Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Oreo oliebollen

Oreo oliebollen

Dit recept is van: Annet

  1. Oreo oliebollen
Item 1 of 1
Oreo oliebollen
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je variëren met oliebollen? Deze Oreo oliebollen zijn super lekker. Zet je favoriete koekjes alvast klaar, doe een mooi glitterpak aan en bakken maar!

75 min.Bereidingstijd
Moeilijkheid
20-25Porties
Geen friteuse?

Heb je geen friteuse in huis? Geen paniek! In een diepe pan kun je deze oliebollen ook goed frituren.

Oud & NieuwOliebollenOreoFeestjeFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Water (handwarm)
    500 ml
    Water (handwarm)
  • Oreo® original
    24 Stuk(s)
    Oreo® original
  • Witte basterdsuiker
    75 g (gram)
    Witte basterdsuiker
  • Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
    2 tl (theelepels)
    Dr. Oetker Bourbon-Vanille-Extract
  •  
    Zonnebloemolie (om in te frituren)

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  •  
    Frituurpan

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Hak de Oreokoekjes (24 stuks) grof. Zet apart.

Doe de Koopmans Oliebollenmix in een beslagkom. Voeg het water (500 ml), de basterdsuiker (75 g) en het extract (2 tl) toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag.

Schep de Oreo stukjes door het beslag.

Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.

2. Oliebollen bakken

Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190°C).

Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag. Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder.

Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin.

Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

Maak het oliebollen recept helemaal compleet door de oliebollen te bestrooien met poedersuiker. 

Meer oliebol recepten

  1. Oreo oliebollen
    Gemiddeld
    5
    75 min.
  2. Oliebollen met chorizo en manchego
    Makkelijk
    5
    30 min.
  3. Oliebollen met witte chocolade
    Moeilijk
    0
    55 min.
  4. Oliebollen met chili en chocolade
    Gemiddeld
    0
    30 min.
  5. Oliebollen gevuld met chocolade
    Moeilijk
    2
    80 min.
  6. Oliebollen met decoratie
    Moeilijk
    0
    55 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.