Dr. Oetker

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Moederdag kwarktaart met verse aardbeien

Bak voor Moederdag deze schattige hartjes taart. Het kan in een hartvormige bakvorm maar ook gewoon in een ronde sprinvorm! Een paar uur laten opstijven, en klaar! Maak deze Moederdag kwarktaart helemaal af met verse aardbeien en chocolade.

Bereiden

45 min

Opstijftijd

180 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 taartpunten

Liefdestaartbodem maken

 1. Stap 1

  • Pak Dr. Oetker Kwarktaart Aardbei

  • 60 g boter

  Bekleed de springvorm met het bijgeleverde bakpapier. Smelt de roomboter in een steelpan en meng met de gemalen pistachenoten en het zakje kruimelbodemmix.

 2. Stap 2

  Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm circa 10 minuten in de koelkast.

Kwarktaart maken

 1. Stap 3

  • 500 g magere kwark

  • 250 ml slagroom

  • 400 ml water

  Doe het water (op kamertemperatuur), de kwark en de slagroom (direct uit de koelkast) in een kom en klop dit met een mixer met garden op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel.

  Goed koud

  Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.

 2. Stap 4

  Voeg de taartmix toe aan het mengsel en klop het met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Koop het daarna op de hoogste stand in 2,5 minuten tot een luchtige massa.

 3. Stap 5

  Schenk het taartmengsel over de bodem. Laat de taart hierna 2,5 uur opstijven in de koelkast.

Moederdag kwarktaart versieren

 1. Stap 6

  • 200 g aardbeien

  • 1 zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

  Leg het zakje chocoglazuur ca. 5 minuten in een schaaltje gekookt water. Ontkroon de aardbeien en snijd ze in plakjes van 0,5 cm. Snijd een klein driehoekje uit op de plek waar het kroontje zat, zodat de plakjes de vorm krijgen van hartjes.

 2. Stap 7

  Leg de aardbeien hartjes op de kwarktaart. Kneed het zakje met chocoglazuur goed door. Knip een klein hoekje van het zakje. Drapeer de chocolade van linksboven naar rechtsonder in rechte lijnen over de kwarktaart.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.