Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

MonChoutaart met pecan en karamel

Een klassieke MonChoutaart met zo'n heerlijke kandijkoekjesbodem, hemels gecombineerd met pecannoten en karamel.

Bereiden

30 min

Opstijftijd

120 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

10 taartpunten

Voorbereiden

  1. Stap 1

    • 250 g Bakken.nl Kandijkoekjesbodem

    • 200 g Bakken.nl MonChoutaart

    Bekleed de bodem van de springvorm met het bijgeleverde bakpapiertje.

  2. Stap 2

    • 75 g margarine (of boter)

    Smelt de margarine in een pannetje, neem de pan van het vuur en voeg de inhoud van het zakje kruimelmix toe. Bedek de bodem van de springvorm met de massa en druk, met bijvoorbeeld de achterkant van een lepel, gelijkmatig aan.

MonChoutaart bereiden

  1. Stap 3

    • 200 g MonChou (2 wikkels op kamertemperatuur)

    • 125 ml water (kamertemperatuur)

    Klop in een kom de MonChou in 1 minuut glad, voeg hierna het water en de taartmix toe en mix tot een gladde massa.

  2. Stap 4

    • 250 ml slagroom

    Voeg de ongeklopte slagroom toe en klop in 1,5 minuut tot een egale massa.

  3. Stap 5

    Giet dit MonChou mengsel over de bodem en laat 2 uur opstijven.

Karamel decoratie maken

  1. Stap 6

    • 1 pakje pecannoten

    Rooster de pecannoten en verspreid deze over de MonChoutaart.

  2. Stap 7

    • 1 potje karamelsaus

    Giet een paar eetlepels van de karamelsaus over de pecannoten.

    karamel maken

    Niet roeren; door licht pruttelen mengt het zich vanzelf voldoende. Met roeren vormen zich ongewenste kristallen in de karamel.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.