Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Oliebollen met chili en chocolade

Oliebollen met chili en chocolade

Dit recept is van: Danna

  1. oliebollen met chili en chocolade
Item 1 of 1
Oliebollen met chili en chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Proef de gedurfde combinatie van chili en chocolade en laat je verrassen. Zoet maar met een twist!

30 min.Bereidingstijd
4 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
ChocoladeOud & NieuwThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    1 Pak
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Water (handwarm)
    500 ml
    Water (handwarm)
  •  
    2 el (eetlepels)
    Chilivlokken
  • Zonnebloemolie
    Zonnebloemolie
  • Pure chocolade
    200 g
    Pure chocolade

Keukenspullen

  • Friteuse (of diepe pan)
    Friteuse (of diepe pan)
  • Garde
    Garde
  •  
    Keukenpapier
  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  •  
    Schuimspaan
  • IJslepel
    IJslepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Doe de mix (1 pak Koopmans Oliebollen) in een beslagkom en voeg het handwarme water (500 ml) toe. Roer het geheel met een pollepel of mixer met deeghaken tot een glad beslag.

Roer de chiliflakes (2 el) door het beslag met een pollepel.

2. Beslag laten rijzen

Laat het beslag in een kom en afgedekt met plastic ongeveer 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag niet meer door!

3. Oliebollen verwarmen

Verwarm de friteuse of de zonnebloemolie in de diepe pan tot 190 graden. Breek de pure chocolade (200 g) in stukken. Vorm met een ijstang of 2 lepels die je in de olie hebt gedipt bolletjes van het beslag en duw in elk bolletje een stukje pure chocolade.

Laat de oliebollen in de hete frituurolie glijden.

Bak de oliebollen in 3-4 minuten gaar en rondom goudbruin.

Welke olie?

Zonnebloemolie, slaolie of Arachideolie (pindaolie). Zonnebloemolie is het meest neutraal van smaak. Met Arachideolie kun je wat langer frituren. Je hebt ± 2 liter olie per pan nodig.

Chocolade goed bedekken!

Zorg dat het beslag goed om de chocolade sluit, anders verbrandt deze in de hete olie.

4. Laat de oliebollen uitlekken

Schep de oliebollen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.