Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Appelflappen

Appelflappen

Dit recept is van: Koopmans

  1. zelf appelflappen maken
Item 1 of 1
Appelflappen
info
Benodigdheden
Stappen

Appeltje, eitje en een plakje bladerdeeg: de ingrediënten voor een heerlijke appelflap! Gemaakt in een handomdraai, handig als je even snel wat lekkers wil bakken.

10 min.Bereidingstijd
15 min.Baktijd
Moeilijkheid
10Porties
Liever zelf bladerdeeg maken?

In het artikel 'Zelf bladerdeeg maken' leggen wij je uit hoe je dit doet.

AppelsBladerdeegRozijnenKaneelGebak

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
    1 pak(ken)
    Bladerdeeg Roomboter (Koopmans)
  • Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
    4 Stuk(s)
    Appels (friszure: Goudrenet, Elstar of Jonagold)
  • Kaneel
    1 snufje(s)
    Kaneel
  • Suiker (kristalsuiker)
    1 snufje(s)
    Suiker (kristalsuiker)
  • Rozijnen
    50 g
    Rozijnen
  • Ei (losgeklopt)
    1 Stuk(s)
    Ei (losgeklopt)

Keukenspullen

  • Bakpapier
    Bakpapier
  • Bakplaat
    Bakplaat
  • Vork
    Vork

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Haal de plakjes Koopmans Bladerdeeg Roomboter (1 pak) van elkaar en laat ze ongeveer 10 minuten ontdooien.

Verwarm de oven voor (elektrisch 225°C / hetelucht 210°C).

2. Appelvulling maken

Schil ondertussen de friszure appels (4 stuks), verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes. 

Bestrooi de appelblokjes naar smaak met kaneel (snufje) en suiker (snufje). Meng hier eventueel rozijnen (50 g) door.

Leg op elk plakje bladerdeeg een klein bergje met het appelmengsel. Vouw de appelflappen dicht en druk de randen goed aan met een vork.

Bestrijk de bovenzijde van de appelflappen met het losgeklopte ei (1 stuks) of met wat water en strooi er suiker over.

Geef ze wat extra's

Laat de rozijnen een paar uur van te voren wellen in een likeur (cognac, rum, amaretto of Licor 43 bijvoorbeeld), met wat rietsuiker.

3. Appelflappen bakken

Bak de appelflappen in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Bladerdeeg bewaren

Wil je meer weten over het bewaren van bladerdeeg? In ons artikel 'Bladerdeeg opnieuw invriezen' vind je alles wat je moet weten.

Over dit recept

Koopmans

Dit recept is van Koopmans

Al sinds 1846 maakt Koopmans het Nederlandse gezinnen gemakkelijk om zelf iets lekkers te bakken. We horen regelmatig: ‘ik bak met Koopmans, want dan weet ik zeker dat het lukt’. En daar zijn we best trots op. Jaren geleden begon het met een boekweitmolen in Holwerd en inmiddels staan onze producten in alle supermarkten.

Meer recepten met bladerdeeg

  1. Appelflappen
    Makkelijk
    4
    10 min.
  2. Luxe perenflappen
    Gemiddeld
    5
    15 min.
  3. Kersenflappen
    Makkelijk
    4
    15 min.
  4. Vegan borrelhapjes van bladerdeeg met spinazie
    Makkelijk
    4
    30 min.
  5. Kip in bladerdeeg
    Makkelijk
    4
    15 min.
Item 1 of 5

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.