Simpel maar effectief. Zo zou je deze heerlijke MonChoutaart kunnen omschrijven. De romige MonChouvulling en rijke chocoladeganache zijn de perfecte combi als je het ons vraagt. Heb je iets te vieren, dan is dit de taart voor jou!
Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.
Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de springvormbodem.
Plaats de rand hierop en sluit de springvorm. Smelt de boter (60 g) in een pannetje. Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix en de gemalen knoppers koeken (4 stuks) door de gesmolten boter.
Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de vorm ca. 10 minuten in de koelkast.
Klop in kom de MonChou (200 g op kamertemperatuur) met een mixer met gardes glad.
Voeg het water (100 ml op kamertemperatuur) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de hoogste stand tot een egale massa.
Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het MonChoutaart mengsel en klop dit met de mixer op de middelste stand in 1 minuut tot een luchtige massa.
Verdeel het MonChoutaart mengsel over de bodem en laat de MonChoutaart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de chocolade (75 g) au bain-marie door een vuurvaste kom boven een pan met kokend water te hangen. Voeg de slagroom (75 g) toe en roer tot een gladde zijdeachtige massa.
Verdeel de chocolade ganache voorzichtig over de taart. Doe dit als de taart nog in de springvorm zit.
Verwijder de springvorm zodra de ganache gestold is.
Wij vertellen je hier wat het is, waar je het voor gebruikt en hoe je het maakt.
Doe de slagroom (200 ml) in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de taart. Snij de overige Knoppers koeken (4 stuks) in mooie driehoekjes of vierkantjes. Decoreer de taart met de stukjes koek en hazelnoten. Snij de taart met een heet mes voor het krijgen van mooie punten.