Bak deze cakerol voor een feestelijk (Moederdag) ontbijt en zet een bijzonder iemand in het zonnetje. Heerlijk gevuld met slagroom en frambozenjam.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Neem de bakplaat uit de oven en verwarm de oven voor (elektrisch 200°C / hetelucht 185°C).
Besmeer een bakplaat met wat boter en leg het bakpapier erop.
Roer met een garde in een kom de suiker (20 g), de maïzena (15 g), de bloem (15 g), het eiwit (1 stuks) en de gesmolten boter (20 g) door elkaar.
Verdeel het mengsel over twee kommen en breng met een paar druppels kleurstof het beslag op kleur. Rood en roze voor de hartjes.
Vul twee spuitzakken met het gekleurde beslag en spuit roze en rode hartjes op het bakpapier.
Klop de eieren (4 stuks) en de eidooier met een mixer op hoge snelheid 1 minuut tot een luchtig mengsel. Voeg de suiker (85 g) toe en klop nog eens 3 minuten. Meng de bloem (90 g) met het Backin bakpoeder (0,5 zakje) en mix door het eimengsel.
Verdeel het beslag voorzichtig over de gekleurde hartjes op de bakplaat. Bak de biscuit 10 minuten in het midden van de hete oven.
Neem direct uit de oven en stort de biscuit omgekeerd op een vel bakpapier. Laat het 10 minuten afkoelen en trek het bakpapier er voorzichtig af.
Smeer de frambozenjam (5 el) over de cake. Klop de slagroom (250 ml) samen met de suiker (1 el) op en smeer uit over de jam.
Rol de cakerol voorzichtig op en laat ten minste 30 minuten opstijven in de koelkast. Snijd de uiteindes eraf en serveer de rol!
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.