Danna

Bakken.nl

Wat vond jij er van? Beoordeel dit recept

qr-code

Kersttulband met amaretti en spijs

De combinatie van de knapperige koekjes en de romige frosting… maken deze Kerst tulband heel lekker!

Bereiden

20 min

Baktijd

65 min

Niveau

Gemiddeld

Aantal

8-10 plakjes

Voorbereiden

Elektrisch 150°C / Hetelucht 140°C

  1. Stap 1

    Verwarm de oven voor en plaats het rooster iets onder het midden.

  2. Stap 2

    Vet de tulbandvorm in en bestuif deze met bloem.

Kerst tulband maken

  1. Stap 3

    • 175 g roomboter (of margerine)

    • 4 eieren

    • 50 melk

    • 1 pak Koopmans Oud Hollandse Tulband

    Roer de boter zacht in een beslagkom en voeg de mix, de melk en de eieren toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

  2. Stap 4

    • 100 g Dr. Oetker Amandelspijs

    • 50 g ameretti

    Rasp de amandelspijs en spatel deze door het beslag. Spatel er dan de amaretti koekjes in zijn geheel doorheen. Doe het beslag in de tulbandvorm en bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin

  3. Stap 5

    • 50 g boter

    • 100 g poedersuiker

    • 100 g roomkaas (vers)

    Laat de tulband 2 minuten afkoelen in de vorm en haal deze dan uit de vorm om verder te laten afkoelen op een rooster. Maak intussen de frosting door met de mixer de boter en de roomkaas met elkaar zacht te kloppen. Voeg de poedersuiker toe aan de frosting en mix nog even door.

  4. Stap 6

    • Sinaasappel (sap en zest van ½ sinaasappel)

    Voeg als laatste een hoeveelheid sinaasappelrasp (zest) en sinaasappelsap toe zodat de frosting dun genoeg is om deze over de cake uit te laten lopen. Giet de frosting ruim over de kersttulband en garneer met wat extra amaretti koekjes, overgebleven sinaasappelzest en eventueel een kerstversiering.

Ontvang makkelijk de lekkerste recepten, schrijf je in

Lekker hè al die recepten! Schrijf je in voor onze Bakken.nl nieuwsbrief en krijg elke maand de nieuwste recepten en leuke bakverhalen per e-mail. Zo mis je niets.