🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Oliebollen met witte chocolade

Oliebollen met witte chocolade

Dit recept is van: Bakken.nl team

Oliebollen met witte chocolade
Oliebollen met witte chocolade
Info Benodigdheden Stappen

Een originele oliebol in warme winterse smaken met heerlijke koekkruiden en een witte chocoladedip.

55 min. Bereidingstijd
4 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
20 Porties
Oliebollen Witte chocolade Oud & Nieuw Thema recepten Feestdagen
0
Nog geen beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koekkruiden
    2 el (eetlepels)
    Koekkruiden
  • Koekkruiden
    1 tl (theelepels)
    Koekkruiden
  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    1 pak(ken)
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Water (handwarm)
    500 ml
    Water (handwarm)
  • Witte chocolade
    200 g
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
    Productdetails
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  •  
    (Frituur)pan met zonnebloem- of arachide olie
  • Steelpan
    Steelpan
  •  
    Kom (vuurvast)

Stappen

1. Beslag bereiden

Doe de mix (1 pak Koopmans Oliebollen) in een mengkom, voeg het handwarme water (500 ml) en de koekkruiden (2 el) toe en mix met een mixer met deeghaken tot een beslag.

Dek de kom af met plastic- of huishoudfolie en laat het beslag 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Warm water toevoegen

Voor een oliebollenbeslag met gist heb je handwarm water nodig. Je kunt ook zeggen: water op douchetemperatuur, dus draai de warme kraan open en wanneer je er zo onder zou willen stappen is het goed.

2. Oliebollen bakken

Laat ondertussen in een diepe frituurpan of friteuse de olie goed heet worden, zodat er damp vanaf komt (190 °C).

Vorm met twee lepels of een ijslepel kleine bolletjes van het beslag en laat deze in de hete olie glijden. Bak de oliebollen in 3 tot 4 minuten rondom goudbruin en gaar.

Haal de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

3. Oliebollen decoreren

Smelt ondertussen de witte chocolade (200 g) au bain-marie en laat hierna kort iets afkoelen.

Dip de helft van de oliebollen met een zijde in de witte chocolade zodat ze voor de helft bedekt zijn. Maak met behulp van een lepel rustieke streepjes witte chocolade over de resterende oliebollen. Strooi er tot slot wat koekkruiden (1 tl) overheen en laat rusten zodat de chocolade kan uitharden.

Serveer de oliebollen met witte chocolade op een feestelijke schaal.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.