Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Kersttulband met amaretti en spijs

Kersttulband met amaretti en spijs

Dit recept is van: Danna

  1. kerst tulband met amarettini
Item 1 of 1
Kersttulband met amaretti en spijs
info
Benodigdheden
Stappen

De combinatie van de knapperige amaretti koekjes, de spijs en de romige frosting maken deze Kerst tulband heel lekker!

20 min.Bereidingstijd
65 min.Baktijd
Moeilijkheid
8-10Porties
AmandelspijsTulbandKerstAmarettiThema recepten

Benodigdheden

Ingrediënten

  • Roomboter (of margarine)
    175 g
    Roomboter (of margarine)
  • Ei
    4 Stuk(s)
    Ei
  • Melk
    50 ml
    Melk
  • Koopmans Tulband
    1 pak(ken)
    Koopmans Tulband
  • Dr. Oetker Amandelspijs
    100 g
    Dr. Oetker Amandelspijs

 

  •  
    50 g
    Amaretti koekje(s)
  • Boter (ongezouten roomboter)
    50 g
    Boter (ongezouten roomboter)
  • Poedersuiker
    100 g
    Poedersuiker
  • MonChou®
    100 g
    MonChou®
  • Sinaasappel
    0.5 Stuk(s)
    Sinaasappel

Keukenspullen

  • Boter om in te vetten
    Boter om in te vetten
  • Bloem om te bestuiven
    Bloem om te bestuiven
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Rasp
    Rasp
  • Tulbandvorm
    Tulbandvorm

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 150°C / hetelucht 140°C) en plaats het rooster iets onder het midden.

Vet de tulbandvorm in en bestuif deze met bloem.

2. Kerst tulband maken

Roer de roomboter (175 g) zacht in een beslagkom en voeg de Koopmans Oud Hollandse Tulband mix (1 pak), de melk (50 ml) en de eieren (4 stuks) toe. Roer het geheel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad geheel. Klop het beslag daarna op de hoogste stand in 3 minuten tot een luchtig beslag.

Rasp de Dr. Oetker Amandelspijs (100 g) en spatel deze door het beslag. Spatel er dan de amaretti koekjes (50 g) in zijn geheel doorheen. Doe het beslag in de tulbandvorm en bak de tulband in 65-70 minuten gaar en goudbruin

Laat de tulband 2 minuten afkoelen in de vorm en haal deze dan uit de vorm om verder te laten afkoelen op een rooster.

Maak intussen de frosting door met de mixer de boter (50 g) en de roomkaas (100 g) met elkaar zacht te kloppen. Voeg de poedersuiker (100 g) toe aan de frosting en mix nog even door.

Voeg als laatste de sinaasappelrasp (zest) en sinaasappelsap (1/2 sinaasappel) toe zodat de frosting dun genoeg is om deze over de cake uit te laten lopen.

Giet de frosting ruim over de kersttulband en garneer met wat extra amaretti koekjes, overgebleven sinaasappelzest en eventueel wat kerstversiering.

Meer kersttulband recepten

  1. Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden
    Moeilijk
    5
    10 min.
  2. Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  3. Mini (weggeef) kersttulbandjes
    Makkelijk
    0
    15 min.
  4. Kersttulband met noten en spijs
    Moeilijk
    5
    15 min.
  5. Kersttulband met tutti frutti
    Moeilijk
    0
    30 min.
  6. Kersttulband met amaretti en spijs
    Moeilijk
    4
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.