Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Oliebollen gevuld met chocolade

Oliebollen gevuld met chocolade

Dit recept is van: Koopmans

  1. Oliebollen gevuld met chocolade
Item 1 of 1
Oliebollen gevuld met chocolade
info
Benodigdheden
Stappen

Oliebollen met krenten en rozijnen, die kennen we wel. Tijd voor iets nieuws! Vul de oliebollen met lekkere chocolade.

80 min.Bereidingstijd
4 min.Baktijd
Moeilijkheid
20-25Porties
OliebollenChocoladeOud & NieuwThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Koopmans Oliebollenmix Origineel
    1 pak(ken)
    Koopmans Oliebollenmix Origineel
  • Water (handwarm)
    500 ml
    Water (handwarm)
  • Pure chocolade
    2 Repen
    Pure chocolade

Keukenspullen

  • Friteuse (of diepe pan)
    Friteuse (of diepe pan)
  • IJslepel
    IJslepel
  •  
    Plasticfolie

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Oliebollenbeslag maken

Doe de mix (1 pak Koopmans Oliebollen) in een beslagkom. Voeg het water (500 ml) toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag. (Voeg geen krenten/rozijnen toe).

Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door. 

Breek de chocolade (2 repen) in stukjes.

2. Oliebollen met chocolade bakken

Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C). Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag. 

Druk een stukje chocolade in het deeg en zorg ervoor dat het oliebollenbeslag er goed omheen zit.

Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder. Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin.

Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.

Serveer de oliebollen met poedersuiker.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.