Wil je variëren met oliebollen? Deze Oreo oliebollen zijn super lekker. Zet je favoriete koekjes alvast klaar, doe een mooi glitterpak aan en bakken maar!
Heb je geen friteuse in huis? Geen paniek! In een diepe pan kun je deze oliebollen ook goed frituren.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Hak de Oreokoekjes (24 stuks) grof. Zet apart.
Doe de Koopmans Oliebollenmix in een beslagkom. Voeg het water (500 ml), de basterdsuiker (75 g) en het extract (2 tl) toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.
Schep de Oreo stukjes door het beslag.
Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.
Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190°C).
Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.
Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin.
Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.
Maak het oliebollen recept helemaal compleet door de oliebollen te bestrooien met poedersuiker.