Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
MonChoutaart met pecan en karamel

MonChoutaart met pecan en karamel

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. Pecan caramel monchoutaart
Item 1 of 1
MonChoutaart met pecan en karamel
info
Benodigdheden
Stappen

Een klassieke MonChoutaart met zo'n heerlijke kandijkoekjesbodem, hemels gecombineerd met pecannoten en karamel.

30 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10Porties
KaramelKandijTaartMonChouZonder ovenNoten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker MonChoutaart met kandijkoekjesbodem
  • Boter (ongezouten roomboter)
    70 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • MonChou®
    200 g
    MonChou®
  • Water (kamertemperatuur)
    100 ml
    Water (kamertemperatuur)

 

  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  • Pecannoten
    115 g (gram)
    Pecannoten
  • Karamelsaus (dessertsaus)
    1 Potje(s)
    Karamelsaus (dessertsaus)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Steelpan
    Steelpan
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Bakpapier
    Bakpapier

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.

Smelt de boter (70 g) in een pannetje, neem de pan van het vuur en voeg de inhoud van het zakje kruimelbodemmix toe.

Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk, met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel, gelijkmatig aan.

2. MonChoutaart bereiden

Klop in een kom de roomkaas (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad.

Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de roomkaas toe en klop dit op de middelste stand tot een egale massa.

Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het taartmengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1½ minuut tot een egale massa.

Verdeel het taartmengsel over de bodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

3. Karamel decoratie maken

Rooster de pecannoten (115 g) in een koekenpan of in de oven en verspreid deze over de MonChoutaart.

Giet de karamelsaus (een paar eetlepels) over de pecannoten.

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.