🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Oliebollen met chili en chocolade

Oliebollen met chili en chocolade

Dit recept is van: Danna

oliebollen met chili en chocolade
Oliebollen met chili en chocolade
Info Benodigdheden Stappen

Proef de gedurfde combinatie van chili en chocolade en laat je verrassen. Zoet maar met een twist!

30 min. Bereidingstijd
4 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Chocolade Oud & Nieuw Thema recepten Feestdagen
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    1 Pak
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Water (handwarm)
    500 ml
    Water (handwarm)
  •  
    2 el (eetlepels)
    Chilivlokken
  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie
  • Pure chocolade
    200 g
    Pure chocolade

Keukenspullen

  • Friteuse (of diepe pan)
    Friteuse (of diepe pan)
  • Garde
    Garde
  •  
    Keukenpapier
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  •  
    Schuimspaan
  • IJslepel
    IJslepel

Stappen

1. Voorbereiden

Doe de mix (1 pak Koopmans Oliebollen) in een beslagkom en voeg het handwarme water (500 ml) toe. Roer het geheel met een pollepel of mixer met deeghaken tot een glad beslag.

Roer de chiliflakes (2 el) door het beslag met een pollepel.

2. Beslag laten rijzen

Laat het beslag in een kom en afgedekt met plastic ongeveer 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag niet meer door!

3. Oliebollen verwarmen

Verwarm de friteuse of de zonnebloemolie in de diepe pan tot 190 graden. Breek de pure chocolade (200 g) in stukken. Vorm met een ijstang of 2 lepels die je in de olie hebt gedipt bolletjes van het beslag en duw in elk bolletje een stukje pure chocolade.

Laat de oliebollen in de hete frituurolie glijden.

Bak de oliebollen in 3-4 minuten gaar en rondom goudbruin.

Welke olie?

Zonnebloemolie, slaolie of Arachideolie (pindaolie). Zonnebloemolie is het meest neutraal van smaak. Met Arachideolie kun je wat langer frituren. Je hebt ± 2 liter olie per pan nodig.

Chocolade goed bedekken!

Zorg dat het beslag goed om de chocolade sluit, anders verbrandt deze in de hete olie.

4. Laat de oliebollen uitlekken

Schep de oliebollen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.