Een originele oliebol in warme winterse smaken met heerlijke koekkruiden en een witte chocoladedip.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de mix (1 pak Koopmans Oliebollen) in een mengkom, voeg het handwarme water (500 ml) en de koekkruiden (2 el) toe en mix met een mixer met deeghaken tot een beslag.
Dek de kom af met plastic- of huishoudfolie en laat het beslag 45 minuten rijzen op kamertemperatuur.
Voor een oliebollenbeslag met gist heb je handwarm water nodig. Je kunt ook zeggen: water op douchetemperatuur, dus draai de warme kraan open en wanneer je er zo onder zou willen stappen is het goed.
Laat ondertussen in een diepe frituurpan of friteuse de olie goed heet worden, zodat er damp vanaf komt (190 °C).
Vorm met twee lepels of een ijslepel kleine bolletjes van het beslag en laat deze in de hete olie glijden. Bak de oliebollen in 3 tot 4 minuten rondom goudbruin en gaar.
Haal de oliebollen met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op een stuk keukenpapier.
Smelt ondertussen de witte chocolade (200 g) au bain-marie en laat hierna kort iets afkoelen.
Dip de helft van de oliebollen met een zijde in de witte chocolade zodat ze voor de helft bedekt zijn. Maak met behulp van een lepel rustieke streepjes witte chocolade over de resterende oliebollen. Strooi er tot slot wat koekkruiden (1 tl) overheen en laat rusten zodat de chocolade kan uitharden.
Serveer de oliebollen met witte chocolade op een feestelijke schaal.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.