Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kinder Bueno® MonChou

Een taart om van te watertanden en mee te showen: romige monchou en speelse Kinder Bueno®'s erop. Een ideale smaakcombinatie voor jong en oud!

Bereiden

30 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Eenvoudig

Aantal

10-12 taartpunten

Kruimelbodem maken

  1. Stap 1

    • 75 g boter

    • 1 pak Dr. Oetker MonChoutaart

    Smelt de boter in een pannetje. Neem van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix door de gesmolten boter.

  2. Stap 2

    Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat 10 minuten opstijven in de koelkast.

MonChoutaart maken

  1. Stap 3

    • 200 g MonChou (in wikkel)

    Klop in een kom de MonChou met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad.

  2. Stap 4

    • 100 ml water

    Voeg het water en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand in 1.5 minuut tot een egale massa.

  3. Stap 5

    • 250 ml slagroom

    Voeg de ongeklopte slagroom toe aan het taartmengsel en klop het in 1,5 minuut tot een glad monchoutaartmengsel.

  4. Stap 6

    • 100 g Kinder Bueno®

    Verdeel de helft van de Kinder Bueno®'s over de taartbodem.

  5. Stap 7

    Verdeel het MonChoutaartmengsel over de bodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

MonChoutaart decoreren

  1. Stap 8

    • Zakje Dr. Oetker Glazuur Choco

    Verwarm het chocoglazuur ongeveer tien minuten in een schaaltje met heet water.

  2. Stap 9

    Verdeel de andere helft Kinder Bueno®'s over de MonChoutaart.

  3. Stap 10

    • Zakje Dr. Oetker Glamour Mix

    Doop een lepel in het zakje warme chocoglazuur en maak een zigzag chocoladepatroon over de taart. Garneer de MonChoutaart verder met een decoratiestrooisel, bijvoorbeeld de Glamour Mix.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.