Appeltje, eitje en een plakje bladerdeeg: de ingrediënten voor een heerlijke appelflap! Gemaakt in een handomdraai, handig als je even snel wat lekkers wil bakken.
In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Haal de plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (1 pak) van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.
Verwarm de oven voor (elektrisch 225°C / hetelucht 210°C).
Schil ondertussen de friszure appels (4 stuks), verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel (snufje) en suiker (snufje). Meng hier eventueel rozijnen (50 g) door.
Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het appelmengsel. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan met een vork.
Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei (1 stuks) of met wat water en strooi er suiker over.
Laat de rozijnen een paar uur van te voren wellen in een likeur (cognac, rum, amaretto of Licor 43 bijvoorbeeld), met wat rietsuiker.
Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.
Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.
Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.