Inloggen mijn recepten
Zoete recepten
Taart
Appeltaart
Biscuittaart
Cheesecake
Chocoladetaart
Fruittaart recepten
Kwarktaart
Slof
Worteltaart
Zonder oven
Brownies
Cake
Appelcake
Bananenbrood
Cupcakes & muffins
Kruidcake
Kwarkcake
Red velvet
Stroopwafel
Tulband
Desserts
Donuts
Gebak
Koekjes
Macarons
Pannenkoeken
American Pancakes
Soezen
Wafels
Zoet brood
Oliebollen
Hartige recepten
Bladerdeeg
Borrelhapjes
Brood
Hartige taart
Quiche
Lifestyle recepten
Glutenvrij bakken
Lactosevrij bakken
Vegan bakken
Vegetarisch bakken
Thema recepten
Winter
Feestdagen
Valentijn
Koningsdag
Pasen
Moederdag
Vaderdag
Halloween
Sinterklaas
Kerst
Oud & Nieuw
Verjaardag
Bakken met kinderen
Kindertraktaties
Geboorte
Brunch
High tea
Regenboog
Fruit
Appels
Aardbei
Citroen
Frambozen
Sinaasappel
Kersen
Ananas
Blauwe bessen
Bessen
Bramen
Baktips
Thuisbakkers
Recepten
Mini (weggeef) kersttulbandjes

Mini (weggeef) kersttulbandjes

Dit recept is van: Annet

  1. Recept Webshop - Mini tulband 11 - 10x10
Item 1 of 1
Mini (weggeef) kersttulbandjes
info
Benodigdheden
Stappen

Wil je tijdens de feestdagen iemand verrassen? Bak dan een (mini) tulband! Deze schattige kersttulbandjes zijn makkelijk te maken en toveren sowieso een glimlach op het gezicht van de gelukkige ontvanger.

15 min.Bereidingstijd
Moeilijkheid
15Porties
TulbandKerst

Benodigdheden

Ingrediënten

  •  
    300 g (gram)
    Tulbandmix Molen de Hoop
  • Roomboter (op kamertemperatuur)
    135 g (gram)
    Roomboter (op kamertemperatuur)
  • Ei
    135 g (gram)
    Ei
  • Pistachenoten
    50 g (gram)
    Pistachenoten

 

  • Framboos (gevriesdroogd)
    3 el (eetlepels)
    Framboos (gevriesdroogd)
  • Poedersuiker
    115 g (gram)
    Poedersuiker
  • Citroensap
    15 g (gram)
    Citroensap

Keukenspullen

  • Nordic Ware Heritage bundlette mini
    Nordic Ware Heritage bundlette mini
  • Mixer met gardes
    Mixer met gardes
  • Mengkom
    Mengkom
    Bestel dit product online
  • Spuitzak
    Spuitzak
    Bestel dit product online
  •  
    Snijplank
  • Mes
    Mes
  •  
    Theelepel
  •  
    Cellofaanpapier
  •  
    Plakband
  •  
    Lint

Bestel gemakkelijk en snel je bakproducten bij ons zusje DeLeuksteTaartenshop.

Stappen

1. Voorbereiden

Verwarm de oven voor (elektrisch 170°C / hetelucht 160°C).

Vet de bakvorm in met boter en bestuif met bloem.

Pel de pistachenoten en hak ze vervolgens grof.

2. Tulbandbeslag maken

Meng de roomboter (135 g), tulbandmix (300 g) en de eieren (135 g) door elkaar en klop in 3-4 minuten tot een luchtig mengsel. Schep nu de grof gehakte pistachenoten (50 g) en frambozen (3 eetlepels) door het beslag.

Schep het mengsel in een spuitzak en vul de tulbandvormpjes voor 2/3. Je kunt voor het vullen ook twee lepels gebruiken.

3. Tulbandjes afbakken

Bak de tulbandjes af in 15-20 minuten.

Stort de vorm op een rooster en laat de tulbandjes afkoelen.

Spoel de vorm af, droog goed na en vet de vorm opnieuw in. Bestuif weer met bloem, vul de vormpjes en bak weer af. Herhaal deze stappen totdat het beslag op is.

4. Tulbandjes decoreren

Doe de poedersuiker (115 g) in een kom en voeg druppel voor druppel de citroensap (15 g) toe. Roer totdat de glazuur ongeveer yogurt dikte is. De glazuur loopt dan nog, maar is niet te slap. Neem een theelepel en breng de glazuur aan op de tulbandjes.

Versier de tulbandjes met grof gehakte pistache en gevriesdroogde frambozen. Laat de glazuur hard worden. Dit duurt ongeveer 15 minuten.

Neem een stukje cellofaanpapier en plakband. Pak de tulbandjes voorzichtig in. Doe er als laatste een mooie strik omheen. Klaar om iemand te verrassen tijdens de feestdagen!

5. Om weg te geven

Meer kersttulband recepten

  1. Kersttulband met amandelschaafsel en speculaaskruiden
    Moeilijk
    5
    10 min.
  2. Feesttulband met Licor 43, sinaasappel en witte chocolade
    Gemiddeld
    4
    20 min.
  3. Mini (weggeef) kersttulbandjes
    Makkelijk
    0
    15 min.
  4. Kersttulband met noten en spijs
    Moeilijk
    5
    15 min.
  5. Kersttulband met tutti frutti
    Moeilijk
    0
    30 min.
  6. Kersttulband met amaretti en spijs
    Moeilijk
    4
    20 min.
Item 1 of 6

Bakken.nl

Over ons

Algemene voorwaarden

Privacybeleid

Cookiebeleid

Compliance

Nieuwsbrief

Klantenservice

Contact

Veelgestelde vragen

Sociale media

Instagram

Facebook

Pinterest

© 2025 Bakken.nl. Een initiatief van Dr. Oetker en Koopmans.