Oliebollen met krenten en rozijnen, die kennen we wel. Tijd voor iets nieuws! Vul de oliebollen met lekkere chocolade.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Doe de mix (1 pak Koopmans Oliebollen) in een beslagkom. Voeg het water (500 ml) toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag. (Voeg geen krenten/rozijnen toe).
Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door.
Breek de chocolade (2 repen) in stukjes.
Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C). Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag.
Druk een stukje chocolade in het deeg en zorg ervoor dat het oliebollenbeslag er goed omheen zit.
Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder. Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin.
Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken.
Serveer de oliebollen met poedersuiker.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.