🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.

Recepten Bak & Spaar
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten
Inloggen
Recepten
  • Zoek naar '' in alle recepten
Producten
  • Zoek naar '' in alle producten

Terug Menu

  • Bak & Spaar
    • Bak & Spaar Shop
  • Recepten
    • Favoriete recepten
    • Zoete recepten
      • Zoete recepten
      • Taart
        • Taart
        • Appeltaart
        • Biscuittaart
        • Cheesecake
        • Chocoladetaart
        • Fruittaart recepten
        • Slof
        • Worteltaart
      • Zonder oven
      • Brownies
      • Cake
        • Cake
        • Appelcake
        • Bananenbrood
        • Cupcakes & muffins
        • Kruidcake
        • Kwarkcake
        • Red velvet
        • Stroopwafel
        • Tulband
      • Desserts
      • Donuts
      • Gebak
      • Koekjes
      • Pannenkoeken
      • Soezen
      • Wafels
      • Zoet brood
      • Oliebollen
    • Hartige recepten
      • Hartige recepten
      • Bladerdeeg
      • Borrelhapjes
      • Brood
      • Hartige taart
      • Quiche
    • Lifestyle recepten
      • Lifestyle recepten
      • Glutenvrij bakken
      • Lactosevrij bakken
      • Vegan bakken
      • Vegetarisch bakken
    • Thema recepten
      • Thema recepten
      • Winter
      • Feestdagen
        • Feestdagen
        • Valentijn
        • Koningsdag
        • Pasen
        • Moederdag
        • Vaderdag
        • Halloween
        • Sinterklaas
        • Kerst
        • Oud & Nieuw
      • Verjaardag
      • Bakken met kinderen
        • Bakken met kinderen
        • Kindertraktaties
      • Geboorte
      • Brunch
      • High tea
      • Regenboog
    • Baktips
  • Bak & spaar shop
  • Profiel
    • Profiel
    • Account aanpassen
    • Wachtwoord wijzigen
    • Bestelgeschiedenis
    • Favoriete recepten
    • Favoriete producten
  • Contact
Zoete recepten
Taart
Appeltaart Biscuittaart Cheesecake Chocoladetaart Fruittaart recepten Slof Worteltaart
Zonder oven Brownies
Cake
Appelcake Bananenbrood Cupcakes & muffins Kruidcake Kwarkcake Red velvet Stroopwafel Tulband
Desserts Donuts Gebak Koekjes Pannenkoeken Soezen Wafels Zoet brood Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg Borrelhapjes Brood Hartige taart Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken Lactosevrij bakken Vegan bakken Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn Koningsdag Pasen Moederdag Vaderdag Halloween Sinterklaas Kerst Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte Brunch High tea Regenboog
Baktips
Recepten
Appelflappen

Appelflappen

Dit recept is van: Koopmans

zelf appelflappen maken
Appelflappen
Info Benodigdheden Stappen

Appeltje, eitje en een plakje bladerdeeg: de ingrediënten voor een heerlijke appelflap! Gemaakt in een handomdraai, handig als je even snel wat lekkers wil bakken.

10 min. Bereidingstijd
15 min. Baktijd
 
 
 
 
 
Moeilijkheid
10 Porties
Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

Appel Bladerdeeg Rozijnen Kaneel Gebak
4
32 beoordelingen Geef jouw mening
Dit recept al eens gemaakt? Beoordeel het recept.

Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.

Bedankt voor je beoordeling!
${ message.value }
${ message.value }

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 pak(ken)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
    4 Stuk(s)
    Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
  • Kaneel
    1 snufje(s)
    Kaneel
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 snufje(s)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Rozijnen
    50 g
    Rozijnen
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Vork
    Vork

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (1 pak) van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.

Verwarm de oven voor (elektrisch 225°C / hetelucht 210°C).

2. Appelvulling maken

Schil ondertussen de friszure appels (4 stuks), verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. 

Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel (snufje) en suiker (snufje). Meng hier eventueel rozijnen (50 g) door.

Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het appelmengsel. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan met een vork.

Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei (1 stuks) of met wat water en strooi er suiker over.

Geef ze wat extra's

Laat de rozijnen een paar uur van te voren wellen in een likeur (cognac, rum, amaretto of Licor 43 bijvoorbeeld), met wat rietsuiker.

3. Appelflappen bakken

Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer recepten met bladerdeeg

Appelflappen
Makkelijk
4
10 min.
Luxe perenflappen
Gemiddeld
5
15 min.
Kersenflappen
Makkelijk
4
15 min.
Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie
Makkelijk
4
30 min.
Kip in bladerdeeg
Makkelijk
4
15 min.
 

Gratis verzending vanaf €35 in Nederland en België

Bakken.nl shop

Over ons

Wat is Bak & Spaar?

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Bestellen & betalen

Bezorgen

Retourneren

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

 
 
 
 
 
© 2023 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.