🧁 Log in om je Bak & Spaar punten te bekijken of actieproducten te kopen. Lees meer.
Voor iedereen een eigen appeltaartje! Bak kleine appeltaartjes in een muffinbakvorm. Leuk om uit te delen als traktatie!
Nog geen beoordelingen. ${ totalRatings } beoordeling. ${ totalRatings } beoordelingen.
Bedankt voor je beoordeling!Verwarm de oven voor (elektrisch 180°C / hetelucht 160°C) en vet de muffinbakvorm in met boter of bakspray. Knip smalle stroken van het bakpapier. Leg een strook in de muffin bakvorm en een tweede strook er haaks op. Dit helpt straks om de appeltaartjes uit de vorm te halen.
Roer de boter (175 g) zacht in een beslagkom, voeg 2/3e van het losgeklopte ei toe en de appeltaartmix (1 pak).
Kneed het geheel met een mixer met deeghaken of met de hand tot een samenhangend appeltaartdeeg.
Bekleed de muffinbakvorm met 2/3 van het appeltaartdeeg.
Schil de appels (3 stuks), verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes. Hak de pecannoten (50 g) grof. Meng de appelblokjes met de suiker (20 g), de kaneel (2 tl), de abrikozenjam (1 el), de gehakte pecannoten en de rasp van een citroen.
Vul de vormpjes met het appelmengsel en druk dit aan.
Bestuif het aanrecht met wat bloem. Rol het resterende deeg uit tot een plak en snijd dunne stroken uit het deeg. Verdeel de reepjes kruislings over de appeltaartjes, zodat er een mooi ruitjespatroon ontstaat. Bestrijk het deeg met de rest van het losgeklopte ei.
Bak de appeltaartjes in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Laat de kleine appeltaartjes circa 1 uur afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt. Bestuif ze vlak voor het serveren eventueel met wat poedersuiker.
De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.