Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Oliebollen met witte chocolade

Een originele oliebol in warme winterse smaken met heerlijke koekkruiden en een witte chocoladedip.

Bereiden

55 min

Baktijd

4 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20 stuks

Beslag bereiden

  1. Stap 1

    • 2 el koekkruiden

    • 1 pak Koopmans Oliebollen

    • Water (handwarm = 37°C)

    Die de mix in een beslagkom, voeg het handwarme water en de koekkruiden toe en mix met een mixer met deeghaken tot een beslag.

    Warm water toevoegen

    Voor een oliebollenbeslag met gist heb je handwarm water nodig. Je kunt ook zeggen: water op douchetemperatuur, dus draai de warme kraan open en wanneer je er zo onder zou willen stappen is het goed.

  2. Stap 2

    Dek de kom af met plastic- of huishoudfolie en laat het beslag 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Oliebollen bakken

  1. Stap 3

    Laat ondertussen in een diepe frituurpan of friteuse de olie goed heet worden, zodat er damp vanaf komt (190 °C).

  2. Stap 4

    Vorm met twee lepels of een ijslepel kleine bolletjes van het beslag en laat deze in de hete olie glijden. Bak de oliebollen in 3 tot 4 minuten rondom goudbruin en gaar.

  3. Stap 5

    Haal de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

Oliebollen decoreren

  1. Stap 6

    • 200 g witte chocolade

    Smelt ondertussen de witte chocolade au bain-marie en laat hierna kort iets afkoelen.

  2. Stap 7

    • 1 tl koekkruiden

    Dip de helft van de oliebollen met een zijde in de witte chocolade zodat ze voor de helft bedekt zijn. Maak met behulp van een lepel rustieke streepjes witte chocolade over de resterende oliebollen. Strooi er tot slot wat koekkruiden overheen en laat rusten zodat de chocolade kan uitharden.

  3. Stap 8

    Serveer de oliebollen met witte chocolade op een feestelijke schaal.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.