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  •  
    Frituurpan

Stappen

1. Voorbereiden

Hak de Oreokoekjes (24 stuks) grof. Zet apart.

Doe de Koopmans Oliebollenmix in een beslagkom. Voeg het water (500 ml), de basterdsuiker (75 g) en het extract (2 tl) toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.

Schep de Oreo stukjes door het beslag.

Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.

2. Oliebollen bakken

Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190°C).

Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.

Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin.

Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

Maak het oliebollen recept helemaal compleet door de oliebollen te bestrooien met poedersuiker. 

Meer oliebol recepten

Oreo oliebollen
Oliebollen met chorizo en manchego
Oliebollen met witte chocolade
Oliebollen met chili en chocolade
Oliebollen gevuld met chocolade
Oliebollen met decoratie
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2022 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.