Koopmans

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Appelflappen

Appeltje, eitje en een plakje bladerdeeg. De ingredienten voor een heerlijke appelflap. Gemaakt in een handomdraai, handig als even snel wat lekkers wil bakken.

Bereiden

10 min

Baktijd

15 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 225°C / Hetelucht 210°C

  1. Stap 1

    • 1 pak Koopmans Bladerdeeg Roomboter

    Haal de bladerdeegplakjes van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.

  2. Stap 2

    Verwarm de oven voor.

Appelvulling maken

  1. Stap 3

    • 4 appels (friszure, Goudrenet, Elstar of Jonagold)

    Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. 

  2. Stap 4

    • Snufje kaneel

    • Snufje suiker

    • 50 g rozijnen (eventueel)

    Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel en suiker. Meng hier eventueel rozijnen door.

  3. Stap 5

    Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het appelmengsel. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan.

  4. Stap 6

    • 1 ei (losgeklopt, of water)

    Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei of met water en strooi er suiker over.

Appelflappen bakken

  1. Stap 7

    Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.