Proef de gedurfde combinatie van chili en chocolade en laat je verrassen. Zoet maar met een twist!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de mix (1 pak Koopmans Oliebollen) in een beslagkom en voeg het handwarme water (500 ml) toe. Roer het geheel met een pollepel of mixer met deeghaken tot een glad beslag.
Roer de chiliflakes (2 el) door het beslag met een pollepel.
Laat het beslag in een kom en afgedekt met plastic ongeveer 45 minuten rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag niet meer door!
Verwarm de friteuse of de zonnebloemolie in de diepe pan tot 190 graden. Breek de pure chocolade (200 g) in stukken. Vorm met een ijstang of 2 lepels die je in de olie hebt gedipt bolletjes van het beslag en duw in elk bolletje een stukje pure chocolade.
Laat de oliebollen in de hete frituurolie glijden.
Bak de oliebollen in 3-4 minuten gaar en rondom goudbruin.
Zonnebloemolie, slaolie of Arachideolie (pindaolie). Zonnebloemolie is het meest neutraal van smaak. Met Arachideolie kun je wat langer frituren. Je hebt ± 2 liter olie per pan nodig.
Zorg dat het beslag goed om de chocolade sluit, anders verbrandt deze in de hete olie.
Schep de oliebollen uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.