Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
MonChoutaart met witte chocolade en speculaas

MonChoutaart met witte chocolade en speculaas

Dit recept is van: Bakken.nl team

  1. monchou-taart-met-witte-chocolade-en-speculaas
Item 1 of 1
MonChoutaart met witte chocolade en speculaas
info
Benodigdheden
Stappen

Een taart om van te watertanden: romige MonChou, witte chocolade en speculaas. Een super lekkere smaakcombinatie!

30 min.Bereidingstijd
120 min.Opstijftijd
Moeilijkheid
10-12Porties
MonChoutaartChocoladeMonChouTaartSpeculaasMonChouZonder oven

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Speculaas
    150 g
    Speculaas
  • Boter (ongezouten roomboter)
    80 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Dr. Oetker MonChoutaart
    1 pak(ken)
    Dr. Oetker MonChoutaart
  • MonChou®
    200 g
    MonChou®

 

  • Water
    100 ml
    Water
  • Verse slagroom (onbereid)
    250 ml
    Verse slagroom (onbereid)
  •  
    150 g
    Chocolade vlokken (wit)

Keukenspullen

  • Springvorm Ø24 cm
    Springvorm Ø24 cm
    Bestel dit product online
  • Pan
    Pan
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Eetlepel
    Eetlepel

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Maal of hak de speculaasjes (150 g) fijn.

2. Kruimelbodem maken

Smelt de boter (80 g) in een pannetje. Neem van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimelbodemmix uit de Dr. Oetker MonChoutaart (1 pak) samen met de helft van de gemalen speculaasjes door de gesmolten boter.

Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Laat opstijven in de koelkast.

3. MonChoutaart maken

Klop in een kom de MonChou (200 g) met een mixer met garden op de hoogste stand in 1 minuut glad.

Voeg het water (100 ml) en de taartmix aan de MonChou toe en klop dit op de middelste stand in 1,5 minuut tot een egale massa.

Voeg de ongeklopte slagroom (250 ml) toe aan het taartmengsel en klop het in 1,5 minuut tot een glad MonChoutaartmengsel.

Verdeel het MonChoutaartmengsel over de bodem en laat de taart ten minste 2 uur opstijven in de koelkast.

4. MonChoutaart decoreren

Druk de overige fijn gemalen speculaasjes tegen de zijkant van de MonChoutaart.

Garneer de MonChoutaart met de witte chocoladevlokken (150 g).

Over dit recept

Bakken.nl team

Dit recept is van Bakken.nl team

De recepten van Bakken.nl zijn gemaakt voor de enthousiaste thuisbakker. Lekkere baksels die ook voor beginnende bakkers haalbaar zijn. Bij onze recepten staat plezier in het bakken centraal: niet overdreven moeilijk, maar wel met een tof resultaat. We maken zoveel mogelijk recepten kidsproof, want bakken met je kids is het allerleukste. Op het opruimen na dan.

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.