Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Oliebollen met chili en chocolade

Proef de gedurfde combinatie van chili en chocolade en laat je verrassen. Zoet maar met een twist!

Bereiden

30 min

Baktijd

4 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

20 oliebollen

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Oliebollen

    • 500 ml water (handwarm)

    Doe de mix in een beslagkom en voeg het water toe. Roer het geheel met een pollepel of mixer met deeghaken tot een glad beslag.

  2. Stap 2

    • 2 el gedroogde chiliflakes

    Roer de chiliflakes door het beslag met een pollepel.

Beslag laten rijzen

  1. Stap 3

    Laat het beslag in een kom en afgedekt met plastic ongeveer 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag niet meer door!

Oliebollen verwarmen

  1. Stap 4

    • Zonnebloemolie

    Verwarm de friteuse of de zonnebloemolie in de diepe pan tot 190 graden.

    Welke olie?

    Zonnebloemolie, slaolie of Arachideolie (pindaolie). Zonnebloemolie is het meest neutraal van smaak. Met Arachideolie kun je wat langer frituren. Je hebt ± 2 liter olie per pan nodig.

  2. Stap 5

    • 200 g pure chocolade (in stukken)

    Vorm met een ijstang of 2 lepels die je in de olie hebt gedipt bolletjes van het beslag en duw in elk bolletje een stukje chocolade.

    Chocolade goed bedekken!

    Zorg dat het beslag goed om de chocolade sluit anders verbrandt deze in de hete olie.

  3. Stap 6

    Laat de oliebollen in de hete frituurlolie glijden.

  4. Stap 7

    Bak de oliebollen in 3-4 minuten gaar en rondom goudbruin.

Laat de oliebollen uitlekken

  1. Stap 8

    Schep de oliebollen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.