Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Oliebollen gevuld met chocolade

Oliebollen met krenten en rozijnen, die kennen we wel. Tijd voor iets nieuws! Vul de oliebollen met een stukje chocolade.

Bereiden

80 min

Baktijd

4 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

20-25 stuks

Oliebollen beslag maken

Elektrisch °C / Hetelucht °C

  1. Stap 1

    • Koopmans Oliebollen

    • 500 ml water (handwarm)

    Doe de mix in een beslagkom. Voeg het water toe. Roer het geheel met een pollepel of een mixer met deeghaken tot een glad beslag. (Voeg geen krenten/rozijnen toe).

  2. Stap 2

    Laat het beslag in de kom, afgedekt met plastic, ca. 45 min. rijzen bij kamertemperatuur. Roer het beslag tijdens het rijzen en bakken niet meer door. 

  3. Stap 3

    • 2 plakjes pure chocolade

    Breek de chocolade in stukjes.

Oliebollen met chocolade bakken

  1. Stap 4

    Laat in een diepe pan of friteuse de olie heet worden, totdat er iets damp afkomt (circa 190 °C). Vorm met twee lepels of een oliebollentang (ijstang) bolletjes beslag. 

  2. Stap 5

    Druk een stukje chocolade in het deeg en zorg ervoor dat het oliebollenbeslag er goed omheen zit.

  3. Stap 6

    Laat de bolletjes in de hete olie glijden en dompel ze even onder. Bak de oliebollen in circa 3-4 min. rondom goudbruin.

  4. Stap 7

    Neem de oliebollen met een schuimspaan uit de olie. Laat ze in een vergiet of op keukenpapier uitlekken. 

  5. Stap 8

    Serveer de oliebollen met poedersuiker.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.