Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kleine appeltaartjes met pecannoten

Voor iedereen een eigen appeltaartje! Bak kleine appeltaartjes in de muffin bakvorm. Leuk om uit te delen als traktatie.

Bereiden

40 min

Baktijd

30 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

12 stuks

Voorbereiden

Elektrisch 180°C / Hetelucht 160°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en vet muffin bakvorm in met boter of bakspray. Knip smalle stroken van het bakpapier. Leg een strook in de muffin bakvorm en een tweede strook er haaks op. Dit helpt straks om de appeltaartjes uit de vorm te halen.

Appeltaart deeg maken

  1. Stap 2

    • 1 ei (losgeklopt)

    • 1 pak Koopmans Appeltaart

    • 175 g roomboter (kamertemperatuur)

    Roer de boter zacht in een beslagkom, voeg 2/3 van het losgeklopte ei toe en de appeltaart mix.

  2. Stap 3

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.

Kleine appeltaartjes bakken

  1. Stap 4

    Bekleed de muffin bakvorm met 2/3 van het appeltaartdeeg.

  2. Stap 5

    • 3 appels

    • 50 g pecannoten

    • 20 g suiker

    • 2 tl kaneel

    • 1 el abrikozenjam

    • 1 citroen (rasp van de schil)

    Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Hak de pecannoten grof. Meng de appelblokjes met de suiker, de kaneel, de abrikozenjam, de gehakte pecannoten en de rasp van een citroen.

  3. Stap 6

    Vul de vormpjes met het appelmengsel en druk dit aan.

  4. Stap 7

    Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het resterende deeg uit tot een plak en snijd dunne stroken uit het deeg. Verdeel de reepjes kruislings over de appeltaartjes zodat er een mooi ruitjespatroon ontstaat. Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei.

  5. Stap 8

    Bak de appeltaartjes in 25 - 30 minuten gaar en goudbruin. Laat de kleine appeltaartjes circa 1 uur afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.