Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Oliebollen met witte chocolade

Oliebollen met witte chocolade

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Oliebollen met witte chocolade
Item 1 of 1
Oliebollen met witte chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Een originele oliebol in warme winterse smaken met heerlijke koekkruiden en een witte chocoladedip.

55 min.Bereidingstijd
4 min.Baktijd
Moeilijkheid
20Porties
OliebollenWitte chocoladeOud & NieuwThema receptenFeestdagen

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koekkruiden
    2 el (eetlepels)
    Koekkruiden
  • Koekkruiden
    1 tl (theelepels)
    Koekkruiden
  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    1 pak(ken)
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Water (handwarm)
    500 ml
    Water (handwarm)
  • Witte chocolade
    200 g
    Witte chocolade

Keukenspullen

  • Mixer met deeghaken
    Mixer met deeghaken
  • Huishoudfolie
    Huishoudfolie
  •  
    (Frituur)pan met zonnebloem- of arachide olie
  • Steelpan
    Steelpan
  •  
    Kom (vuurvast)

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Beslag bereiden

Doe de mix (1 pak Koopmans Oliebollen) in een mengkom, voeg het handwarme water (500 ml) en de koekkruiden (2 el) toe en mix met een mixer met deeghaken tot een beslag.

Dek de kom af met plastic- of huishoudfolie en laat het beslag 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.

Warm water toevoegen

Voor een oliebollenbeslag met gist heb je handwarm water nodig. Je kunt ook zeggen: water op douchetemperatuur, dus draai de warme kraan open en wanneer je er zo onder zou willen stappen is het goed.

2. Oliebollen bakken

Laat ondertussen in een diepe frituurpan of friteuse de olie goed heet worden, zodat er damp vanaf komt (190 °C).

Vorm met twee lepels of een ijslepel kleine bolletjes van het beslag en laat deze in de hete olie glijden. Bak de oliebollen in 3 tot 4 minuten rondom goudbruin en gaar.

Haal de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.

3. Oliebollen decoreren

Smelt ondertussen de witte chocolade (200 g) au bain-marie en laat hierna kort iets afkoelen.

Dip de helft van de oliebollen met een zijde in de witte chocolade zodat ze voor de helft bedekt zijn. Maak met behulp van een lepel rustieke streepjes witte chocolade over de resterende oliebollen. Strooi er tot slot wat koekkruiden (1 tl) overheen en laat rusten zodat de chocolade kan uitharden.

Serveer de oliebollen met witte chocolade op een feestelijke schaal.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.